Over partners voor winkelverkopen

Partners voor winkelverkopen zijn speciaal geselecteerde bedrijven die u kunnen helpen uw offline transactiegegevens rechtstreeks te importeren in Google Ads. Dit artikel bevat informatie over de voordelen van samenwerking met partners voor winkelverkopen.

In dit artikel

Voordelen

Samenwerken met een partner voor winkelverkopen biedt verschillende voordelen:

• Ondersteunde uploads: Winkelverkooppartners zijn rechtstreeks geïntegreerd met onze Google Ads API zodat gegevensuploads automatisch, consistent en betrouwbaar kunnen plaatsvinden.
  • Technische support: Alle winkelverkooppartners kunnen technische problemen oplossen, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.
  • Opschoning en opmaak van gegevens: Partners voor winkelverkopers kunnen u helpen uw gegevens op te maken voor een correcte en probleemloze upload. Zo kunnen winkelverkooppartners bijvoorbeeld kolommen in uw gegevensbestand voor winkelverkoop nalopen om veelvoorkomende fouten te corrigeren.
  • Verbeterde overeenkomstpercentages: Sommige partners beschikken over robuuste diagrammen met klantinformatie die de overeenkomstpercentages kunnen verhogen.

Beschikbaarheid van het partnerprogramma voor winkelverkopen

Deze lijst van zorgvuldig geselecteerde partners voor winkelverkopen is bedoeld om u te helpen uw doelen te bereiken. Deze partners helpen u met gegevensuploads en technische kwesties, zodat u zich op uw bedrijf kunt richten. Partners voor winkelverkopen beschikken over zeer uiteenlopende mogelijkheden, zoals gegevensbeheer, aangepaste integraties, opschoning en opmaak van gegevens.

Lijst met partners

• EDM
  • Experian
  • LeadsBridge
  • LiveRamp
  • Napp
  • Urban Science (alleen VS - OEM's voor auto's en regionale dealers)

Instructies voor samenwerking met een partner voor winkelverkopen

Volg de onderstaande stappen om samen te werken met een partner voor winkelverkopen. Neem contact op met uw Google Ads-salesmedewerker als u meer hulp nodig heeft.

1. Ga na of u in aanmerking komt voor winkelverkopen voor verkopers, restaurants, OEM's/regionale dealergroepen in de automobielindustrie.
  2. Stel uw Google Ads-account in om winkelverkoopmetingen te gebruiken.
  3. Onderteken rechtstreeks met een partner voor winkelverkopen een werkomschrijving om de services van die partner te kunnen gebruiken.
  4. Geef uw OAuth-token aan de partner, zodat die kan verifiëren naar welke Google Ads-accounts gegevens moeten worden geüpload en uploadrechten kan instellen via Klantlink.

Opmerking:

• De gebruiker die de token maakt, moet een beheerder zijn van het Google Ads-account dat eigenaar is van de conversieactie waarvoor uploads worden ingediend. Partners vereisen een toegangstoken om namens een bepaalde gebruiker conversies naar een klant-ID of Mijn Klantencentrum te uploaden.
  • Met Klantlink kunt u uw Google Ads-accounts makkelijk koppelen aan geschikte externe partners, zodat uw partner namens u gegevens kan uploaden.

Account koppelen: partners voor winkelverkopen koppelen aan uw Google Ads-account

Bepaalde derden die met Google zijn geïntegreerd, kunnen met behulp van een partner-API rechtstreeks uploaden naar uw Google Ads-account op basis van uw first-party klantgegevens. Dit soort externe gegevensplatforms zijn bijvoorbeeld data-onboarders, services voor klantrelatiebeheer (CRM), platforms voor klantgegevens (CDP) en bureaus.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat de partner naar wie u gegevens wilt sturen een van de volgende met Google geïntegreerde partners is:

• EDM
  • Liveramp
  • Napp
  • Urban Science (alleen VS - OEM's voor auto's en regionale dealers)

Winkelverkopen zijn niet voor alle adverteerders beschikbaar. Meer informatie over de meting van winkelverkopen

Er zijn 2 manieren om uw Google Ads-account te koppelen, zodat een partner namens u kan uploaden via de API-workflow of de UI van de partner.

Als u voor het eerst een partnerkoppeling instelt, raden we u aan de API-workflow op de website van uw partner te doorlopen, omdat u via die route meerdere accounts tegelijk kunt koppelen.

In het onderstaande gedeelte wordt beschreven hoe u via de UI een gegevensplatform kunt koppelen of ontkoppelen.

Nadat u een met Google geïntegreerde partner aan uw Google Ads-account heeft gekoppeld, kunt u uw klantgegevens naar uw account voor winkelverkopen sturen.

Instructies

Een animatie die laat zien hoe u een gegevensintegratie maakt met een toewijzingspartner in Google Ads.

Een partner voor winkelverkopen koppelen aan uw Google Ads-account

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

We raden u aan contact op te nemen met de partner waarmee u samenwerkt voor het uploaden van winkelverkopen, zodat die u kan helpen bij het koppelingsproces. Sommige partners kunnen u helpen met bulkkoppelingen en kunnen eventuele vragen beantwoorden. Volg anders deze stappen om een partner te koppelen via de UI van Google Ads:

Opmerking: De gebruiker die de onderstaande stappen volgt, moet een beheerder zijn van het Google Ads-account dat eigenaar is van de conversieactie waarvoor uploads worden ingediend.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek de partnernaam onder Andere populaire producten en klik op Details om het venster te openen.
  4. Klik op Koppelen. Het volgende venster bevat aanvullende informatie over de koppeling met het gegevensplatform.
  5. Klik op Machtigen en daarna op Gegevensintegratie maken.
    • U bent nu gekoppeld aan een partner voor winkelverkopen.

De partner wordt toegevoegd aan de lijst Uw gekoppelde accounts en producten. Als u op Beheren en koppelen klikt, komt u op een pagina waar u het gegevensplatform kunt ontkoppelen, kunt inloggen op uw account van het gegevensplatform en uw klantenlijsten kunt instellen. Als u deze pagina wilt verlaten, klikt u linksboven in uw account op het icoon Red X icon naast de naam van het gegevensplatform.

Een partner voor winkelverkopen ontkoppelen van uw Google Ads-account

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek onder 'Uw gekoppelde accounts en producten' naar de partnernaam en klik op Details.
  4. Klik in de kolom Actie op Ontkoppelen.

Nadat u uw Google Ads-account heeft ontkoppeld van een partner, kan deze partner niet meer namens u uploaden.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE VAN WINKELVERKOPEN