Tietoja Älykkäiden kampanjoiden tekstimainoksista

Älykkäiden kampanjoiden tekstimainoksissa on

• 3–15 otsikkoa, joissa kussakin on 30 merkkiä
  • 2–4 kuvausta, joissa kussakin on 90 merkkiä.

Esimerkki tekstimainoksesta:

Mainos • www.example.com/vakuutus

Kattava vakuutus | Edullista turvaa | Pyydä maksuton tarjous

Edullinen ja luotettava vakuutus. Saat 10 % alennusta verkossa. Vertaa vakuutuksia rinnakkain helposti ja nopeasti.

Usein kysyttyä

Miten tekstimainokset toimivat mobiililaitteilla?

Tekstimainokset voidaan optimoida kaikkia mainosmuotoja varten kaikilla laitteilla, myös mobiililaitteilla.

Mitkä ovat tekstimainosten kenttien merkkirajoitukset?

Tekstimainosten kussakin otsikkokentässä voi olla enintään 30 merkkiä ja kussakin kuvauskentässä enintään 90 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (esim. korea, japani ja kiina) yksi merkki lasketaan otsikossa ja kuvauksessa kahdeksi merkiksi. Lue lisää tekstimainoksia koskevista vaatimuksista.

Miksi tekstimainokseni näyttää joskus Googlessa erilaiselta?

Jotta mainoksesi vetoaisi useampiin asiakkaisiin ja saisi enemmän klikkauksia, yrityksestäsi antamiasi tietoja ja verkkosivustosi sisältöä käytetään vaihtoehtoisten mainosten luomiseen ja testaamiseen. Joissakin tapauksissa näiden tietojen avulla voidaan testata eri otsikoita, kuvauksia tai laskeutumissivuja. Tietojen perusteella voidaan myös lisätä sivustolinkkejä tai korvata otsikoita yrityksen nimellä, puhelinnumerolla tai osoitteella.

Sekä alkuperäinen mainos että uudet mainokset näkyvät, jotta voidaan selvittää, mitkä niistä toimivat parhaiten. Jos jotkin mainokset tuottavat jatkuvasti muita parempia tuloksia, ne alkavat ajan myötä näkyä useammin. Jos haluat muokata ja optimoida mainoselementtejäsi tarkemmin, vaihda Asiantuntija-tilaan. Lue lisää Älykäs-tilasta ja Asiantuntija-tilasta.

Näkyykö tekstimainokseni koko mainosteksti aina, kun mainos näkyy?

Kun luot tekstimainoksen, otsikot ja kuvaukset voivat näkyä missä tahansa järjestyksessä.
Mitä useampia otsikoita ja kuvauksia lisäät, sitä enemmän mahdollisuuksia Google Adsilla on yhdistellä niistä mainoksia, jotka vastaavat potentiaalisten asiakkaiden hakulausekkeita. Tämä voi parantaa mainostuloksia.
Jokaiseen mainokseen valitaan kolme otsikkoa ja kaksi kuvausta, jotka näkyvät eri yhdistelminä ja eri järjestyksessä. Varmista, että ne kuulostavat hyviltä sekä yksittäin että yhdessä, ja muista myös noudattaa käytäntöjämme ja paikallista lakia. Jos haluat tietyn tekstin (esim. vastuuvapauslausekkeen) näkyvän kaikissa mainoksissa, sinun on luotava Hakukampanja.
Joskus Google Adsin on lyhennettävä tekstiä, mikä tehdään yleensä käyttämällä kolmea pistettä (…). Esimerkki:
  • Jos olet lisännyt yrityksesi puhelinnumeron, soittopainike voi joskus korvata osan mainostekstistä.
  • Jos mainostekstissä on kapeiden merkkien (esim. i) sijasta paljon leveitä merkkejä (esim. m), otsikkoteksti voi olla leveämpi kuin tila, joka sille on käytettävissä tietynkokoisissa selaimissa. Useimmissa latinalaista kirjaimistoa käyttävissä kielissä voit välttää tämän rajoittamalla otsikoiden merkkimäärän 33:een.
  • Jotkin Google Display ‑verkostossa näkyvät mainosmuodot voivat sisältää vain kaksi otsikkoa.

Miten korjaan virheen, kun luon tai muokkaan tekstimainoksia?

Jos saat virheilmoituksen, kun yrität tallentaa mainosta, tämä tarkoittaa yleensä sitä, että mainostekstiä on muutettava Google Adsin käytäntöjen mukaiseksi. Tässä muutama vinkki tällaisten virheiden korjaamiseen:
  • Noudata kenttien merkkirajoituksia.
  • Tarkista, että käytät välimerkkejä ja symboleja oikein.
  • Varmista, ettei mainostekstissä ole kielioppi- tai kirjoitusvirheitä.