Om tekstannonser i Smart-kampanjer

Tekstannonser i Smart-kampanjer består av

• 3–15 overskrifter, hver på opptil 30 tegn
  • 2–4 beskrivelser, hver på opptil 90 tegn

Her er et eksempel på hvordan en tekstannonse kan se ut:

Annonse • www.example.com/forsikring

Full forsikring | Beskyttelse på lavbudsjett | Få et pristilbud

Få en rimelig og pålitelig forsikring. 10 % rabatt på alle pristilbud på nettet. Sammenlign forsikringsplaner side om side på bare noen få sekunder.

Vanlige spørsmål

Hvordan fungerer tekstannonser på mobilenheter?

Tekstannonser kan optimaliseres for alle formater på alle typer enheter, deriblant mobilenheter.

Hva er tegngrensene i feltene for tekstannonser?

I hvert overskriftsfelt kan du bruke opptil 30 tegn, mens 90 tegn er den øvre grensen i beskrivelsesfelt. Tegn på språk med dobbel tegnbredde, for eksempel japansk, kinesisk og koreansk, teller som to tegn opp mot disse grensene. Finn ut mer om kravene til tekstannonser

Hvorfor ser tekstannonsen noen ganger annerledes ut når den vises på Google?

For at du skal kunne tiltrekke deg flere kunder og få flere klikk, blir informasjonen du har oppgitt om bedriften, og innholdet på nettstedet, brukt til å opprette og teste ut alternative annonser. I noen tilfeller kan denne informasjonen brukes til å teste ut ulike overskrifter, beskrivelser og landingssider. Den kan også brukes til å legge til nettstedslinker eller erstatte overskriftene med bedriftsnavnet, telefonnummeret eller adressen.

Både den opprinnelige annonsen og de nye annonsene blir kjørt for å finne ut hvilke av dem som er mest effektive. Annonsene som gir de beste resultatene, kjøres oftere over tid. Hvis du vil ha mer kontroll over redigeringen og optimaliseringen av reklameelementene, kan du bytte til Ekspertmodus. Finn ut mer om Smartmodus og Ekspertmodus

Vises alltid all annonsetekst i tekstannonsen når den vises?

Når du lager en tekstannonse, kan overskrifter og beskrivelser som standard vises i hvilken som helst rekkefølge.
Jo flere overskrifter og beskrivelser du lager, desto flere muligheter har Google Ads til å vise annonser som samsvarer bedre med søkene til potensielle kunder. Dermed kan du oppnå bedre annonseresultater.
I en gitt annonse velges maksimalt 3 overskrifter og 2 beskrivelser som skal vises i ulike kombinasjoner og rekkefølger, så du må sørge for at de fungerer både enkeltvis og i kombinasjon, og at de ikke er i strid med retningslinjene våre eller lokal lov og rett. Hvis du har tekst som skal vises i alle annonser (f.eks. en juridisk ansvarsfraskrivelse), må du opprette en søkekampanje.
Under enkelte omstendigheter må Google Ads korte ned teksten. Dette skjer vanligvis ved bruk av en ellipse («…»). Eksempler:
  • Hvis du har oppgitt et bedriftsnummer, kan «Ring»-knappen i noen tilfeller erstatte noe av annonseteksten.
  • Hvis du bruker mange brede tegn (f.eks. «m») i stedet for smale tegn (f.eks. «i») i annonseteksten, kan overskriften bli bredere enn området som er tilgjengelig i enkelte nettleserstørrelser. På de fleste latinske språk kan du unngå dette ved å holde deg til maksimalt 33 tegn totalt i overskriften.
  • Enkelte annonseformater er begrenset til 2 overskrifter når de vises i Google Displaynettverk.

Hvordan kan jeg korrigere feil som oppstår når jeg oppretter eller redigerer tekstannonser?

Hvis du ser en feilmelding når du prøver å lagre annonsen, betyr det som regel at teksten i annonsen ikke er i tråd med én eller flere av retningslinjene for Google Ads, og at du derfor må redigere den. Her er noen tips om hvordan du kan løse slike feil:
  • Overhold tegngrensen i hvert felt.
  • Kontroller at tegnsetting og symboler brukes på riktig måte.
  • Påse at annonseteksten ikke inneholder stavefeil eller grammatiske feil.

Linker til relatert innhold