Een vergelijking tussen slimme campagnes en andere campagnetypen van Google Ads

Met slimme campagnes of andere Google Ads-campagnetypen kunt u uw advertenties weergeven op Google Zoeken, Google Maps en relevante websites in het Google Display Netwerk. U kunt met alle campagnetypen een getargete boodschap in uw advertenties gebruiken om potentiële klanten aan te trekken en tot actie aan te zetten. Met Google Ads-campagnetypen kunt u potentiële klanten op het juiste moment bereiken.

Overzicht

Hieronder beschrijven we de verschillende campagnetypen van Google Ads zodat u de beste optie voor uw bedrijf kunt vinden. Klik op een kop om een overzicht te lezen.

Slimme campagnes

Overzicht

Slimme campagnes zijn de slimme, eenvoudige oplossing van Google voor kleine bedrijven. Hiermee kan uw bedrijf op relevante momenten gevonden worden op Google. Slimme campagnes maken gebruik van alle voordelen van de advertentietechnologie van Google en leveren u resultaten op basis van uw advertentiedoel, of het nu gaat om gebeld worden door klanten, winkelbezoeken of acties op uw website.

Slimme campagnes kunnen in slechts vijftien minuten worden opgezet. Vervolgens wordt uw advertentie doorlopend verbeterd voor uw doel. De prestaties worden gemeten en u krijgt heldere, overzichtelijke resultaten te zien. Op die manier kunt u erop vertrouwen dat uw advertenties daadwerkelijk resultaat leveren voor uw investering, terwijl u uw tijd kunt besteden aan wat u het liefst doet: uw bedrijf runnen.

Voordelen

• Alleen betalen wanneer iemand op uw advertentie klikt.
  • Minimaal onderhoud vereist.
  • Adverteren op Google, Google Maps en partnersites.
  • Klanten bereiken in elke door u gekozen geografische locatie.

Hoe het werkt

U kunt slimme campagnes gebruiken om te adverteren voor uw website of Google+ pagina op Google of Google Maps. U schrijft uw eigen advertentie en als iemand naar woordgroepen zoekt die zijn gerelateerd aan uw bedrijf, kan uw advertentie worden weergegeven boven of onder de zoekresultaten.

Als u aan de slag wilt gaan met slimme campagnes, stelt u een budget in. Op basis van het type bedrijf dat u heeft, komt Google Ads met een lijst met zoektermen die uw advertentie en potentieel gerelateerde sites activeren waarop uw advertentie kan worden weergegeven. Uw zoektermen worden in de loop van de tijd onderhouden en geüpdatet. Er is slechts weinig doorgaand beheer nodig en u betaalt alleen voor de daadwerkelijke klikken op uw advertentie.

Andere campagnetypen van Google Ads

Overzicht

Met andere campagnetypen van Google Ads kunt u de volledige controle over uw advertentiecampagnes houden. U heeft ook toegang tot andere advertentie-indelingen, instellingen en functies. Met Google Ads kunt u zoekadvertenties, display-advertenties, videoadvertenties, app-campagnes en Shopping-advertenties maken.

Voordelen

• Alleen betalen wanneer iemand op uw advertentie klikt.
  • Uw eigen zoekwoorden kiezen, zelf bodprijzen instellen en zelf uw account structureren.
  • Klanten bereiken in elke door u gekozen locatie.
  • Adverteren met speciale advertentie-indelingen en gedetailleerde rapportage.

Hoe het werkt

Wanneer iemand naar uw zoekwoorden zoekt op Google Zoeken, Google Maps en de partnersites van Google, kan uw advertentie boven of onder de zoekresultaten worden weergegeven. Met Google Ads bent u verantwoordelijk voor alle aspecten van uw advertentiecampagne. U kiest zelf de zoekwoorden waarmee uw advertenties worden geactiveerd. U bepaalt ook zelf een dagbudget, hoeveel u voor elke klik betaalt en waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. U betaalt alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt.

Google Ads biedt ook andere advertentie-indelingen, zoals videoadvertenties en Shopping-advertenties.

Diepgaande vergelijking

Slimme campagnes versus campagnes in het zoeknetwerk

Slimme campagnes Campagnes in het zoeknetwerk
Bieden  Biedingen worden voor u beheerd om de waarde (klikken, telefoontjes, enzovoort) binnen uw campagnebudget te maximaliseren. U kiest zelf een biedstrategie ('Klikken maximaliseren', 'Doel-CPA', enzovoort).
Extensies Advertentie-extensies (sitelinks, highlights, locatie, oproep) worden automatisch gemaakt. Het is niet verplicht om extensies in te schakelen. U moet enkele handmatige instellingen voltooien om advertentie-extensies te maken.
Zoekwoorden maken Er worden automatisch zoekwoorden gegenereerd op basis van de producten en services van uw bedrijf. Zoekwoorden, zoektypen en de bijbehorende advertentiegroep(en) moeten handmatig worden ingesteld.
Zoekwoorden bewerken U kunt zoektermen (groepen van automatisch beheerde zoekwoorden) in- en uitschakelen.

U kunt individuele zoekwoorden en zoektypen handmatig bewerken en beheren.
Rapportage Via een vereenvoudigd, gebruiksvriendelijk dashboard worden de belangrijkste statistieken van de campagne uitgelicht. U kunt gedetailleerde rapporten op campagne-, advertentiegroep-, advertentie-, zoekwoord- en zoektermniveau bekijken.
Waar advertenties worden weergegeven Uw advertenties worden automatisch weergegeven op Google Zoeken, sites van zoekpartners en Google Display ads om de prestaties te optimaliseren. Deze campagnes bieden instellingen waarmee u kunt bepalen of uw advertenties worden weergegeven op Google Zoeken, sites van zoekpartners en Google Display ads.
Bestemmingspagina's U kunt maximaal één bestemmingspagina per campagne gebruiken. U kunt meerdere bestemmingspagina's voor dezelfde campagne gebruiken.

AANMELDEN VOOR GOOGLE ADS