'Bijhouden van conversies voor winkelverkoop (direct uploaden)' instellen

Met 'Winkelverkoop (direct uploaden)' kunt u offline transacties rechtstreeks in Google Ads importeren. U kunt dit ook door een externe partner laten doen. Als u transactiegegevens van uw loyaliteitsprogramma of klantendatabase koppelt, kunt u zien hoe uw advertenties op Google leiden tot offline aankopen. U ziet verzamelde en geanonimiseerde gegevens per campagne en apparaat voor campagnes in het zoeknetwerk, op YouTube en in Shopping-campagnes.

Deelnamevereisten

Zorg voor het volgende om in aanmerking te komen voor het meten van conversies voor 'Winkelverkoop (direct uploaden)':

• Houd gegevens over winkelverkopen bij in een CRM-systeem (systeem voor het beheer van klantrelaties).
  • Maak gebruik van een loyaliteitsprogramma of andere manieren om klantinformatie te verzamelen die te maken heeft met offline transacties.
  • Upload elke week of om de week transactiegegevens.
  • Genereer maandelijks duizenden advertentieklikken of weergaven en winkelverkopen voor het account.
  • Geef aan dat u zich schikt naar het beleid voor 'Winkelverkoop (direct uploaden)'.

Instructies

Als u aan de bovenstaande eisen voldoet, neemt u contact op met uw accountvertegenwoordiger. Als u op de witte lijst bent gezet, maakt u een conversieactie voor winkelverkopen in uw account:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik op de plusknop om een nieuwe conversieactie te maken.
  5. Klik op Winkelverkoop.
  6. Selecteer Winkelverkoop (direct uploaden) en klik op Doorgaan.
  7. Er wordt een bericht weergegeven over het beleid van Google voor het uploaden van gegevens. Klik op Bevestigen om aan te geven dat u zich schikt naar het beleid van Google.
  8. Geef naast 'Naam van conversie' de naam op van de conversie die u wilt bijhouden. Hierdoor kunt u de conversieactie beter herkennen in conversierapporten.
  9. Selecteer naast 'Aantal' hoe u de conversies wilt tellen.
    • Alle. Dit is de aangewezen instelling voor verkopen, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw bedrijf.
    • Eén. Deze instelling is vooral geschikt voor leads (zoals een aanmeldingsformulier op uw website), waarbij slechts één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw bedrijf.
  10. Klik op Conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. U kunt een periode tussen één en dertig dagen selecteren. Meer informatie over conversieperioden.
  11. Klik op Maken en doorgaan.
  12. Klik op Gereed.

U kunt meerdere conversieacties voor winkelverkopen maken om verschillende typen transacties bij te houden, zoals productcategorie en kanaal.

Transacties importeren in Google Ads

U heeft zojuist uw systeem voor het bijhouden van conversies voor 'Winkelverkoop (direct uploaden)' ingesteld.

Upload nu uw offline transacties en gebeurtenisgegevens.

Opmerking: Kleine aantallen in rapporten over winkelverkopen

Af en toe worden er lage aantallen weergegeven in rapporten over winkelverkopen, zoals '1'. Dit kan gebeuren als u gegevens op een gedetailleerder niveau bekijkt, zoals segmentering op apparaat. Omdat deze aantallen worden gemodelleerd, geëxtrapoleerd en geanonimiseerd, betekent '1' niet werkelijk dat er één persoon op een advertentie heeft geklikt en vervolgens een offline aankoop heeft gedaan. U kunt dit lezen als een waarde die dicht bij één ligt, of als een gemiddelde van één.

'Winkelverkoop (direct uploaden)' biedt u een algemeen overzicht van uw campagneprestaties, maar rapporten over winkelverkopen zijn nauwkeuriger bij grote aantallen. We raden u aan rapportageniveaus met minstens vierhonderd winkelverkopen te gebruiken om uw prestaties te evalueren.