Zoektermen in slimme campagnes in- of uitschakelen

• Zoektermen zijn termen die uw bedrijf omschrijven en mede bepalen wanneer uw advertentie moet worden weergegeven.
  • U kunt uw zoektermen en de prestaties bekijken in het dashboard van uw slimme campagnes.
  • Zoektermen die niet op uw bedrijf van toepassing zijn, kunt u eenvoudig uitschakelen. Als u van gedachten verandert, kunt u ze bovendien zo weer inschakelen.

Hoe zoektermen werken

Wanneer u zich aanmeldt voor een slimme campagne of een dergelijke campagne maakt, wordt u gevraagd een bedrijfsproduct of -service te kiezen. Op basis van uw keuze voegen we een lijst van zoektermen toe aan uw advertentie. Zoektermen zijn woorden of termen die aan uw bedrijf zijn gerelateerd. Telkens wanneer iemand binnen uw doelgebied op Google of Google Maps naar uw zoektermen zoekt, kunnen er advertenties in uw slimme campagne worden weergegeven en kunt u nieuwe klanten werven voor uw bedrijf.

Het is niet mogelijk om meer zoektermen aan uw advertentie toe te voegen. Maar als sommige van de toegewezen zoektermen niet geschikt zijn voor uw bedrijf, kunt u deze uitschakelen door de onderstaande instructies te volgen. Mogelijk is het ook een goed idee om uw bedrijfsproduct of -service kritisch te bekijken en eventueel te updaten. De prestaties van zoektermen worden regelmatig geanalyseerd en er wordt feedback verzameld om de zoektermen te verbeteren.

Voorbeeld

Als een van uw zoektermen 'tandarts' is, kan uw advertentie worden weergegeven wanneer iemand zoekt naar 'tandarts' of naar soortgelijke termen, zoals 'tandartspraktijk'.

Zoektermen in- of uitschakelen

Als uw zoektermen niet goed bij uw bedrijf passen, gaat u eerst na of uw bedrijfsproduct of -service wel nauw genoeg aansluit bij uw bedrijf en zo relevant mogelijk is.

Past het gekozen product of de gekozen service goed bij uw bedrijf, maar zijn bepaalde zoektermen niet op uw bedrijf van toepassing, dan kunt u deze verwijderen. U kunt ze later altijd weer toevoegen.

Zoektermen in- of uitschakelen

1. Klik op Alle campagnes en klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  2. Scroll omlaag naar de kaart Zoektermen en klik op Alles beheren.
  3. Klik op de knop in de kolom Status om een ​​specifieke zoekterm uit te schakelen.
    • Opmerking: Als u later van gedachten verandert, kunt u nogmaals op de knop klikken om de zoekterm weer in te schakelen.
  4. Klik op Opslaan.