Åtgärda smarta kampanjer i Google Ads som inte körs eller som har låg trafik

Ibland kanske du märker att dina smarta kampanjer får färre exponeringar än förväntat eller att de bara förbrukar en del av den dagliga budgeten. I den här artikeln beskriver vi några vanliga anledningar till att dina annonser inte visas och hur du kan felsöka dem med hjälp av verktygen i Google Ads.

Innan du börjar

Vad du kan förvänta dig när en kampanj aktiveras

Om du nyligen har aktiverat din smarta kampanj kan det ta lite tid innan exponeringar av kampanjen börjar visas. Det kan finnas flera anledningar till detta:

• Om du gör ändringar i annonsmaterial eller tillgångar i en ny eller befintlig kampanj tar det 24–48 timmar innan annonserna har granskats så att de uppfyller alla policykrav.
  • Om du ändrar inställningarna för din kampanj kan det ta lite tid innan Google Ads har justerat visningen.

Gå till sidan Kampanjer i ditt Google Ads-konto

Förhandsgranska annonsen

Din annons visas i sökresultaten om den får klick eller exponeringar. Så här förhandsgranskar du hur din annons ser ut för kunderna (utan att det påverkar resultatet):

1. Klicka på den relevanta smarta kampanjen i ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till kortet Annonstext, bilder och målsida. Om du har flera annonser kan du behöva klicka på scrollningspilen för att se alla förhandsgranskningar av annonserna.
  3. Klicka på Redigera på kortet Annonstext, bilder och målsida och sedan på Redigera annons om du vill redigera annonserna i kampanjen.
  4. Obs! Om du har flera annonsversioner klickar du på Redigera på versionen du vill förhandsgranska.
  5. Klicka på Se hur din annons kommer att se ut.

Om din annons inte har fått några exponeringar efter tre arbetsdagar kan du läsa om vanliga orsaker till detta i den här artikeln.

Sex vanliga anledningar till att dina annonser inte visas eller får låg trafik

1. Kontoproblem

Om ditt konto är avstängt eller om det finns ett faktureringsproblem i kontot kan du inte visa dina annonser förrän problemet är löst.

Läs mer om kontoproblem.

2. Datumintervall samt start- och slutdatum för kampanjer

Google Ads visar resultatdata för det datumintervall du väljer.

Läs mer om datumintervall samt start- och slutdatum för kampanjer.

3. Inriktningen är för snäv

Inriktningsinställningarna hjälper dig att hitta de användare som är mest intresserade av ditt företag. Men varje gång du lägger till en inriktning, eller om du har problem med dina remarketinglistor, begränsas den potentiella räckvidden för dina annonser.

Läs mer om för snäv inriktning.

4. Inriktningen överlappar andra kampanjer

Du kan ha flera kampanjer eller annonsgrupper i ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av liknande sökordsteman eller annan liknande inriktning.

Läs mer om inriktningsöverlappning med andra kampanjer.

5. Låg budget

Om du har en låg budget kan det hända att dina annonser inte visas särskilt ofta eftersom Google Ads ser till att din kampanj inte spenderar mer än din utgiftsgräns.

Läs mer om låg budget.

6. Annonsen eller webbplatsen kanske inte är av hög kvalitet

Googles mål är att visa användbara annonser av hög kvalitet.

Läs mer om att annonsen eller webbplatsen kanske inte är av hög kvalitet.