Over doelen in slimme campagnes

In slimme campagnes is een doel de hoofdactiviteit die u potentiële klanten wilt laten uitvoeren nadat ze uw advertentie hebben gezien.

Wanneer u een slimme campagne maakt, wordt u gevraagd een van de volgende doelen te kiezen:

Meer gesprekken krijgen

Kies dit doel als u wilt dat potentiële klanten uw bedrijf bellen. De slimme campagne wordt geoptimaliseerd met een prominente knop Bellen in uw advertenties om potentiële klanten aan te sporen u te bellen. Als een klant op deze knop klikt, wordt hij of zij verbonden met uw zakelijke telefoonnummer.

Meer bezoekers naar uw fysieke locatie trekken

Kies dit doel als u wilt dat potentiële klanten naar u toekomen. De slimme campagne wordt geoptimaliseerd om potentiële klanten aan te sporen uw bedrijf te bezoeken. Google Ads laat zien hoeveel klanten interactie met uw bedrijf hebben gehad op Google Maps als gevolg van de campagne.

Meer websiteverkopen of aanmeldingen genereren

Kies dit doel als u wilt dat potentiële klanten een traceerbare actie uitvoeren op uw website (bijvoorbeeld een aankoop of aanmelding). Uw slimme campagne wordt geoptimaliseerd om klanten aan te sporen online transacties te doen. In Google Ads krijgt u instructies om Google Analytics in te stellen zodat u klanten en hun aankopen op uw site kunt bijhouden.

Meer merkbekendheid genereren met videoweergaven

Kies dit doel als u een klein bedrijf heeft of een YouTube-creator bent en u meer merkbekendheid of videoweergaven wil krijgen.

Opmerking: Meer merkbekendheid genereren met videoweergaven is alleen beschikbaar als u een slimme campagne maakt in de slimme modus.

Tip

Hoewel u slechts één doel per campagne kunt kiezen, kunt u meerdere slimme campagnes maken als u meer dan één doel voor uw bedrijf heeft.

Opmerking: U kunt campagnedoelen niet meer wijzigen nadat ze helemaal zijn ingesteld. Als u een ander doel wilt halen of uw campagnedoelen wilt herzien, maakt u een nieuwe slimme campagne met dat andere doel.