Uw Google Ads-account instellen voor winkelverkopen

Volg deze stappen in uw Google Ads-account als u winkelverkoopmetingen van Google wilt gebruiken.

In dit artikel

Stap 1: Controleer of uw bedrijf geschikt is op basis van het bedrijfstype

Rapportage over winkelverkopen is beschikbaar voor in aanmerking komende winkels, restaurants en OEM's/regionale dealergroepen in de automobielindustrie. Controleer ook de deelnamecriteria.

Stap 2: Neem contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger

Als uw Google Ads-account aan de geschiktheidscriteria voldoet, neemt u contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger. Uw Google Ads-vertegenwoordiger kan uw account dan registreren voor winkelverkoopmetingen.

Adverteerders die voldoen aan de deelnamecriteria en zijn geregistreerd voor winkelverkoopmetingen, krijgen automatisch rapportage over het aantal winkelverkopen en de waarde van winkelverkopen op basis van de huidige standaard conversiewaarde in hun Google Ads-account. Als u gehashte gegevens over transacties in de winkel wilt uploaden om dynamische winkelverkoopwaarden te krijgen, vindt u hier meer informatie over de deelnamevereisten voor accounts.

Stap 3: Stel de conversieactie voor winkelverkopen in

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Nadat u zich heeft geregistreerd voor automatische gegevens over het aantal winkelverkopen, wordt de conversieactie Winkelverkopen in uw Google Ads-account getoond.

Als de conversieactie Winkelverkopen in uw Google Ads-account wordt getoond, raden we u aan de instellingen te bewerken en de standaard conversiewaarde van de conversieactie te updaten.

Een geanimeerde gif die laat zien hoe u de conversiewaarde voor winkelverkopen bewerkt.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op Nieuwe conversieactie.
  5. Klik op Winkelverkopen.
  6. Selecteer Winkelverkopen en klik op Doorgaan.
  7. Klik op de conversieactie Winkelverkoop die u wilt bewerken.
  8. Klik op Instellingen bewerken. U kunt nu wijzigingen aanbrengen in de conversieactie Winkelverkopen.
  9. Als u het attributiemodel voor de conversieactie Winkelverkopen wilt wijzigen, klikt u op het gedeelte Attributiemodel en kiest u Laatste klik of Data-driven. Het attributiemodel dat u kiest, bepaalt hoeveel krediet elke klik oplevert voor uw conversies. Meer informatie over attributiemodellen
  10. We raden u aan de standaardwaarde voor winkelverkopen te updaten. Klik hiervoor op het gedeelte Waarde en update de waarde in het veld. We raden u aan een waarde op te geven die de gemiddelde bestelwaarde van uw verkopen aangeeft. Dan krijgt u betere inzichten als u de winkelverkoopgegevens evalueert.
    1. Opmerking: Als u automatische waarden voor winkelverkopen krijgt, wordt de standaardwaarde niet gebruikt. Als u winkeltransactiegegevens uploadt, wordt de standaardwaarde alleen gebruikt als u na een bepaalde periode geen geschikte transactiegegevens meer uploadt.

Als u gegevens over winkeltransacties wilt uploaden, gaat u naar uw Google Ads-account en accepteert u de voorwaarden voor klantgegevens voor (uploads van) winkelverkopen nadat uw Google Ads-account is goedgekeurd. Volg de onderstaande stappen om het beleid te lezen en ermee akkoord te gaan:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het gedeelte Voorwaarden voor klantgegevens en vouw dit uit om het beleid weer te geven en te lezen. Bevestig dat u het beleid kunt naleven.
  5. Klik op 'Ik heb de voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord' als u winkelverkoopmetingen wilt gebruiken.

Het bedrijfstype en de geschiktheid bepalen

Winkelverkoopmetingen zijn beschikbaar voor winkels, restaurants en OEM's of regionale dealergroepen in de automobielindustrie. In de volgende lijst vindt u voorbeelden van geschikte winkeltypen. Er kunnen andere voorbeelden zijn die niet in de lijst staan. Als u het niet zeker weet, neemt u contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger.

Bedrijfstype Voorbeelden van winkels

Winkels, restaurants en OEM's/regionale dealergroepen in de automobielindustrie

Meer informatie over winkelverkopen voor winkels, restaurants en OEM's/regionale dealergroepen in de automobielindustrie (bèta)

• Algemene winkels die uiteenlopende producten of specifieke categorieën artikelen verkopen, zoals kleding of elektronica
  • Supermarkten
  • Bouwmarkten
  • Kantoorartikelenwinkels
  • Winkels voor auto-onderdelen, banden en reparatiewerk
  • Kapsalons en nagelstudio's
  • Alle soorten restaurants
  • OEM's/regionale dealergroepen in de automobielindustrie
  • Tankstations

Goed gedaan! Uw Google Ads-account is nu volledig ingesteld voor het gebruik van winkelverkopen. Bereid uw gegevens over winkelverkopen voor en upload ze als u uw first-party gegevens over winkelverkopen wilt uploaden.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE VAN WINKELVERKOPEN