Waarom kan ik de advertentie voor mijn slimme campagne niet vinden in de zoekresultaten van Google?

Als u ondertiteling in uw taal wilt, zet u YouTube-ondertiteling aan. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Dat uw advertentie niet wordt weergegeven als u op Google zoekt, betekent niet dat uw advertentie niet wordt weergegeven. Er zijn veel factoren die bepalen waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven.

1. Status van advertenties voor slimme campagnes

Zorg ervoor dat de status van uw campagne is ingesteld op Actief.

• Als uw campagne 'In behandeling' is, hoeft u niets te doen. Uw advertenties worden dan beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan het Google Ads-beleid.
  • Als uw campagne Inactief is, moet u de instructies volgen om het probleem met uw campagne op te lossen.
  • Als uw campagne is onderbroken, moet u de status wijzigen in Actief. U doet dat door te klikken op de dropdownpijl naast Onderbroken en vervolgens op Campagne hervatten.

2. Budget

Uw budget is één factor die bepaalt hoe vaak uw advertenties worden weergegeven. Als u het aantal vertoningen van uw advertenties wilt verhogen, kunt u proberen het budget te verhogen.

Als u adverteert in de zoekresultaten van Google, concurreert u bovendien met andere adverteerders die ook advertenties willen weergeven aan mensen die zoeken naar wat u aanbiedt. Het bedrag dat u aan een advertentie wilt besteden, is bepalend voor hoe vaak en waar uw advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Meer informatie over zoekwoordthema's in slimme campagnes.

3. Websitekwaliteit

Zorg ervoor dat uw website van hoge kwaliteit is en relevant is voor de advertentie voor uw slimme campagne. Meer informatie over hoe u uw website kunt verbeteren.

4. Advertentiekwaliteit

Google doet er alles aan om hoogwaardige, nuttige advertenties weer te geven. Zorg ervoor dat uw advertentie goed geschreven is en afgestemd op mensen die op zoek zijn naar wat u aanbiedt. Meer informatie over hoe u effectieve advertenties voor slimme campagnes kunt schrijven.

5. Zoekwoordthema's

Zorg ervoor dat de zoekwoordthema's die aan uw slimme campagnes zijn gekoppeld, correct, nauwkeurig beschreven en relevant zijn voor uw bedrijf. Op die manier worden de advertenties alleen geactiveerd voor zoekopdrachten die relevant zijn voor uw bedrijf. Meer informatie over zoekwoordthema's in slimme campagnes.

Met behulp van de zoekwoordthema's die u voor uw slimme campagne heeft opgegeven, wordt uw advertentie gekoppeld aan vergelijkbare relevante zoekopdrachten en query's. Deze zoekopdrachten worden weergegeven als zoektermen in uw dashboard.

6. Locatie-instellingen

Uw advertenties worden weergegeven aan mensen op de locaties die u instelt en aan mensen die interesse tonen in deze locaties. Meer informatie over locatie-instellingen

Andere zaken waar u rekening mee moet houden

Als u op Google naar uw eigen bedrijf zoekt en op uw advertentie klikt, worden er kosten voor die klik in rekening gebracht.

Als uw dashboard voor slimme campagnes klikken en vertoningen rapporteert, weet u zeker dat uw advertentie wordt weergegeven aan gebruikers op Google.

Een voorbeeld van uw advertentie bekijken

Zo bekijkt u hoe uw advertentie eruitziet voor klanten (zonder de prestaties te beïnvloeden):

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op de relevante slimme campagne.
  3. Ga naar de kaart 'Advertentietekst, afbeeldingen en landingspagina'. Als u meer dan 1 advertentie heeft, moet u mogelijk op de scrollpijl klikken om alle advertentievoorbeelden te bekijken.
  4. Als u de advertenties in de campagne wilt bewerken, klikt u op Bewerken op de kaart 'Advertentietekst, afbeeldingen en landingspagina' en vervolgens op Advertentie bewerken.
    Opmerking: Als u meerdere advertentieversies heeft, klikt u op Bewerken in de advertentieversie waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  5. Klik op Bekijk hoe uw advertentie wordt weergegeven.