Een vergelijking tussen slimme campagnes en andere campagnetypen van Google Ads

Met slimme campagnes of andere campagnetypen van Google Ads kunt u uw advertenties weergeven op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail en Google-partnerwebsites. Met alle campagnetypen kunt u specifieke boodschappen in uw advertenties verwerken om potentiële klanten aan te trekken en aan te spreken. Met Google Ads-campagnetypen kunt u potentiële klanten op het juiste moment bereiken.

Overzicht

Hieronder beschrijven we de verschillende campagnetypen van Google Ads zodat u de beste optie voor uw bedrijf kunt vinden. Klik op een kop om een overzicht te lezen.

Slimme campagnes

Overzicht van slimme campagnes

Een slimme campagne is de efficiënte, eenvoudige oplossing van Google voor kleine bedrijven. Hiermee kan uw bedrijf op relevante momenten gevonden worden op Google. Slimme campagnes maken gebruik van alle voordelen van de advertentietechnologie van Google en leveren resultaten op basis van uw campagnedoel, of het nu gaat om oproepen van klanten, bezoeken aan uw locatie of acties op uw website.

Slimme campagnes kunnen in slechts vijftien minuten worden opgezet. Vervolgens wordt uw advertentie voortdurend verbeterd voor uw doel. De prestaties worden gemeten en u krijgt heldere, overzichtelijke resultaten te zien. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw investeringen in advertenties daadwerkelijk iets opleveren, terwijl u uw tijd besteedt aan wat u het liefst doet: uw bedrijf runnen.

Voordelen

• Alleen betalen wanneer iemand op uw advertentie klikt
  • Minimaal onderhoud vereist
  • Adverteren op Google Zoeken, Google Maps, Gmail, YouTube en Google-partnerwebsites
  • Klanten bereiken op elke door u gekozen geografische locatie

Hoe het werkt

U kunt slimme campagnes gebruiken om te adverteren voor uw website op Google Zoeken, Google Maps, Gmail, YouTube en Google-partnerwebsites. U schrijft uw eigen advertentie en als iemand zoekt naar woordgroepen die betrekking hebben op uw bedrijf, kan uw advertentie boven of onder de zoekresultaten worden weergegeven.

Als u aan de slag wilt gaan met slimme campagnes, stelt u een budget in, geeft u ons enkele zoekwoordthema's gebaseerd op uw type bedrijf en geeft Google Ads uw advertentie weer aan mensen die op zoek zijn naar de producten en services die u aanbiedt. Uw zoektermen worden in de loop van de tijd onderhouden en geüpdatet. Er is slechts weinig doorgaand beheer nodig en u betaalt alleen voor de daadwerkelijke klikken op uw advertentie.

Andere campagnetypen van Google Ads

Overzicht van andere campagnetypen

Met andere campagnetypen van Google Ads kunt u de volledige controle over uw advertentiecampagnes houden. U heeft ook toegang tot andere gespecialiseerde campagnes, instellingen en functies. U kunt campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, videocampagnes, app-campagnes en Shopping-campagnes maken.

Voordelen

• U betaalt alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt.
  • U kunt uw eigen zoekwoorden kiezen, zelf biedingen instellen en zelf uw account structureren.
  • U bereikt klanten op elke locatie die u kiest.
  • U kunt adverteren met speciale advertentie-indelingen en beschikt over gedetailleerde rapportagemogelijkheden.

Hoe het werkt

Als iemand naar uw zoekwoorden zoekt op Google Zoeken, Google Maps of een Google-partnerwebsite, kan uw advertentie boven of onder de zoekresultaten worden weergegeven. Met een campagne in het zoeknetwerk via Google Ads bent u zelf verantwoordelijk voor alle aspecten die bij adverteren komen kijken. U kiest de zoekwoorden die bepalen wanneer uw advertenties worden weergegeven. U bepaalt ook een dagbudget, hoeveel u aan elke klik wilt besteden en waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. U betaalt alleen als iemand op uw advertentie klikt.

Google Ads biedt ook andere advertentie-indelingen, zoals videoadvertenties en Shopping-advertenties.

Diepgaande vergelijking

Slimme campagnes versus campagnes in het zoeknetwerk

Slimme campagnes Campagnes in het zoeknetwerk
Bieden Biedingen worden voor u beheerd om de waarde (klikken, telefoontjes, enzovoort) binnen uw campagnebudget te maximaliseren. U kiest zelf een biedstrategie ('Klikken maximaliseren', 'Doel-CPA', enzovoort).
Extensies Advertentie-extensies (sitelinks, highlights, locatie, oproep) worden automatisch gemaakt. Het is niet verplicht om extensies in te schakelen. U moet enkele handmatige instellingen voltooien om advertentie-extensies te maken.
Zoekwoorden maken Genereert automatisch zoekwoorden op basis van uw zoekwoordthema's. Zoekwoorden, zoektypen en de bijbehorende advertentiegroep(en) moeten handmatig worden ingesteld.
Zoekwoorden bewerken Maakt het mogelijk zoekwoordthema's toe te voegen, die worden gebruikt om advertenties te koppelen aan zoekopdrachten op Google. U kunt individuele zoekwoorden en zoektypen handmatig bewerken en beheren.
Rapportage Via een vereenvoudigd, gebruiksvriendelijk dashboard worden de belangrijkste statistieken van de campagne uitgelicht. U kunt gedetailleerde rapporten op campagne-, advertentiegroep-, advertentie-, zoekwoord- en zoektermniveau bekijken.
Waar advertenties worden weergegeven Geeft uw advertenties automatisch weer op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail en Google-partnerwebsites. Deze campagnes bieden instellingen waarmee u kunt bepalen of uw advertenties worden weergegeven op Google Zoeken, sites van zoekpartners en het Google Display Netwerk.
Bestemmingspagina's U kunt maximaal één bestemmingspagina per campagne gebruiken. U kunt meerdere bestemmingspagina's voor dezelfde campagne gebruiken.

AANMELDEN VOOR GOOGLE ADS