Platsinställningar i smarta kampanjer

• Dina annonser visas för kunder som alltid eller regelbundet befinner sig fysiskt på platserna du väljer och för kunder som uttrycker intresse för dessa platser. Du kan även utesluta specifika platser där du inte vill att din annons ska visas.
  • Välj dina platsinställningar noggrant. Om inställningarna är för allmänna kanske det leder till att du betalar för interaktioner med användare som inte är potentiella kunder.

Tänk på detta
Platsinriktning baseras på en mängd olika signaler, bland annat användarnas inställningar, enheter och beteenden på vår plattform. Google gör sitt bästa för att visa annonser för användare som uppfyller dina platsinställningar. Eftersom signalerna varierar kan vi inte garantera fullständigt att de stämmer i alla situationer.

Som alltid bör du kontrollera den övergripande resultatstatistiken för att se till att inställningarna uppfyller dina annonseringsmål och ändra dem därefter.

Så fungerar platsinställningar

Här visas dina annonser

Google Ads använder följande metoder för att fastställa var dina annonser visas:

• För kunder på dina platser: Dina annonser kan visas för kunder som regelbundet eller sannolikt befinner sig på platserna du anger.
  • För kunder som visar intresse för företag på dessa platser: Vissa användare som ser dina annonser befinner sig inte på platserna du väljer men kan ha tagit med ord som är relaterade till dina platser i sina sökningar, till exempel postnummer eller namn på orter i närheten. Kunder som visar intresse både för dina valda platser och för företag som ditt kan se dina annonser.

Exempel

• Ett tandvårdskontor i Stockholm skapar en kampanj. Eftersom tandläkarnas patienter alla befinner sig i Stockholmsområdet är platsinställningarna för kampanjen inställda för att visa annonser inom 50 kilometer från mottagningens adress. Annonser visas för kunder i detta område som söker efter tandläkare och för dem som söker efter ”tandläkare i stockholm” oavsett var de befinner sig.
  • Ett företag som hyr ut semesterbostäder i Malmö skapar en kampanj. De har semesterfirare från hela världen som kunder, men väljer Malmö och orter i närheten som platsinställningar. Deras annonser kan visas för alla som söker efter ”malmö semesterbostad”, oavsett var de befinner sig.

Här visas inte dina annonser

Google Ads använder följande metoder för att fastställa var dina annonser inte visas:

• För kunder på dina uteslutna platser: Dina annonser visas inte för kunder som befinner sig på de uteslutna platser som du har angett.
Exempel

En onlinesportbutik skapar en kampanj. Butiken ligger i Västerås men man levererar varor till kunder över hela landet. De anger alla områden de levererar till i sina platsinställningar. Deras annonser visas för kunder i dessa områden som söker efter sportutrustning. Om de bara hade levererat till vissa delar av Sverige men inte till andra hade de kunnat inrikta sig på Sverige och sedan utesluta specifika orter.

Anvisningar

Redigera platsinställningarna

Du kan välja platsinställningar när du skapar en smart kampanj. Följ anvisningarna nedan om du vill ändra platsinställningarna efter att du har skapat en kampanj.

1. Leta reda på kampanjen som du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Plats.
  3. Klicka på Redigera. Redigera efter behov.
  4. Klicka på Spara.

Välja platsinställningar

När du anger var din annons ska visas eller inte kan du antingen välja en radie runt ditt företag eller välja specifika postnummer, orter eller regioner. Annonsen visas på alla platser i områdena du väljer och visas inte på några platser i områden du utesluter. Om en enskild kampanj innehåller flera annonser gäller kampanjens platsinställningar alla annonser i den kampanjen.

Du kan ändra platsinställningarna för kampanjen när som helst.

Så fungerar platsrapporten

När kampanjen har börjat visas börjar platsrapporten att fyllas i. Dina annonser visas för kunder som söker efter platserna eller befinner sig fysiskt på dem. Med platsrapporten kan du göra följande:

• se vilka platser som ingår i kampanjen och utesluta irrelevanta platser
  • söka efter specifika platser i hela platslistan
  • sortera efter plats, exponeringar, klick eller utgifter

Via den här rapporten kan du ändra kampanjens platsinställningar direkt för att finjustera platsinriktningen.

Exempel: Om du märker att en plats som inte är relevant för företaget får klick kan du utesluta den för att få en mer exakt platsinriktning, eller om vissa platser har högre kostnad för varje klick än andra platser kan du prova med att utesluta de platserna.

Anvisningar

Obs! Platsrapporten är bara tillgänglig på dator. Logga in på ditt konto på en dator om du vill visa eller redigera platsrapporten.

Så här redigerar du platsinställningarna i platsrapporten

1. Klicka på den kampanj som du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Plats.
  3. Klicka på fliken Platsrapport.
  4. Redigera efter behov.
    • Om du vill utesluta en plats från din kampanj markerar du rutan vid platsen och klickar på Uteslut valda platser högst upp i tabellen.
    • Om du vill ta bort en plats från uteslutningslistan markerar du rutan bredvid platsen och klickar på listan Ta bort från uteslutningar högst upp i tabellen.