Konfigurer Google Ads-kontoen for butikksalg

Følg fremgangsmåten nedenfor i Google Ads-kontoen din for å bruke Googles måling av butikksalg.

I denne artikkelen

Trinn 1: Sjekk om du er kvalifisert basert på bedriftstypen din

Rapportering av butikksalg er tilgjengelig for kvalifiserte forhandlere, restauranter og bilprodusenter eller regionale forhandlergrupper. Ta også en titt på kvalifikasjonskriteriene.

Trinn 2: Kontakt Google Ads-representanten din

Hvis Google Ads-kontoen din er kvalifisert, er neste skritt å kontakte Google Ads-representanten. Google Ads-representanten kan da få kontoen registrert for måling av butikksalg.

Annonsører som innfrir kvalifikasjonskriteriene og er registrert for måling av butikksalg, skal automatisk få rapporter om antallet butikksalg og rapporter om verdiene av butikksalgene basert på den nåværende standard konverteringsverdien i Google Ads-kontoen sin. Hvis du er interessert i å laste opp hashede data om butikktransaksjoner for å få dynamiske verdier for butikksalg, kan du finne ut mer i artikkelen om kvalifikasjonskrav for kontoer.

Trinn 3: Konfigurer en konverteringshandling for butikksalg

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Når du er registrert for å få data om antallet butikksalg automatisk, kan du se konverteringshandlingen «butikksalg» i Google Ads-kontoen din.

Når du har lagt inn denne konverteringshandlingen i Google Ads-kontoen, anbefaler vi at du endrer innstillingene og oppdaterer standardverdien for konverteringer tilknyttet konverteringshandlingen.

I denne animerte GIF-en kan du se hvordan du kan endre konverteringsverdien for butikksalg.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Ny konverteringshandling.
  5. Klikk på Butikksalg.
  6. Velg Butikksalg, og klikk på Fortsett.
  7. Klikk på den konverteringshandlingen knyttet til butikksalg du vil endre.
  8. Klikk på Endre innstillingene. Du kan nå gjøre endringer i konverteringshandlingen for butikksalg.
  9. Klikk på Attribusjonsmodell-delen hvis du vil endre attribusjonsmodellen i konverteringshandlingen for butikksalg, og velg Siste klikk eller Databasert. Attribusjonsmodellen du velger, avgjør hvor mye kreditt hvert klikk tilskrives for konverteringene. Finn ut mer om attribusjonsmodeller
  10. Vi anbefaler at du oppdaterer standardverdien for butikksalg. Du kan gjøre dette ved å klikke på Verdi-delen og oppdatere verdien i feltet. Vi anbefaler at du oppgir en verdi som gjenspeiler den gjennomsnittlige bestillingsverdien av salgene, da dette er mer hensiktsmessig når du senere skal evaluere dataene om butikksalg.
    1. Merk: Hvis du mottar automatiske verdier for butikksalg, brukes ikke standardverdien. Hvis du laster opp data om butikktransaksjoner, brukes standardverdien bare hvis du etter en viss periode ikke lenger laster opp kvalifiserte data om butikktransaksjoner.

Hvis du vil laste opp data om butikktransaksjoner, må du navigere til Google Ads-kontoen din for å godta vilkårene for (opplasting av) kundedata om butikksalg når Google Ads-kontoen er godkjent. Følg fremgangsmåten nedenfor for å lese gjennom og godta retningslinjene.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på og vis «Vilkår for kundedata»-delen for å se og lese gjennom retningslinjene. Bekreft at du overholder retningslinjene.
  5. Klikk på «Jeg har lest gjennom og godtar vilkårene» (hvis du vil bruke måling av butikksalg).

Fastslå bedriftstype og mulighet for kvalifisering

Måling av butikksalg er tilgjengelig for forhandlere, restauranter og bilprodusenter eller regionale forhandlergrupper. I listen nedenfor ser du eksempler på kvalifiserte butikktyper. Det kan hende at det finnes andre ting som ikke er med på listen. Hvis du er usikker, kan du kontakte Google Ads-representanten din.

Bedriftstype Eksempler på ulike butikker

Forhandlere, restauranter og bilprodusenter / regionale forhandlergrupper

Finn ut mer om butikksalg for forhandlere, restauranter og bilprodusenter/ regionale forhandlergrupper (beta)

• generelle detaljistbutikker som selger en rekke typer salgsvarer, eller har produkter innen bestemte kategorier som klær eller elektronikk
  • dagligvarebutikker
  • jernvareforretninger
  • butikker som selger kontorrekvisita
  • dekk, bildeler og reparasjoner
  • frisør- eller neglesalonger
  • alle typer restauranter
  • bilprodusenter / regionale forhandlergrupper
  • bensinstasjoner

Gratulerer! Nå kan du bruke butikksalg i Google Ads-kontoen din. Hvis du vil laste opp førstepartsdata om butikksalg, må du klargjøre og laste opp dataene dine om butikksalg.

GÅ TILBAKE TIL STARTSIDEN FOR BUTIKKSALG