Hakulausekkeiden poistaminen käytöstä ja käyttöönotto älykkäissä kampanjoissa

• Hakulausekkeet ovat yritystäsi kuvaavia termejä, jotka auttavat määrittämään, milloin mainoksesi tulisi näyttää.
  • Näet hakulausekkeesi ja niiden tehokkuuden älykkäiden kampanjoiden hallintapaneelista.
  • Voit myös helposti poistaa käytöstä hakulausekkeita, jotka eivät sovi yritykseesi. Jos muutat mielesi, ota ne uudelleen käyttöön.

Hakulausekkeiden toiminta

Kun rekisteröidyt käyttämään älykkäitä kampanjoita tai luot älykkään kampanjan, sinua pyydetään valitsemaan yritystuote tai ‑palvelu. Valitsemasi tuotteen tai palvelun perusteella määritämme mainoksellesi luettelon aiheeseen liittyvistä sanoista tai lausekkeista eli niin kutsutuista hakulausekkeista. Aina kun kohdealueellasi oleva henkilö tekee Google‑ tai Google Maps ‑haun kyseisillä hakulausekkeilla, älykkäiden kampanjoidesi mainokset voivat näkyä ja tuoda yrityksellesi uusia asiakkaita.

Mainokseen ei voi lisätä hakulausekkeita. Jos kuitenkin jokin valmiista hakulausekkeista ei sovi yritykseesi, voit poistaa sen käytöstä jäljempänä olevien ohjeiden mukaan. Valitun tuotteen tai palvelun tiedot kannattaa ehkä myös tarkistaa ja päivittää. Hakulausekkeiden tehokkuutta analysoidaan säännöllisesti, ja niitä parannetaan palautteen perusteella.

Esimerkki

Jos hakulausekkeidesi joukossa on "hammaslääkäri", mainoksesi voidaan näyttää, kun käyttäjä tekee haun termillä "hammaslääkäri" tai muulla samankaltaisella termillä, kuten "hammaslääkärin vastaanotto".

Hakulausekkeiden poistaminen käytöstä ja käyttöönotto

Jos hakulausekkeesi eivät sovi yrityksellesi, varmista ensin, että valitsemasi tuote tai palvelu kuvaa yritystäsi mahdollisimman hyvin.

Jos valitsemasi yritystyyppi on sopiva mutta osa hakulausekkeista ei kuvaa yritystäsi, voit poistaa hakulausekkeita. Voit milloin tahansa palauttaa ne käyttöön.

Hakulausekkeiden poistaminen käytöstä ja käyttöönotto

1. Valitse Kaikki kampanjat ja klikkaa muokattavan kampanjan nimeä.
  2. Vieritä alaspäin Hakulausekkeet-kortin kohdalle ja klikkaa Hallinnoi kaikkia.
  3. Poista haluamasi hakulauseke käytöstä klikkaamalla Tila-sarakkeen painiketta.
    • Huom. Jos muutat myöhemmin mielesi, voit ottaa hakulausekkeen taas käyttöön klikkaamalla painiketta uudelleen.
  4. Klikkaa Tallenna.