Platsinställningar i smarta kampanjer

• Dina annonser visas för personer som befinner sig fysiskt på platserna du väljer och för personer som uttrycker intresse för dessa platser.
  • Välj dina platsinställningar noggrant. Välj bara platser där ditt företag bedriver verksamhet. Om inställningarna är för breda kan det bli så att du betalar för interaktioner med personer som inte är potentiella kunder.

Så fungerar det

Här visas dina annonser

Google Ads använder följande metoder för att fastställa var dina annonser visas:

• För personer på dina platser: Dina annonser kan visas för personer som regelbundet eller sannolikt befinner sig på de platser du anger.
  • För personer som söker efter företag på dessa platser: Vissa personer som ser dina annonser befinner sig inte på de platser du väljer, men de kan ha inkluderat ord som är relaterade till dina platser i sina sökningar, till exempel postnummer eller namnen på städer i närheten. Personer som visar intresse för både dina valda platser och företag som ditt kan se dina annonser.
    • Om du inte vill att dina annonser ska visas för personer som befinner sig fysiskt utanför din plats, men inkluderar ord som rör din plats i sökningen kan du kontakta supportteamet.
Exempel

Ett tandvårdskontor i Stockholm håller på att skapa en kampanj. Eftersom tandläkarnas patienter alla befinner sig i Stockholmsområdet är kampanjens platsinställningar inställda för att visa annonser inom 50 kilometer från kontorets adress. Annonser visas för personer i det här området som letar efter en tandläkare och för personer som söker efter ”Tandläkare i Stockholm”, oavsett var de befinner sig.

En återförsäljare av sportutrustning online skapar en kampanj. De finns i Göteborg, men levererar varor till kunder över hela landet. Platsinställningarna ställs in på alla områden som de levererar till. Deras annonser visas för personer i dessa områden som söker efter sportutrustning.

Ett företag som hyr ut semesterbostäder i Malmö skapar en kampanj. Även om de har semesterfirare från hela världen väljer de Malmö och orter i närheten för sina platsinställningar. Deras annonser visas för alla som söker efter ”Malmö semesterbostad”, oavsett var de befinner sig.

Anvisningar

Så här redigerar du platsinställningarna

Du kan välja platsinställningar när du skapar en smart kampanj. Om du vill ändra platsinställningarna efter att du har skapat en kampanj följer du anvisningarna nedan.

1. Klicka på Alla kampanjer och sedan på kampanjen du vill redigera.
  2. Rulla ned. Klicka på Redigera på kortet Platser under Dina annonsinställningar.
  3. Redigera efter behov.
  4. Klicka på Spara.

Välj platsinställningar

När du väljer var din annons visas kan du välja antingen en radie runt ditt företag eller specifika postnummer, städer eller regioner. Vi visar din annons för alla platser inom de områden du väljer.