Over het rapport Zoektermen in slimme campagnes

Een zoekterm is een woord dat of woordgroep die een klant invult wanneer deze zoekt op Google.nl.

Het rapport Zoektermen is een lijst met zoekopdrachten die mensen hebben gebruikt om uw advertenties te zien en erop te klikken. Als u weet hoe mensen uw advertenties zien en erop reageren, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties bij de juiste zoekopdrachten worden weergegeven en de juiste klanten voor uw bedrijf bereiken.

Het rapport Zoektermen gebruiken

Controleer uw zoektermen en de bijbehorende klikken en uitgaven.

• Als er veel zoektermen zijn die niet geschikt zijn voor uw bedrijf, controleert u of uw zoekwoordthema's zo nauwkeurig en relevant mogelijk zijn voor uw bedrijf.
  • Als dat het geval is en alleen sommige zoektermen niet van toepassing zijn op uw bedrijf, kunt u deze afzonderlijk aan uw uitsluitingszoekwoordthema's toevoegen. Zo zorgt u ervoor dat uw advertenties niet worden weergegeven voor deze zoekopdrachten.

Een zoekterm toevoegen aan uitsluitingszoekwoordthema's

Meer informatie over uitsluitingszoekwoordthema's in slimme campagnes

1. Ga naar de campagne die u wilt bewerken.
  2. Klik op de kaart 'Zoekwoordthema's en het rapport Zoektermen' op Bewerken.
  3. Klik op het tabblad Rapport Zoektermen.
  4. Selecteer de zoektermen die niet relevant zijn voor uw bedrijf en klik op Toevoegen aan uitsluitingszoekwoordthema's.
  5. Klik op Opslaan.