Förbättra resultatet av din smarta kampanj

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Om din smarta kampanj har körts ett tag och du behöver förbättra resultaten kan du läsa de här tipsen för att se till att kampanjen är inställd för att nå rätt kunder.

Välj rätt sökordsteman för dina smarta kampanjer

De sökordsteman du väljer hjälper till att avgöra när dina annonser visas, så se till att dina sökordsteman är korrekta, exakta och relevanta för ditt företag.

Läs mer om sökordsteman i smarta kampanjer

Kontrollera platsinställningarna

Du vill att dina annonser ska visas på de platser där ditt företag visas. Om du till exempel vill nå kunder som är 40 km från ditt företag ska du se till att du konfigurerar annonserna därefter. Då förhindrar du också att annonserna visas i områden där du inte är verksam.

Läs mer om platsinställningar i smarta kampanjer

Granska din budget

Med en konkurrenskraftig budget är chansen större att dina annonser får rätt exponering. När du skapar din smarta kampanj rekommenderar vi en budget baserat på den genomsnittliga klickvolymen för din företagstyp och plats. Välj en budget som passar dig och som tillåter att dina annonser visas så ofta som du vill.

Läs mer om hur du redigerar din budget för smarta kampanjer

Skriv effektiva annonser

Din annons är din chans att visa upp ditt företag och väcka potentiella kunders intresse. En effektiv annons beskriver ditt företag tydligt och korrekt och skiljer dig från konkurrenterna. Gå igenom dina annonser regelbundet så att du är säker på att de förmedlar rätt budskap, eller låt oss hjälpa dig att förbättra annonstexten med annonsförslag.

Använd följande riktlinjer för att se till att dina annonser når de valda målen:

• Skriv mellan tre och 15 rubriker med högst 30 tecken vardera
  • Skriv mellan två och fyra beskrivningar med högst 90 tecken vardera
Tips! Rubriker och beskrivningar kan visas i vilken ordning som helst. Därför ska du se till att de fungerar även separat (eller i olika kombinationer) och att de inte bryter mot våra policyer eller lokala lagar.

Läs mer om hur du skriver en effektiv annons för smarta kampanjer

Läs våra sex tips för framgångsrika smarta kampanjer

Skriv olika versioner av din annons

För att få bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du drar nytta av de tre annonser du kan använda genom att lägga till tre olika versioner av din annons för varje smart kampanj. Det kostar inget att ha fler än en annons, och om du har fler kan Google optimera kampanjresultatet utifrån den annons som ger bäst resultat.

Skapa en ny smart kampanj om du vill lägga till fler än tre annonser.

Om du snabbt vill skapa fler annonsversioner kan du klicka på Skapa en ny annons när du har skrivit annonsen.

Erbjud en god webbplatsupplevelse

En kund har klickat på din annons. Vad händer nu? Se till att det är enkelt att hitta det han eller hon söker på din webbplats. Tänk som en kund och välj en målsida som innehåller all information du utlovar i annonsen. Om kunderna inte hittar vad de vill ha är det mer troligt att de ger sig av.

Läs tips om hur du kan förbättra din webbplats

Jämför hastigheten på din mobilwebbplats

Välj att använda anpassad hjälp och förslag på hur du kan förbättra ditt resultat

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Om vi över tid kan se att resultatet av dina smarta kampanjer kan förbättras skickar vi ett e-postmeddelande med anpassad hjälp och förslag. Gör så här:

1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Aviseringar högst upp för att öppna sidan Aviseringar.
  4. Kontrollera om du har valt att ta emot anpassad hjälp och förslag på hur du kan förbättra ditt konto.