Hoe slimme campagnes werken

Google Ads Smart campaigns | What are Smart campaigns?

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Ga naar Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Ontdek online nieuwe mogelijkheden door te kijken naar Google Ads-experts die praktische tips voor slimme campagnes bespreken. Nu kijken
  • Met slimme campagnes kunt u de pluspunten van uw bedrijf onder de aandacht brengen en klanten aantrekken.
  • U kunt één campagne maken voor uw bedrijf of meerdere campagnes uitvoeren om verschillende producten of services te presenteren die uw bedrijf aanbiedt, elk met een eigen set zoekwoordthema's.

Hoe advertenties werken

Als u zich aanmeldt voor een slimme campagne, schrijft u een advertentie die uw bedrijf beschrijft. U kiest ook de zoekwoordthema's waarop u uw advertentie wilt targeten en stelt een budget in. Uw advertentie wordt automatisch weergegeven aan potentiële klanten op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail en websites van Google-partners.

Uw advertentie kan worden weergegeven als potentiële klanten in uw geografische gebied zoeken naar woordgroepen die betrekking hebben op uw bedrijf op Google of Google Maps. Uw advertentie kan ook worden weergegeven aan mensen die zich buiten uw buurt bevinden, maar die termen in hun zoekopdrachten gebruiken die betrekking hebben op uw bedrijf en uw bedrijfslocatie.

Hoe ziet een advertentie eruit?

Advertentie www.example.com/insurance

Uitgebreide verzekering | Voordelige bescherming | Krijg snel een gratis offerte

Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op alle online offertes. Vergelijk verzekeringen eenvoudig met elkaar in slechts een paar seconden.

Uw advertentie bestaat uit de volgende onderdelen:

Naam Beschrijving
Kop

De koptekst is de blauwe tekst bovenaan de advertentie. Wanneer klanten op de advertentiekop klikken, gaan ze naar de website die u voor uw bedrijf heeft ingevoerd.

Maximumlengte kop 1: 30 tekens (of 15 tekens voor double-byte-talen*)

Maximumlengte kop 2: 30 tekens (of 15 tekens voor double-byte-talen*)

Maximumlengte kop 3: 30 tekens (of 15 tekens voor double-byte-talen*)

Beschrijving

Breng de belangrijkste verkoopargumenten van uw bedrijf onder de aandacht door producten en services te beschrijven of voeg een speciale aanbieding voor klanten toe.

Maximumlengte beschrijving 1: 90 tekens (of 45 tekens voor double-byte-talen*)

Maximumlengte beschrijving 2: 90 tekens (of 45 tekens voor double-byte-talen*)

Website-URL (link)

We geven de website-URL van uw bedrijf weer.

Bedrijfsnaam Voor beladvertenties geldt een limiet van 25 tekens voor de bedrijfsnaam. Voor adverteerders met bedrijfsnamen die langer dan 25 tekens zijn, korten we de bedrijfsnaam in tot 25 tekens zodat ze beladvertenties kunnen weergeven.
Sitelinks

Sitelinks zijn automatisch gegenereerde links die onder uw advertentietekst worden weergegeven. Via deze links worden potentiële klanten naar pagina's op uw website geleid die relevant zijn voor hun zoekopdrachten. Meer informatie over sitelinks

Locatiespeld op de kaart Voor potentiële klanten die zich dicht bij uw bedrijf bevinden, kan er een speld in uw advertentie worden weergegeven. Als de potentiële klant op deze speld klikt, wordt hij doorverwezen naar uw bedrijfslocatie op Google Maps. Hiervoor moet de slimme campagne aan een bedrijfsprofiel worden gekoppeld.
Telefoonnummer

Als u een telefoonnummer opgeeft, wordt dit nummer weergegeven in uw mobiele zoekadvertentie, desktopzoekadvertentie, Google Display Netwerk-advertentie en Google Maps-advertentie. Mogelijk moet u het eigendom van uw telefoonnummer verifiëren voordat het kan worden weergegeven.

Als u oproeprapportage gebruikt, moet u nog steeds het eigendom van uw daadwerkelijke telefoonnummer verifiëren als u wilt dat we het unieke Google-doorschakelnummer weergeven dat wordt gebruikt in uw advertenties.

Adres

Als u uw bedrijfsadres wilt weergeven, moet uw Google Ads-account zijn gekoppeld aan een bedrijfsprofiel, zodat het adres wordt weergegeven dat in dat account wordt beheerd.

*Double-byte-talen zijn talen die double-byte-tekens gebruiken, zoals Chinees, Japans en Koreaans.

Meerdere campagnes maken voor één bedrijf

Als u voor verschillende aspecten van uw bedrijf wilt adverteren, kunt u meerdere slimme campagnes voor uw bedrijf maken, en voor elke campagne een ander zoekwoordthema en een ander budget opgeven. Een bakkerij kan bijvoorbeeld een algemene 'bakkerij'-campagne maken, maar ook een extra campagne voor 'trouwtaarten'. Elk van deze opties kan verschillende zoekwoordthema's, budgetten en targeting hebben. Elke campagne kan ook meerdere advertenties bevatten.

Alternatieve advertenties

De door u opgegeven informatie over uw bedrijf en de content op uw website worden gebruikt om alternatieve advertenties te maken en te testen om ervoor te zorgen dat uw advertentie meer klanten aantrekt en meer klikken ontvangt. In sommige gevallen kan deze informatie worden gebruikt om verschillende koppen, beschrijvingen en/of landingspagina's te testen, sitelinks toe te voegen of uw koppen te vervangen door alleen uw bedrijfsnaam, telefoonnummer of adres.

Zowel de originele advertentie als de nieuwe advertenties worden weergegeven om te bepalen welke effectiever zijn. Als sommige van de advertenties consistent beter presteren, worden die advertenties in de loop van de tijd vaker weergegeven.

Aanmelden voor slimme campagnes