Sammenlign Smart-kampanjer med andre Google Ads-kampanjetyper

Med Smart-kampanjer eller andre Google Ads-kampanjetyper kan du vise annonsene dine på Google.com, Google Maps og relevante nettsteder i Google Displaynettverk. Du kan bruke målrettede meldinger i annonsene dine i alle kampanjetypene for å tiltrekke deg og engasjere potensielle kunder. Ved hjelp av ulike typer Google Ads-kampanjer kan du nå ut til potensielle kunder på riktig tidspunkt.

Oversikt

Nedenfor beskriver vi de ulike Google Ads-kampanjetypene, slik at du kan finne det beste alternativet for bedriften din. Du kan klikke på en overskrift for å lese oversikten.

Smart-kampanjer

Oversikt

Smart-kampanjer kan konfigureres på bare 15 minutter. Når du har slike kampanjer, jobber systemet vårt kontinuerlig for å effektivisere annonsen din, måle resultatene du oppnår, og vise deg tydelige og forståelige resultater. Dermed kan du føle deg trygg på at annonseringen gir en reell avkastning mens du bruker tiden din på å gjøre det du liker best, nemlig å drive bedriften din.

Fordeler

• Du betaler bare hvis noen klikker på annonsen din
  • Det løpende administrasjonsarbeidet er minimalt
  • Annonsér på Google Søk, Maps, Gmail, YouTube og Googles partnernettsteder
  • Nå ut til kunder på alle geografiske steder du velger

Slik fungerer Smart-kampanjer

Du kan bruke Smart-kampanjer til å markedsføre nettstedet ditt eller Google Min bedrift-profilen din. Du skriver din egen annonse, og når noen søker etter uttrykk relatert til bedriften din, kan annonsen din vises ovenfor eller nedenfor søkeresultatene.

For å komme i gang med Smart-kampanjer setter du opp et budsjett, og basert på hvilken type bedrift du har, viser Google Ads en liste med søkeuttrykk som utløser annonsen din og potensielle relaterte nettsteder der annonsen din kan vises. Søkeuttrykkene dine blir opprettholdt og oppdatert over tid. Det kreves minimalt med fortløpende administrasjon, og du betaler bare for faktiske klikk på annonsen.

Andre Google Ads-kampanjetyper

Oversikt

Med andre Google Ads-kampanjetyper kan du ha full kontroll over annonsekampanjene dine. Du har også tilgang til andre annonseformater, innstillinger og funksjoner. Med Google Ads kan du opprette søkeannonser, bannerannonser, videoannonser, appkampanjer og Shopping-annonser.

Fordeler

• Du betaler bare hvis noen klikker på annonsen din
  • Velg søkeord, angi budpriser og strukturer kontoen nøyaktig som du vil
  • Nå ut til kunder på et hvilket som helst geografisk sted du velger
  • Annonsér med spesielle annonseformater og detaljert rapportering

Slik fungerer Smart-kampanjer

Når noen søker etter søkeordene dine på Google.com, Google Maps og Googles partnernettsteder, kan annonsen din vises ovenfor eller nedenfor søkeresultatene. Med søkekampanjer i Google Ads er du ansvarlig for alle aspekter knyttet til annonsekampanjen din. Du velger selv hvilke søkeord som kan utløse visning av annonsene dine. Du bestemmer også det gjennomsnittlige dagsbudsjettet, hvor mye du er villig til å betale per klikk, og hvor annonsene dine kan vises. Du betaler bare hvis noen klikker på annonsen din.

I Google Ads finner du også andre annonseformater, som for eksempel videoannonser og Shopping-annonser.

Detaljert sammenligning

Smart-kampanjer kontra søkekampanjer

Smart-kampanjer Søkekampanjer
Budgiving Budgivningen administreres på dine vegne for å oppnå høyest mulig verdi (f.eks. antall klikk eller anrop) innenfor kampanjebudsjettet ditt Du må selv velge en budstrategi (f.eks. «maksimer antall klikk» eller «mål-CPA»)
Utvidelser Annonseutvidelser (nettstedslinker, infomeldinger, adressetillegg, anrop) opprettes automatisk – krever ikke registrering Krever noe manuell konfigurering av annonseutvidelser
Opprettelse av søkeord Søkeordene genereres automatisk basert på produktene og tjenestene til bedriften din Du må konfigurere søkeord, samsvartyper og tilhørende annonsegrupper manuelt
Endring av søkeord Du kan aktivere og deaktivere søkeuttrykk – det vil si grupper med automatisk administrerte søkeord Krever manuell endring og administrering av hvert enkelt søkeord og samsvartyper
Rapportering Du finner den viktigste statistikken om kampanjen i en forenklet, brukervennlig oversikt Detaljerte rapporter er tilgjengelige på kampanje-, annonsegruppe-, annonse-, søkeord- og søketermnivå
Her vises annonsene Annonsene dine vises automatisk der du oppnår best resultater – på Google Søk, hos søkepartnere og i Google Displaynettverk Du angir selv om annonsene dine skal vises på Google Søk, hos søkepartnere eller i Google Displaynettverk
Landingssider Støtter maksimalt én landingsside per kampanje Støtter flere landingssider per kampanje

REGISTRER DEG FOR GOOGLE ADS