Tietoja automaattisista sivustolinkeistä

• Automaattiset sivustolinkit ovat automaattisesti luotuja linkkejä, jotka näkyvät mainostekstisi alla.
  • Nämä linkit ohjaavat potentiaalisia asiakkaita sellaisille verkkosivustosi sivuille, jotka liittyvät heidän tekemiinsä hakuihin.
  • Automaattisten sivustolinkkien avulla käyttäjät voivat siirtyä helposti verkkosivustosi keskeisille sivuille.

Miltä automaattiset sivustolinkit näyttävät?

Esimerkki dynaamisia sivustolinkkejä sisältävästä mainoksesta kannettavalla tietokoneella

Esimerkki dynaamisia sivustolinkkejä sisältävästä mainoksesta mobiililaitteella
Automaattisen sivustolinkin sisältävä mainos (tietokone) Automaattisen sivustolinkin sisältävä mainos (mobiililaite)

Automaattisten sivustolinkkien edut

• Käyttäjien ohjaaminen verkkosivuille, jotka sisältävät heidän etsimänsä tiedot: Voit ohjata käyttäjät suoraan sivustosi suosittuihin osiin heidän tekemiensä Google-hakujen perusteella.
  • Mainoksen kattavuuden lisääminen: Lisää mainoksiisi linkkejä sivustosi tiettyihin osiin. Määritystä ei tarvita.

Näin automaattiset sivustolinkit toimivat

Google Ads etsii sivustoltasi verkkosivuja, jotka saattavat kiinnostaa potentiaalisia asiakkaita. Tällaisia ovat esimerkiksi sivut, jotka sisältävät tarjouksia, kuponkeja, arvosteluja tai muuta tietoa. Tämän jälkeen Google Ads linkittää nämä sivut älykkäästä kampanjastasi lisäämällä mainoksesi alle sivustolinkin. Mainoksesi voidaan näyttää sivustolinkin kanssa, kun mainos näkyy hakutulosten yläosassa.

Esimerkki

Oletetaan, että omistat ravintolan ja verkkosivustollasi on erilliset sivut lounaslistalle, päivällislistalle ja yrityksesi reittiohjeille. Kun käyttäjät hakevat Googlessa ravintoloita, mainoksessasi saatetaan näyttää sivustolinkkejä, jotka ohjaavat käyttäjän suoraan sivustosi päivällislistan sivulle, lounaslistan sivulle ja reittiohjeiden sivulle.

Missä automaattiset sivustolinkit voivat näkyä?

Automaattisia sivustolinkkejä voidaan lisätä mainoksiin automaattisesti, kun mainoksia näytetään tietokoneilla, tableteilla ja mobiililaitteilla, joissa on kaikilla toiminnoilla varustetut internetselaimet.

Kuinka paljon automaattiset sivustolinkit maksavat?

Automaattisen sivustolinkin klikkaaminen maksaa saman verran kuin mainoksen jonkin muun osion klikkaus. Sinulta veloitetaan sama summa riippumatta siitä, mitä linkkiä käyttäjä klikkaa.

Automaattiset sivustolinkit lisäävät käyttäjien mahdollisuuksia klikata mainostasi. Sinulta veloitetaan kuitenkin enintään kahdesta klikkauksesta jokaisesta kerrasta, jolloin mainoksesi näkyy haun yhteydessä. Jos käyttäjä kuitenkin klikkaa nopeasti useaa linkkiä mainosta katsellessaan, ylimääräiset klikkaukset käsitellään kopioina tai kelpaamattomina klikkauksina eikä sinua veloiteta niistä.

Automaattisten sivustolinkkien poistaminen

Automaattiset sivustolinkit ovat käytettävissä vain tiettyjen toimialojen mainoksissa. Jos käytät jo automaattisia sivustolinkkejä tililläsi ja haluat poistaa ne, ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen.