Kwaliteitsscores gebruiken voor het sturen van optimalisaties: praktische tips van Google

Advertentiekwaliteit koppelen aan betere prestaties

Met een goed begrip van advertentiekwaliteit krijgt u meer inzicht in de Google Ads-veiling. Volg deze praktische tips om optimaal gebruik te maken van dat inzicht.

Zorg ervoor dat uw meest concurrerende advertenties voor elke veiling kunnen worden weergegeven

Het vergt veel tijd en aandacht om effectieve advertenties te maken. Er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt volgen om uw boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Ten eerste: rouleer uw advertenties om te optimaliseren voor klikken. Hierdoor kan Google Ads rekening houden met de specifieke context van gebruikers en zoekopdrachten bij een veiling en vervolgens de juiste boodschap voor dat moment overbrengen.

Als u zo goed mogelijk gebruik wilt maken van geoptimaliseerde advertentieweergave, moet u het systeem ook veel opties voor uw advertentietekst bieden. Implementeer drie tot vijf advertenties voor elke advertentiegroep. De advertentie die uiteindelijk in een veiling wordt weergegeven, is de advertentie die naar verwachting de beste is voor de betreffende situatie. Het is een snelle manier waarmee u uw advertenties relevanter en geschikter kunt maken voor de context van een gebruiker.

Probeer het systeem, in combinatie met uw advertentietekst, ook zoveel mogelijk advertentie-extensies te bieden. Stel alle extensies in die relevant voor u zijn. Advertentierangschikking houdt rekening met die extensies. Met extensies vallen uw advertenties meer op, wat zich over het algemeen vertaalt in meer klikken. De kwaliteit van uw advertentie-extensies kan van invloed zijn op de totale toename van het aantal klikken dat u ontvangt. De invloed van advertentie-extensies op de verwachte CTR wordt verwijderd uit de bepaling van de verwachte CTR. Verwacht daarom niet dat de kwaliteitsscore verbetert wanneer u extensies toevoegt.

Stel biedingen in die aansluiten bij de waarde van uw klikken

De Gemiddelde CPC is vaak niet de prijs die u voor elke klik betaalt. Het systeem is dynamisch. Daarom kan de CPC die u voor elke klik betaalt per veiling sterk variëren. Dit is afhankelijk van de concurrentie en de context van elke zoekopdracht (zoals de exacte zoekopdracht, het apparaat van de gebruiker, de locatie van de gebruiker etc.).

Er zijn ook tal van redenen waardoor uw gemiddelden steeds kunnen verschuiven, inclusief seizoenstrends, veranderingen in consumentengedrag en concurrentie. En dan is er nog geen rekening gehouden met wijzigingen in de pagina met zoekresultaten of verbeteringen van het kwaliteitssysteem voor advertenties. Zelfs voor adverteerders die niet veel merken van seizoenstrends of concurrentie is het niet ongebruikelijk dat CPC's in de loop van de tijd veranderen.

Het is belangrijk om biedingen in te stellen die u niet blootstellen aan extreme uitschieters. Uw gemiddelde CPC kan erg verschillen van de werkelijke CPC die u voor afzonderlijke klikken ziet. Hier is een eenvoudig voorbeeld:

Max. CPC Totaal aantal klikken Klikken @ € 0,10 Klikken @ € 1,10 Gem. CPC
€ 1,10 10 9 1 € 0,20
€ 0,90 9 9 0 € 0,10

In dit geval resulteert een bodverlaging van 18% in een gemiddelde CPC-daling van 50%. Klikken dalen echter met slechts 10%.

U kunt op een uitstekende manier inzicht krijgen in dit gedrag door uw verschillende rapporten te segmenteren. 'Bovenaan versus overig' kan bijzonder nuttig zijn, omdat de bovenste positie vaak veel duurder is dan de onderste. 'Dagen van de week', 'apparaten' en 'geografie' kunnen u een ​​genuanceerder beeld geven van de gemiddelde CPC. Met deze segmenten kunt u eventuele uitschieters vinden. Vervolgens kunt u biedingen verlagen of bodaanpassingen doen om te zorgen dat u altijd biedt op basis van de waarde van een klik.

Tip

Slim bieden is een subset van automatische biedstrategieën waarbij machine learning wordt toegepast om bij elke veiling het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Dit is een functie die bekendstaat als 'bieden tijdens de veiling'. Met 'Slim bieden' kunt u prestatiedoelen stellen en de instellingen aanpassen aan uw unieke zakelijke doelstellingen.

Tip

De drempels voor advertentierangschikking vormen een van de componenten van uw advertentierangschikking. Deze drempels stellen de minimum kosten vast om uw advertentie weer te geven. De drempels voor advertentierangschikking worden bepaald door de kwaliteit van uw advertentie. Ook worden ze aangepast op basis van verschillende factoren, waaronder de advertentiepositie, het onderwerp en de aard van de zoekopdracht en gebruikerssignalen en kenmerken zoals de locatie en het apparaattype. Advertenties van hogere kwaliteit hebben dus een lager minimum bod om te worden weergegeven. Meer informatie vindt u hier.

Houd trends in de loop van de tijd bij, maar hecht de meeste waarde aan de huidige prestaties

Er zijn kolommen die u, terwijl u wijzigingen aanbrengt, attent maken op historische kwaliteitsbeoordelingen in uw account. Het advies over advertentiekwaliteit dat we eerder in deze handleiding gaven, is van toepassing op deze kolommen: de kolommen met kwaliteitscomponenten zijn veel belangrijker dan het cijfer 1 tot 10. U moet dit alleen gebruiken naast andere statistieken die van kritiek belang zijn voor uw bedrijf. Verlies uw accounthistorie niet uit het oog, maar blijf ook niet hangen in het verleden. Uw huidige prestaties zijn het belangrijkst.

Conclusie

Een bekend advies aan jongeren luidt: 'Doe wat je leuk vindt. De rest volgt vanzelf.' In de wereld van Google Ads is het advies: 'Doe wat het beste is voor uw gebruikers en uw winst. De rest volgt (als het goed is) vanzelf.' Die zakelijke basisprincipes zijn belangrijker dan de kwaliteitsscore. Onthoud ook dat er verschillen bestaan tussen kwaliteit tijdens veilingen en de kwaliteitsscore van 1 tot 10 die in uw account wordt weergegeven. De kwaliteitsscore verschaft u inzicht in hoe goed u presteert, maar uw optimalisaties moeten niet gericht zijn op streven naar de hoogste score. Wees relevant, wees interessant en stimuleer verkeer richting bestemmingspagina's die bieden wat u in uw advertentie belooft. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw score die kwaliteit ook echt weerspiegelt.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Praktische tips om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.