Problemen oplossen met een slimme campagne in Google Ads die niet loopt of weinig verkeer heeft

Het kan gebeuren dat uw slimme campagnes niet zo veel vertoningen genereren als u had verwacht of niet veel van uw ingestelde dagbudget kunnen besteden. In dit artikel beschrijven we veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet worden weergegeven en hoe u problemen kunt oplossen met de tools in Google Ads.

Voordat u begint

Wat u kunt verwachten als een campagne actief is

Als u onlangs uw slimme campagne heeft geactiveerd, kan het enige tijd duren voordat uw campagne vertoningen oplevert. Dit zijn daar enkele van de mogelijke redenen voor:

• Als u wijzigingen aanbrengt in advertentiemateriaal of items in een nieuwe of bestaande campagne, duurt het 24 tot 48 uur voordat uw advertenties worden beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan alle beleidsvereisten.
  • Het kan enige tijd duren voordat Google Ads de weergave aanpast als u wijzigingen aanbrengt in de campagne-instellingen.

Naar de pagina Campagnes in uw Google Ads-account

Bekijk een voorbeeld van uw advertentie

Uw advertentie wordt weergegeven in de zoekresultaten als deze klikken of vertoningen krijgt. Volg deze instructies om een voorbeeld te bekijken van hoe uw advertentie eruitziet voor klanten (zonder de prestaties te beïnvloeden):

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op de relevante slimme campagne.
  3. Ga naar de kaart 'Advertentietekst, afbeeldingen en landingspagina'. Als u meer dan 1 advertentie heeft, moet u mogelijk op de scrollpijl klikken om alle advertentievoorbeelden te bekijken.
  4. Als u de advertenties in de campagne wilt bewerken, klikt u op Bewerken op de kaart 'Advertentietekst, afbeeldingen en landingspagina' en daarna op Advertentie bewerken.
    Opmerking: Als u meerdere advertentieversies heeft, klikt u op Bewerken voor de advertentieversie waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  5. Klik op Bekijk hoe uw advertentie wordt weergegeven.

Als uw advertentie na 3 werkdagen nog geen vertoningen heeft, kunt u in dit artikel zien wat daar de mogelijke redenen voor zijn.

6 veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet lopen of weinig verkeer krijgen

1. Problemen met accounts

Als uw account is opgeschort of als u een factureringsprobleem heeft voor uw account, kunt u uw advertenties pas weer laten lopen nadat het probleem is opgelost. Als er andere campagnes in uw account lopen, hoeft u de status van uw Google Ads-account niet te checken.

Volgende stappen

• Als uw account is opgeschort, gebruikt u onze tool voor opgeschorte accounts om de status van uw account automatisch te checken.
  • Voor factureringsproblemen:
  • Loop uw accountbudgetten na als u met maandelijkse facturering betaalt. Als de kosten voor al uw campagnes het opgegeven budgetbedrag vóór de einddatum van het accountbudget bereiken, wordt de weergave van alle advertenties in het account stopgezet. Bekijk meer informatie over hoe u een accountbudget maakt of bewerkt.
  • Kijk op uw pagina Betalingsoverzicht of Transacties of er geweigerde betalingen zijn. De weergave voor uw account kan worden onderbroken totdat u het openstaande saldo betaalt.

Naar de pagina Facturering en betalingen in uw Google Ads-account

2. Perioden en start- en einddatums voor campagnes

Google Ads toont prestatiegegevens voor de periode die u selecteert. Vertoningen buiten de periode waarin uw campagne actief is geweest, worden niet getoond.

Volgende stap

• Check of de periode de start- en einddatum van uw campagne bevat.
Opmerking: De vooraf geconfigureerde periode-instellingen (bijvoorbeeld Afgelopen 7 dagen) bevatten niet de datum van vandaag. Meer informatie over perioden in Google Ads

3. Targeting is te beperkt

Hoewel u met targetinginstellingen de juiste gebruikers kunt vinden die het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, wordt het potentiële bereik van uw advertenties steeds kleiner als u targeting toevoegt of als er problemen zijn met uw remarketinglijsten.

Volgende stappen

• Zoekwoordthema's: Als u maar een kleine lijst met gespecialiseerde zoekwoordthema's target, wordt uw slimme campagne mogelijk niet zo vaak weergegeven als u zou willen. Meer informatie over hoe u hoogwaardige zoekwoordthema's toevoegt aan uw slimme campagne
  • Targeting op locatie: Als u 1 postcode, een kleine radius of een stad met een kleine bevolking target, kan dat het bereik van uw campagne beperken of wordt deze mogelijk niet weergegeven. Voeg extra locaties toe aan uw targeting.
  • Advertentieplanning: Als u heeft gepland dat uw advertenties alleen in een kort tijdsbestek worden weergegeven, kunt u overwegen de advertentieplanning uit te breiden zodat uw campagne meer mensen kan bereiken. Meer informatie over hoe u een advertentieplanning instelt en bewerkt
  • Meerdere advertentieversies: Voor de beste resultaten raden we u minstens 3 advertentieversies aan voor elke slimme campagne. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van meer dan 1 advertentie. Google kan er bovendien de prestaties van uw campagne mee optimaliseren op basis van de best presterende advertentie.

4. Targeting overlapt met andere campagnes

U heeft mogelijk meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die in aanmerking komen voor overlappende veilingen vanwege vergelijkbare zoekwoordthema's of andere targeting. Als er overlappende targeting is, kan verkeer voornamelijk naar een van uw campagnes gaan.

Volgende stap

• Bekijk de targeting van uw campagne en overweeg de targeting te updaten zodat deze geen overlap heeft met andere campagnes in uw account.

5. Laag budget

Als u een laag budget heeft, worden uw advertenties mogelijk minder vaak weergegeven omdat Google Ads ervoor zorgt dat uw campagne niet meer besteedt dan uw bestedingslimiet.

Volgende stap

6. Advertentie of website is mogelijk niet van hoge kwaliteit

Google doet er alles aan om hoogwaardige, nuttige advertenties te tonen. Zorg ervoor dat uw advertentie goed geschreven is en afgestemd op mensen die op zoek zijn naar wat u aanbiedt, en dat uw website van hoge kwaliteit is en relevant voor de advertentie in uw slimme campagne.

Volgende stappen