Sett opp konverteringssporing for butikksalg (direkteopplasting)

Med funksjonen «Butikksalg (direkteopplasting)» kan du importere transaksjoner som forekommer utenfor nettet, direkte til Google Ads. Du kan gjøre dette enten på egen hånd eller via en tredjepartspartner. Gjennom å matche disse transaksjonsdataene med lojalitetsprogrammet ditt eller kundedatabasen din, kan du kartlegge hvordan Google-annonsene dine fører til kjøp utenfor nettet Du får se samlede, anonymiserte data inndelt etter enhet og kampanje for søke-, YouTube- og Shopping-kampanjer.

Kvalifikasjonskrav

For å være kvalifisert for å måle konverteringer fra butikksalg (direkteopplasting) må du

• spore data fra butikksalg i et system for kunderelasjonshåndtering (CRM-system)
  • ha et lojalitetsprogram eller på andre måter samle inn kundeinformasjon knyttet til transaksjoner utenfor nettet
  • laste opp transaksjonsdata hver eller annenhver uke
  • månedlig motta tusenvis av annonseklikk eller annonsevisninger og oppnå tusenvis av butikksalg for kontoen
  • overholde retningslinjene for «Butikksalg (direkteopplasting)»

Veiledning

Hvis du oppfyller kravene ovenfor, kan du kontakte kontorepresentanten din. Når du er godkjent, kan du opprette en konverteringshandling for butikksalg i kontoen din:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din.
  3. Klikk på Konverteringer i Måling-delen.
  4. Klikk på plussknappen for å opprette en ny konverteringshandling.
  5. Klikk på Butikksalg.
  6. Velg Butikksalg (direkteopplasting), og klikk på Fortsett.
  7. Du blir vist en melding der Googles retningslinjer for opplasting av data fremgår. For å bekrefte at du overholder Googles retningslinjer, klikk på Bekreft.
  8. Skriv inn navnet på konverteringen du vil spore, ved siden av Konverteringsnavn. Dette gjør det enklere for deg å gjenkjenne konverteringshandlingen i konverteringsrapportene senere.
  9. Velg hvordan konverteringene dine skal telles, ved siden av Telling.
    • Alle: Dette er den beste innstillingen for salg, altså når hver enkelt konvertering sannsynligvis er av verdi for bedriften din.
    • Én: Dette er den beste innstillingen for aktivitet fra potensielle kunder, for eksempel registrering via et skjema på nettstedet ditt, hvor det er sannsynlig at bare én konvertering per annonseklikk er av verdi for bedriften din.
  10. Klikk på Konverteringsvindu. Velg en verdi i rullegardinmenyen for å angi hvor lenge du ønsker å spore konverteringer etter at brukere har foretatt seg noe med annonsen. Vinduet kan være på 1–30 dager. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  11. Klikk på Opprett og fortsett.
  12. Klikk på Ferdig.

Du kan opprette flere konverteringshandlinger for butikksalg hvis du vil spore andre transaksjonstyper, for eksempel kanaler og produktkategorier.

Importér transaksjoner til Google Ads

Du har nettopp satt opp et system for konverteringssporing av butikksalg (direkteopplasting).

Nå kan du laste opp transaksjoner utenfor nettet og data om hendelser.

Merk: Små tall i rapporter om butikksalg

Noen ganger kan rapporter om butikksalg inneholde lave tall, selv tallet «1». Dette kan skje hvis du ser på data på mer detaljert nivå, for eksempel ved segmentering etter enhet. Ettersom tallene er modellerte og anonymiserte, betyr ikke «1» at bare én person har klikket på en annonse og deretter kjøpt noe i butikken din. Du kan lese dette som en verdi i nærheten av eller et gjennomsnitt på én.

Du kan få en generell oversikt over kampanjeresultatene dine med dataene om butikksalg (direkteopplasting), men rapportene om butikksalg er mer nøyaktige når tallene er større. Vi anbefaler derfor at du bruker rapporteringsnivåer med minst 400 butikksalg når du skal evaluere resultatene du oppnår.