Om statusgranskning

När du annonserar med Google Ads finns det många inställningar att tänka på, och annonseringen tar lite tid att ställa in. I Statusgranskning på sidan Översikt i den nya Google Ads-upplevelsen visas viktiga varningar som kan hjälpa dig att förstå och lösa problem med dina display- och remarketingkampanjer. Där visas tre typer av meddelanden:

1. Kritiska konto- och/eller resultatproblem som kräver åtgärd för att dina annonser ska fortsätta visas
  2. Problem som kräver åtgärd för att dina annonser och din kampanj ska fungera optimalt
  3. Statusinformation som indikerar att delar av dina displaykampanjer fungerar som förväntat

Fördelar

Statusgranskning är tillgänglig så fort du börjar använda den nya Google Ads-upplevelsen och hjälper dig att hitta och åtgärda problem som blockerar eller begränsar dina displaykampanjer. Du kan till exempel se en varning om att en av dina annonser inte har godkänts, och med ett klick kan du hitta annonsen och de kampanjer och annonsgrupper som påverkas av problemet.

Så fungerar det

1. Välj ett objekt i navigeringspanelen till vänster på skärmen.
  2. Klicka på Översikt på sidmenyn till vänster, till höger om navigeringspanelen.
  3. Kortet Statusgranskning finns till höger på skärmen, bredvid resultatdiagrammet. På kortet visas upp till två varningar om problem med det valda objektet samt hur många fler varningar som finns.
  4. Klicka på Visa för att se hela listan över varningar, eller klicka på enstaka varningar för att utöka dem.

Varningarna i Statusgranskning är korta och innehåller information och relevanta länkar till de sidor och artiklar du behöver för att kunna åtgärda dina displaykampanjer. Statusgranskning visar dessutom meddelanden när det finns nya funktioner som kan användas i Display-nätverket.

Vanliga varningar när du skapar ett konto

Annonser väntar på granskning

Vissa av dina annonser undergår fortfarande granskning.
Meddelande 3 annonser i annonsgruppen granskas för närvarande
Lösning

Ingen åtgärd krävs. Vänta tills annonserna har godkänts (vanligtvis inom en arbetsdag).

Om det har gått mer än en arbetsdag sedan du skapade eller redigerade din annons och den fortfarande är märkt Undergår granskning eller Kvalificerad kan du skicka in en begäran om att granska den.  Läs mer

Relaterade länkar

Åtgärda problem med kampanjer i Display-nätverket