Ostot kaupasta (suora lataus) ‑konversioseurannan määrittäminen

Ostot kaupasta (suora lataus) ‑konversioseurannassa voit tuoda offline-ostotapahtumat suoraan Google Adsiin joko itse tai kolmantena osapuolena toimivien kumppaneiden kautta. Kun haet ostotapahtumadatallesi vastaavuuksia kanta-asiakasohjelmasi tai asiakastietokantasi tietojen avulla, näet, miten Google-mainokset vaikuttavat offline-ostoihin. Voit katsella yhdistettyä ja anonyymiä Haku-, YouTube- ja Shopping-kampanjoiden dataa kampanjan ja laitteen mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Jotta voit mitata Ostot kaupasta (suora lataus) ‑konversioita, sinun täytyy

• seurata kaupassa tehtyjen ostojen dataa CRM-järjestelmällä
  • käyttää kanta-asiakasohjelmaa tai muita tapoja offline-tapahtumiin liittyvien asiakastietojen keräämiseen
  • ladata ostotapahtumadata joka viikko tai joka toinen viikko
  • saada tilille tuhansia mainoksen klikkauksia tai näyttökertoja ja ostoja kaupasta joka kuukausi
  • noudattaa Ostot kaupasta (suora lataus) ‑käytäntöjä.

Ohjeet

Jos täytät edellä mainitut vaatimukset, ota yhteyttä tilisi edustajaan. Kun tilisi on lisätty sallittujen luetteloon, luo tilillesi Ostot kaupasta ‑konversiotapahtuma seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa näkyvää työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Luo uusi konversiotapahtuma klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Klikkaa Ostot kaupasta.
  6. Valitse Ostot kaupasta (suora lataus) ja klikkaa sitten Jatka.
  7. Näet viestin Googlen datan lataamista koskevista käytännöistä. Vahvista noudattavasi Googlen käytäntöjä klikkaamalla Vahvista.
  8. Kirjoita Konversion nimi ‑kohdan viereen sen konversion nimi, jota haluat seurata. Tämän nimen avulla tunnistat kyseisen konversiotapahtuman helposti konversioraporteissasi.
  9. Valitse Määrä-kohdan vierestä, miten haluat laskea konversiosi.
    • Kaikki: Tämä asetus sopii parhaiten ostojen seurantaan, kun jokainen konversio tuo todennäköisesti lisäarvoa yritykselle.
    • Yksi: Tämä asetus sopii parhaiten liidien seurantaan, kuten verkkosivuston rekisteröitymislomakkeelle, kun vain yksi konversio mainoksen klikkausta kohti tuo lisäarvoa yrityksellesi.
  10. Valitse Konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta, kauanko konversioita seurataan mainoksen interaktion jälkeen. Konversioikkunan pituus voi olla 1–30 päivää. Lue lisätietoja konversioikkunoista.
  11. Klikkaa Luo ja jatka.
  12. Klikkaa Valmis.

Halutessasi voit luoda useita Ostot kaupasta ‑konversiotapahtumia ja seurata näin eri tyyppisiä tapahtumia (kuten tuoteluokan tai kanavan tapahtumia).

Ostotapahtumien tuonti Google Adsiin

Seuraa näitä ohjeita, kun olet ottanut Ostot kaupasta (suora lataus) ‑konversioseurannan käyttöön.

Seuraavaksi voit ladata offline-ostotapahtumat ja tapahtumadatan.

Huomioitavaa: Alhaiset luvut Ostot kaupasta ‑raporteissa

Ostot kaupasta ‑raporteissa saattaa toisinaan näkyä alhaisia lukuja (jopa luku 1). Näin saattaa käydä, jos tarkastelet yksityiskohtaisia tietoja ja olet esimerkiksi ryhmitellyt tiedot laitteen mukaan. Koska luvut ovat mallinnettuja, arvioituja ja nimettömiä, luku 1 ei tarkoita, että yksi henkilö on klikannut mainostasi ja tehnyt sitten offline-oston. Kyseisellä luvulla tarkoitetaan pikemminkin lähellä yhtä olevaa tai keskimäärin yhden suuruista lukua.

Vaikka Ostot kaupasta (suora lataus) ‑tiedoista voi saada käsityksen kampanjan kehityksestä, suuremmissa ostomäärissä Ostot kaupasta ‑raportit ovat tarkempia. Siksi suosittelemmekin, että kampanjan kehityksen arvioinnissa käytetään raportteja, jos ostoja on vähintään 400.