Snabbguide

I den här guiden förklarar vi hur du snabbt hittar viktiga funktioner i Google Ads. Använd bilden som en karta över ditt konto för att hitta funktioner som kampanjsidan, fakturering och delat bibliotek.

Illustrationen visar de olika avsnitten i Google Ads-gränssnittet.

1. Navigeringsmeny 2. Sidmeny 3. Meny för underordnad sida 4. Sidor

Ikoner

Ikon Namn Plats
Google Ads | verktyg [ikon] Verktyg och inställningar 4.
Utöka 1.
Ikonen Utöka tabellen Utöka tabellen 4.
Hjälp 1.
Rapporter 1.,4.
En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center Ladda ned 4.
Filter Filter 4.
En bild på kolumnikonen i Google Ads Kolumner 4.
Segment och grupp 4.
Ikon med tre punkter 4.
Kampanjgrupper 3.

Grundläggande kontohantering

Åtgärd Plats
Visa navigeringsmenyn Klicka på utökningsikonen i navigeringsmenyn 1.
Visa arbetsytefilter Klicka på utökningsikonen i navigeringsmenyn 1.
Visa kampanjer Du kan visa alla dina kampanjer genom att klicka på Alla kampanjer 1. och sedan på Kampanjer 2.. Du kan öppna en kampanj genom att välj kampanjen i fråga. 1.
Visa annonser Klicka på Annonser och tillgångar 2., Annonser 3.
Visa sökord Klicka på Sökord 2.
Visa söktermer Klicka på Sökord 2. och sedan på Söktermer 3.
Visa tillgångar Klicka på Annonser och tillgångar 2. och sedan på Tillgångar 3.
Visa målgrupper Klicka på Målgrupper 2.
Visa konverteringar Klicka på Google Ads | verktyg [ikon] och sedan på Konverteringar i avsnittet Mätning
Visa Google Analytics Klicka på Google Ads | verktyg [ikon] och sedan på Google Analytics i avsnittet Mätning
Visa delat bibliotek Klicka på verktygs- och inställningsikonen 1. och sedan på avsnittet Delat bibliotek
Visa företagsinformation Klicka på verktygs- och inställningsikonen 1. och sedan på avsnittet Konfiguration
Visa Sökordsplaneraren Klicka på verktygs- och inställningsikonen 1. och sedan på avsnittet Planering
Visa ändringshistorik Klicka på Ändringshistorik 2.
Öppna Fakturering Verktygs- och inställningsikonen 1. och sedan avsnittet Konfiguration
Få hjälp Navigeringsmeny 1.
Använda kortkommandon Tryck på ?-tangenten på tangentbordet för att se en lista över kortkommandon.

Rapporter

Åtgärd Plats
Visa rapporter Klicka på rapportikonen
Visa dimensioner Klicka på rapportikonen och sedan på Fördefinierade rapporter
Visa rapporter och översikter Klicka på rapportikonen och sedan på Rapporter eller Översikter
Visa auktionsinformation Klicka på Kampanjer, Annonsgrupper eller Sökord 2. och sedan på Auktionsinformation 3.
Visa automatiska placeringar Klicka på Innehåll 2. och sedan på Var annonserna visades

Avancerade funktioner

Åtgärd Plats
Utföra massåtgärder Klicka på verktygs- och inställningsikonen Google Ads | verktyg [ikon]

Använd flera listor med negativa sökord i kampanjer

Klicka på Kampanjer 2., välj önskade kampanjer och sedan Redigera 4. och därefter Ändra inriktning
Visa budjusteringar Målgrupper, Platser, Annonsschema, Enheter eller Avancerad budjustering 2.
Visa Målgruppshantering Klicka på verktygs- och inställningsikonen Google Ads | verktyg [ikon]
Visa insikter om målgrupper och källor Verktygs- och inställningsikonen Google Ads | verktyg [ikon], sedan Målgruppshantering och sedan menyn till vänster
Visa utkast och experiment Klicka på Utkast och experiment 2.
Visa annonsvarianter Klicka på Utkast och experiment 2. och sedan på Annonsvarianter 3.
Visa automatisk taggning Klicka på Alla kampanjer 1., sedan på Inställningar 2. och Kontoinställningar 3.

Visa innehållsuteslutningar (kontonivå)

Klicka på Alla kampanjer 1., sedan på Inställningar 2. och Kontoinställningar 3.
Visa webbadressalternativ/spårningsmall (kontonivå) Klicka på Alla kampanjer 1., sedan på Inställningar 2. och Kontoinställningar 3.
Importera Analytics-mål Verktygs- och inställningsikonen 4., Konverteringar, sedan och därefter Importera
Visa webbsidor för konvertering Klicka på verktygs- och inställningsikonen Google Ads | verktyg [ikon], sedan på Konverteringar, välj en befintlig konvertering och sedan Webbsidor 3.