Ställa in konverteringsspårning för butiksförsäljning (direktuppladdning)

Med butiksförsäljning (direktuppladdning) kan du importera offlinetransaktioner direkt till Google Ads eller via tredjepartspartner. När du matchar transaktionsdata från ditt bonusprogram eller din kunddatabas kan du se hur dina Google-annonser leder till offlineköp. Du ser sammanställd och anonymiserad data per kampanj och enhet för sök-, YouTube- och Shopping-kampanjer.

Behörighetskrav

För att kunna mäta konverteringar från butiksförsäljning (direktuppladdning) måste du

• spåra data om butiksförsäljning i ett CRM-system
  • ha ett lojalitetsprogram eller något annat sätt att samla in kundinformation kopplad till offlinetransaktioner
  • ladda upp transaktionsdata varje eller varannan vecka
  • få tusentals annonsklick och butiksförsäljningar varje månad
  • följa policyerna för butiksförsäljning (direktuppladdning).

Anvisningar

Kontakta den kontoansvariga om du uppfyller kraven ovan. När du har blivit godkänd skapar du en konverteringsåtgärd för butiksförsäljning i ditt konto så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen längst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Konverteringar under Mätning.
  4. Klicka på plusknappen för att skapa en ny konverteringsåtgärd.
  5. Klicka på Butiksförsäljning.
  6. Välj Butiksförsäljning (direktuppladdning) och klicka på Fortsätt.
  7. Det visas ett meddelande om Googles policyer för uppladdning av data Bekräfta att du följer Googles policyer genom att klicka på Bekräfta.
  8. Ange ett namn på konverteringen du vill spåra vid Konverteringsnamn. Det gör det enklare att hitta konverteringsåtgärden i konverteringsrapporterna senare.
  9. Välj vid Räkna hur konverteringarna ska räknas.
    • Varje: Passar bäst för försäljningar, när alla konverteringar troligen tillför värde för ditt företag.
    • En: Passar bäst för potentiella kunder, till exempel ett registreringsformulär på din webbplats, när en enda konvertering per annonsklick troligen tillför värde för ditt företag.
  10. Klicka på Konverteringsperiod. Välj på rullgardinsmenyn hur länge konverteringar ska spåras efter en annonsinteraktion. Perioden kan vara mellan en och 30 dagar. Läs mer om konverteringsperioder.
  11. Klicka på Skapa och fortsätt.
  12. Klicka på Klart.

Du kan skapa flera konverteringsåtgärder för butiksförsäljning för att spåra olika typer av transaktioner, som produktkategori och kanal.

Importera transaktioner till Google Ads

Du har ställt in ditt system för konverteringsspårning för butiksförsäljning (direktuppladdning).

Nu kan du ladda upp offlinetransaktioner och händelsedata.

Obs! Låga siffror i rapporter om butiksförsäljning

Ibland kan rapporterna om butiksförsäljning visa låga siffror, så låga som 1. Detta kan hända om du tittar på data på en mer detaljerad nivå, till exempel när du segmenterar efter enhet. Eftersom siffrorna modelleras, extrapoleras och anonymiseras betyder inte 1 att en enda person klickade på en annons och sedan köpte något offline. Värdet ska snarare tolkas som nära 1 eller ett genomsnitt på 1.

Butiksförsäljning (direktuppladdning) ger dig visserligen en allmän översikt över kampanjens resultat, men rapporter om butiksförsäljning är mer exakta när siffrorna är högre. Vi rekommenderar att du använder rapporteringsnivåer med minst 400 besök i butik för att utvärdera resultatet.