Tietoja älykkäiden kampanjoiden laajennetuista tekstimainoksista

Laajennetut tekstimainokset ovat uuden sukupolven tekstimainoksia, jotka on suunniteltu erityisesti mobiiliaikakauden kuluttajille ja mainostajille. Laajennettuja tekstimainoksia käyttämällä voit hallita viestintää paremmin ja asiakkaat saavat enemmän tietoa ennen mainoksesi klikkaamista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä laajennetut tekstimainokset ovat ja miten ne eroavat älykkäiden kampanjoiden vakiotyyppisistä tekstimainoksista.

Mitä laajennetut tekstimainokset ovat?

Laajennetut tekstimainokset eroavat vakiotyyppisistä tekstimainoksista muutamilla olennaisilla tavoilla. Laajennetuilla tekstimainoksilla on seuraavat ominaisuudet:

• kaksi otsikkokenttää (enintään 30 merkkiä kenttää kohden)
  • yksi pidempi kuvaus (enintään 80 merkkiä).

Ylelliset jokiristeilyt – varaa lomasi tänään

www.example.com/Risteilyt

Kierrä maailmaa jokia pitkin. Valitut kohteet myynnissä!

Laajennettujen tekstimainosten hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla

Laajennettuihin tekstimainoksiin liittyy useita parhaita käytäntöjä, joihin olet päässyt tutustumaan jo vakiotyyppisten tekstimainosten yhteydessä. Laajennetuissa tekstimainoksissa mainostekstille on kuitenkin käytettävissä melkein 50 % enemmän tilaa sekä toinen otsikko, minkä ansiosta voit tavoittaa potentiaaliset asiakkaat paremmin ja saada enemmän laadukkaita klikkauksia verkkosivustollesi.

• Pohdi mainoksesi viestiä uudelleen. Vaikka ajatus voi olla houkutteleva, älä lisää pelkästään toista otsikkoa olemassa oleville mainoksillesi. Mieti esitettävää viestiä kokonaisuudessaan ja ota huomioon uuden mainoksen kaikki osa-alueet.
  • Hyödynnä suurin sallittu määrä merkkejä. Laajennettujen otsikkokenttien ansiosta mainoksissasi on suurempi klikattava alue, jonka voit käyttää lisätietojen esittämiseen hakuja tekevälle käyttäjälle. Käyttäjä voi päättää näiden tietojen perusteella, haluaako hän klikata mainosta ja siirtyä sivustollesi.
  • Keskity otsikoiden optimointiin. Käyttäjät lukevat todennäköisimmin mainoksesi otsikon. Kun mainoksesi näkyy hakutulossivulla, sen otsikkokentät yhdistetään yhdysmerkkiä "-" käyttämällä. Mobiililaitteilla otsikko saatetaan tiivistää ensimmäiselle riville. Pohdi mainosta kirjoittaessasi, millä eri tavoilla otsikko saattaa näkyä. Näin voit varmistaa, että mainoksesi on houkutteleva ja helposti luettavissa eri laitteilla.

Usein kysytyt kysymykset

Miten laajennetut tekstimainokset toimivat mobiililaitteilla?

Laajennetut tekstimainokset on suunniteltu näyttämään tyylikkäiltä kaikilla laitteilla, myös mobiililaitteilla.

Mitkä ovat laajennettujen tekstimainosten kenttien merkkirajoitukset?

Laajennettujen tekstimainosten otsikkokentässä voi olla enintään 30 merkkiä. Kuvauksessa voi olla enintään 80 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten korea, japani ja kiina) jokainen merkki vastaa kahta merkkiä. Lisätietoja

Näkyykö koko mainosteksti laajennetussa tekstimainoksessa aina, kun mainokseni näytetään?

Kun mainoksesi näytetään, siinä näkyy yleensä antamasi mainosteksti kokonaisuudessaan. Joissakin tapauksissa Google Adsin on lyhennettävä tekstiä älykkäissä kampanjoissa, mikä tehdään yleensä käyttämällä kolmea pistettä (…). Seuraavassa on esimerkkejä tästä:
  • Jos käytät puhelulaajennuksia, soittopainike voi korvata jonkin mainostekstisi osan.
  • Jos mainostekstissä on paljon leveitä merkkejä (kuten "m") kapeiden merkkien (kuten "i") sijaan, otsikon teksti voi olla leveämpi kuin sille käytettävissä oleva tila tietynkokoisissa selaimissa. Useimmissa latinalaista kirjaimistoa käyttävissä kielissä voit välttää tämän rajoittamalla otsikoiden merkkimäärän yhteensä 33 merkkiin.

Miten korjaan virheen, kun luon tai muokkaan laajennettuja tekstimainoksia?

Jos sait virheilmoituksen tallentaessasi mainosta, tämä tarkoittaa yleensä sitä, että mainoksen tekstiä on muutettava mainostuskäytäntöjen mukaiseksi. Tässä on joitakin vinkkejä:
  • Noudata kullekin kentälle määritettyä merkkirajoitusta.
  • Tarkista, että käytät välimerkkejä ja symboleja oikein.
  • Varmista, ettei mainostekstissä ole kielioppi- tai kirjoitusvirheitä.