Sammenlign Smart-kampanjer med andre Google Ads-kampanjetyper

Med Smart-kampanjer eller andre Google Ads-kampanjetyper kan du vise annonsene dine på Google Søk, Google Maps, YouTube, Gmail og Google-partnernettsteder. Du kan utarbeide spesifikke budskap i annonsene dine i alle kampanjetypene for å tiltrekke deg og engasjere potensielle kunder. Ved hjelp av ulike typer Google Ads-kampanjer kan du nå ut til potensielle kunder på riktig tidspunkt.

Oversikt

Nedenfor beskriver vi de ulike Google Ads-kampanjetypene, slik at du kan finne det beste alternativet for bedriften din. Du kan klikke på en overskrift for å lese oversikten.

Smart-kampanjer

Oversikt over Smart-kampanjer

Smart-kampanjer er Googles enkle og effektive løsning for små bedrifter, og med slike kampanjer kan du sørge for at bedriften din blir funnet på Google i de viktigste øyeblikkene. Smart-kampanjer er basert på det fremste innen Googles annonseringsteknologi og genererer resultater ut fra fastsatt kampanjemål, uansett om det er kundeanrop, handlinger på nettstedet, økt merkevarebevissthet via video eller besøk på den fysiske beliggenheten.

Du kan konfigurere Smart-kampanjer på bare 15 minutter, og deretter jobber systemet vårt kontinuerlig for å finstemme annonsene dine, måle resultatene du oppnår, og vise deg tydelige og forståelige resultater. Dermed kan du føle deg trygg på at annonseringen gir en reell avkastning mens du bruker tiden din på å gjøre det du liker best, nemlig å drive bedriften din.

Fordeler

• Du betaler bare når noen klikker på annonsen eller ser på 30 sekunder av videoannonsen (eller hele annonsen hvis den varer i under 30 sek), alt etter hva som er aktuelt.
  • Det løpende administrasjonsarbeidet er minimalt.
  • Du kan annonsere på Google Søk, Google Maps, Gmail, YouTube og Google-partnernettsteder.
  • Du kan nå ut til kunder på alle geografiske steder du velger.

Sånn fungerer det

Du kan bruke Smart-kampanjer til å markedsføre nettstedet ditt på Google Søk, Google Maps, Gmail, YouTube og Google-partnernettsteder. Du skriver din egen annonse, og når noen søker etter fraser relatert til bedriften din, kan annonsen vises ovenfor eller nedenfor søkeresultatene.

Før du kan kjøre Smart-kampanjer, må du fastsette et budsjett, gi oss noen relevante søkeordtemaer og velge foretrukne steder og demografiske segmenter. Ut fra hvilken bedriftstype du har, viser så Google Ads annonsen din til folk som ser etter produktene og tjenestene du tilbyr. Søketermene dine lagres og oppdateres over tid. Det kreves minimalt med fortløpende administrering, og du betaler bare for faktiske klikk på annonsen.

Andre Google Ads-kampanjetyper

Oversikt over andre kampanjetyper

Med andre Google Ads-kampanjetyper kan du ha full kontroll over annonsekampanjene dine. Du har også tilgang til andre spesialkampanjer, -innstillinger og -funksjoner. Du kan opprette appkampanjer, søkekampanjer, videokampanjer, bannerkampanjer, Shopping-kampanjer og Performance Max-kampanjer.

Fordeler

• Du betaler bare hvis noen klikker på annonsen din
  • Velg søkeord, angi budpriser og strukturer kontoen nøyaktig som du vil
  • Nå ut til kunder på et hvilket som helst geografisk sted du velger
  • Annonsér med spesielle annonseformater og detaljert rapportering

Slik fungerer Smart-kampanjer

Når noen søker etter søkeordene dine på Google.com, Google Maps og Googles partnernettsteder, kan annonsen din vises ovenfor eller nedenfor søkeresultatene. Med søkekampanjer i Google Ads er du ansvarlig for alle aspekter knyttet til annonsekampanjen din. Du velger selv hvilke søkeord som kan utløse visning av annonsene dine. Du bestemmer også dagsbudsjettet, hvor mye du er villig til å betale per klikk, og hvor annonsene dine kan vises. Du betaler bare hvis noen klikker på annonsen din.

I Google Ads finner du også andre annonseformater, som for eksempel videoannonser og Shopping-annonser.

Detaljert sammenligning

Smart-kampanjer kontra søkekampanjer

Smart-kampanjer Søkekampanjer
Budgiving Administrerer budgivningen for deg for å oppnå høyest mulig verdi (f.eks. antall klikk eller anrop) innenfor kampanjebudsjettet ditt Krever at du selv velger budstrategi (f.eks. «mål-CPA» eller «maksimer antall klikk»)
Elementer Google AI oppretter annonseelementer (nettstedslinker og info-, adresse- og anropselementer). krever ikke registrering Krever noe manuell konfigurering av annonseelementer
Opprettelse av søkeord Google AI genererer søkeord basert på søkeordtemaene dine. Krever manuell konfigurering av søkeord, samsvartyper og tilhørende annonsegrupper
Endring av søkeord Du kan legge inn søkeordtemaer, som brukes for å finne samsvar mellom annonsene dine og søk på Google Enkeltsøkeord og samsvartyper kan endres og administreres manuelt
Rapportering Du finner den viktigste statistikken om kampanjen i en forenklet, brukervennlig oversikt Detaljerte rapporter er tilgjengelige på kampanje-, annonsegruppe-, annonse-, søkeord- og søketermnivå
Her vises annonsene Annonsene dine vises automatisk på Google Søk, Google Maps, YouTube, Gmail og Google-partnernettsteder Du angir selv om annonsene dine skal vises på Google Søk, hos søkepartnere eller i Google Displaynettverk
Landingssider Støtter maksimalt én landingsside per kampanje Støtter flere landingssider per kampanje

REGISTRER DEG FOR GOOGLE ADS