Over statusbeoordeling

Als u adverteert met Google Ads, moet u rekening houden met veel componenten en heeft u tijd nodig om deze in te stellen. In het nieuwe, verbeterde Google Ads vindt u Statusbeoordeling op de overzichtspagina. Deze bevat belangrijke meldingen die u inzicht bieden in problemen met uw display- en remarketingcampagnes, en hoe u deze kunt oplossen. Hieronder vindt u drie typen meldingen.

1. Kritieke gezondheids- en/of prestatieproblemen die moeten worden opgelost voordat uw advertenties opnieuw kunnen worden weergegeven.
  2. Problemen die moeten worden opgelost om het volledige potentieel van uw advertenties te benutten en de gezondheid van de campagne te handhaven.
  3. Een status die aangeeft dat de componenten van uw display-campagnes werken zoals verwacht.

Voordelen

Zodra u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, kunt u met Statusbeoordeling problemen opsporen en verhelpen die uw display-campagnes blokkeren of beperken. U kunt bijvoorbeeld een melding zien dat een van uw advertenties niet is goedgekeurd. Met één klik kunt u de advertentie, campagnes en advertentiegroepen vinden die hierdoor worden beïnvloed.

Hoe het werkt

1. Selecteer een item in de display-campagne in het navigatievenster links op uw scherm.
  2. Klik op Overzicht in het paginamenu aan de linkerkant, rechts van het navigatievenster.
  3. U vindt de kaart Statusbeoordeling aan de rechterkant van uw scherm, naast het prestatiediagram. Deze kaart geeft maximaal twee meldingen weer over problemen met uw geselecteerde item in de display-campagne, evenals het aantal andere meldingen dat u kunt bekijken.
  4. Klik op Weergave om de volledige lijst van meldingen te bekijken of klik op één melding om deze uit te vouwen.

Meldingen over de statusbeoordeling zijn kort en bieden informatie en relevante links naar de pagina's en artikelen waarmee u uw display-campagnes kunt verbeteren. Statusbeoordeling biedt ook meldingen die u laten weten wanneer bepaalde functies zijn voltooid of beoordeeld en in aanmerking komen voor weergave.

Veelvoorkomende meldingen bij het instellen van een account

Advertenties die wachten op beoordeling

Sommige van uw advertenties worden nog beoordeeld.
Bericht van melding Drie advertenties in de advertentiegroep worden momenteel beoordeeld.
Oplossing

Niet nodig. Wacht tot uw advertenties zijn goedgekeurd (meestal binnen één werkdag).

Als u uw advertentie meer dan één werkdag geleden heeft gemaakt of bewerkt, en deze nog steeds het label 'Wordt beoordeeld' of 'Geschikt' heeft, kunt u een verzoek voor beoordeling indienen.  Meer informatie

Gerelateerde links

Problemen met campagnes in het Display Netwerk oplossen