Välja rätt produkt eller tjänst

1. Välj den mest relevanta företagstypen

Ju mer relevant den valda produkten eller tjänsten är, desto mer relevanta blir även dina sökfraser. Om produkten eller tjänsten inte är relevant för ditt företag eller om din verksamhet har ändrats sedan du skapade annonsen kan du ändra den genom att uppdatera annonsmålgruppen.

Finns inte produkten eller tjänsten?
Fyll gärna i det här feedbackformuläret om ditt företags produkt eller tjänst inte är tillgänglig när du skapar en Smart-kampanj.

2. Undvik produkter och tjänster som är indirekt relaterade till företaget

Undvik att välja en produkt eller tjänst som inte är direkt relaterad till din verksamhet. En butik som exempelvis säljer barnmöbler kanske vill nå föräldrar som letar efter barnkläder, men kan då få betala för klick från föräldrar som letar efter kläder, inte möbler. Genom att beskriva ditt företag korrekt har du större chans att nå potentiella kunder som är intresserade av exakt det som ditt företag erbjuder.

3. Skapa separata annonser
Du kan alltid visa annonser om flera produkter eller tjänster genom att skapa mer än en annons. Du kan även fördela din annonsbudget mellan annonserna om du vill betona en viss del av din verksamhet.