Annoncemålgruppe i Smart-kampagner

• Din annoncemålgruppe er afgørende for, hvor din annonce kan blive vist, og hvilke typer søgninger der udløser visning af annoncen.
  • Det er vigtigt at vælge den rette annoncemålgruppe, så du kan nå ud til de potentielle kunder, der er mest relevante for din virksomhed.

Sådan redigerer du din målgruppes geografiske placering

Du kan vælge indstillinger for geografisk målretning, når du opretter en Smart-kampagne. Hvis du vil ændre indstillingerne for geografisk målretning, efter at du har oprettet en kampagne, skal du følge vejledningen nedenfor.

1. Klik på Alle kampagner og derefter på navnet på den kampagne, som du vil redigere.
  2. Rul ned på siden. Klik på Rediger på kortet "Steder" under "Dine annonceindstillinger".
  3. Rediger efter behov.
  4. Klik på Gem.

Geografisk målretning (hvor din annonce kan blive vist)

I Google Ads bruges der følgende metoder til at finde frem til de geografiske steder, hvor dine annoncer kan blive vist:

• Målrettede steder: Dine annoncer kan vises for personer, der sandsynligvis vil være placeret eller regelmæssigt befinder sig på de steder, du målretter mod. Du kan kontakte supportteamet for at anmode om, at dine annoncer kun bliver vist på dine målrettede steder.
  • Stednavne i søgninger: Nogle af dine potentielle kunder befinder sig ikke inden for det område, du målretter mod, men medtager muligvis ord, der er relateret til dit sted, i deres søgninger, f.eks. postnumre eller navne på byer i nærheden. Hvis de viser interesse for virksomheder som din inden for dit geografiske område, kan dine annoncer blive vist for kunder uden for dit målrettede område.

Eksempel

Du opretter en annonce for din tandlægeklinik og målretter den mod Aarhus. Når en person i Aarhus søger efter "tandlæge" på Google, er din annonce kvalificeret til at blive vist. En anden person, som befinder sig i Herning, søger efter "tandlæge Aarhus" på Google. Din annonce kan også blive vist for denne person, da vedkommende har medtaget dit målrettede sted ("Aarhus") i sin søgning.

Målretning mod en radius eller individuelle steder

Når du skal vælge, hvor din annonce kan blive vist, kan du vælge at målrette mod enten en radius rundt om din virksomhed eller mod byer, stater eller lande.

Uanset om du vælger at målrette mod en radius eller individuelle steder, viser vi din annonce for brugere på alle kvalificerede steder inden for det område, du målretter mod.

Sådan vælger du dit målområdes størrelse

• Målretning mod større områder: Hvis du i øjeblikket målretter mod Jylland, men tilføjer Ålborg, målretter vi dine annoncer mod hele Jylland og dermed altså også Ålborg. I så fald er der med andre ord ingen grund til at medtage Ålborg i dine geografiske mål.
  • Målretning mod mindre områder: Lad os sige, at du kun vil målrette mod Ålborg og altså ikke mod resten af Jylland. I så fald kan du føje Ålborg til dine geografiske mål (og udelade Jylland).

Produkter og tjenester

Når du definerer din målgruppe, skal du også beskrive det produkt eller den tjeneste, du vil annoncere for. Det er vigtigt, at du vælger et produkt eller en tjeneste, der passer godt på din virksomhed, så dine annoncer bliver vist for de rette brugere.

Når du vælger et produkt eller en tjeneste, foreslår vi yderligere egenskaber med mulig relation til din virksomhed. Når folk søger efter udtryk, der er relateret til disse egenskaber, er dine annoncer kvalificerede til at blive vist. Hvis et af forslagene ikke er relevant i forhold til din virksomhed, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for forslaget, så dine annoncer ikke bliver vist ved denne type søgninger. Få oplysninger om, hvordan du ændrer dine virksomhedsprodukter og -tjenester

Forskellige typer websites

Din annonce kan også blive vist på forskellige typer websites. Du kan få flere oplysninger ved at klikke på et af nedenstående links:

Smart-kampagner og organiske fortegnelser

Google Ads har ingen indflydelse på rangeringen af gratis, organiske fortegnelser, inklusive fortegnelser på websites og i Google Maps. Annoncer i Smart-kampagner bliver desuden kun vist i sektionen med sponsorerede annoncer, så disse kampagner har ingen indvirkning på, hvor mange eller hvilke virksomheder der bliver vist i de organiske resultater.

Hvis din virksomhed vises i de organiske resultater, og du kører Smart-kampagner, skal du være opmærksom på følgende:

• Din annonce kan også blive vist i sektionen med sponsorerede annoncer.
  • Din organiske fortegnelse bliver fortsat vist, og annoncen har ingen indflydelse på den organiske fortegnelses rangering.
  • Hvis der vises et kort og din annonce vises med en markør, vises markøren på kortet.

Hvis din virksomhed ikke bliver vist i de organiske resultater og du annoncerer via Smart-kampagner, medfører det følgende:

• Din annonce kan blive vist i sektionen med sponsorerede annoncer (med en markør).
  • Din annonce bliver ikke vist i de organiske søgeresultater.
  • Hvis der vises et kort sammen med annoncen, vises markøren for din virksomhed på kortet.

Google-partnerwebsites

Annoncer i Smart-kampagner kan også blive vist på Google-søgepartneres websites eller på websites på Google Displaynetværket. Ejerne af disse websites har indgået samarbejde med Google om visning af Google-annoncer, heriblandt annoncer i Smart-kampagner.

Søgepartneres websites

På vores søgepartneres websites kan dine annoncer blive vist på søgeresultatsider, på websiteindekssider eller på andre sider, der er relateret til en persons søgning.

Søgepartnere er en del af Googles Søgenetværk. Ud over vores søgepartnere omfatter Søgenetværket Google-websites som Google Søgning, Google Maps, Google Shopping og Google Billeder.

Smart-kampagneannoncer kan vises i Google Maps, så længe en Google My Business-virksomhedsprofil er tilknyttet Smart-kampagnen. Få flere oplysninger om Google My Business

Websites på Google Displaynetværket

Bestemte typer virksomheder i udvalgte lande har mulighed for at få deres Google-annoncer vist på Google Displaynetværket. Hvis din virksomhed er en af disse, kan dine annoncer blive vist på websites, som har indgået en samarbejdsaftale med Google, og som har indhold, der er relateret til din virksomhed. Det giver dig mulighed for at udvide din annonceringseksponering til andre områder end søgning og nå ud til brugere, som får vist indhold, der er relevant for virksomheder som din.

Annoncerne i dine Smart-kampagner matches automatisk med relevante websites ud fra det virksomhedsprodukt eller den virksomhedstjeneste, du har valgt. Med Smart-kampagner har du altså ikke mulighed for at vælge bestemte websites, hvor du gerne vil have dine annoncer vist.

Eksempel

Steen er bryllupsfotograf, og han opretter en Smart-kampagne for sin virksomhed. Annoncerne i hans kampagne kan blive vist for potentielle kunder i hans nabolag, når de læser onlineblogs om bryllupsplanlægning, bryllupskager og andet bryllupsrelateret indhold.

Budget og priser

Hvis dit virksomhedsprodukt eller din tjenestetype er kvalificeret til denne funktion, sørger vi for, at en lille procentdel af dit budget til Smart-kampagner bliver brugt på at placere annoncer på disse websites. Du bliver ikke debiteret for mere end dit samlede månedlige budget, og du betaler kun, når en person klikker på din annonce. Du behøver ikke foretage dig noget i denne forbindelse for at komme godt i gang.