Skapa och redigera anteckningar

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och redigerar anteckningar och ser anteckningshistoriken. Alla som har kontoåtkomst kan lägga till, redigera och ta bort anteckningar på dina kampanj- och annonsgruppssidor i Google Ads.

Skapa anteckningar

Du kan skapa anteckningar på olika sätt beroende på var i Google Ads du befinner dig. Läs mer nedan om olika sätt att skapa anteckningar.

Via resultatdiagrammet

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Det första och enklaste sättet att skapa en anteckning är att hålla muspekaren över en nod i ett resultatdiagram och lägga till en anteckning från det informationskort som visas.

Så här skapar du anteckningar på kampanjnivå:

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Använd datumväljaren högst upp till höger för att välja önskat datumintervall.
  4. Håll muspekaren över en rund nod på resultatdiagrammet högst upp på sidan. Fyrkantiga noder indikerar att det redan finns anteckningar som du kan redigera.
  5. Klicka på Lägg till anteckning. Du kan också klicka på Se alla anteckningar för att se och redigera alla befintliga anteckningar för den aktuella kampanjen eller annonsgruppen.
    • Anteckningarna läggs till i den kampanj som var öppen när du skapade dem. Om du inte har valt en specifik kampanj i fältet Vyer högst upp läggs anteckningen till på Google Ads-kontonivå.
  6. Skriv din anteckning under Redigera anteckningen.
  7. Klicka på Spara.

Så här skapar du anteckningar på annonsgruppsnivå:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Använd datumväljaren högst upp till höger ovanför resultatdiagrammet för att välja önskat datumintervall.
  5. Håll muspekaren över en rund nod på resultatdiagrammet högst upp på sidan. Fyrkantiga noder indikerar att det redan finns anteckningar som du kan redigera.
  6. Klicka på Lägg till anteckning. Du kan också klicka på Se alla anteckningar för att se och redigera alla befintliga anteckningar för annonsgruppen.
    • Anteckningarna läggs till i den annonsgruppen som var öppen när du skapade dem. Om du inte har valt en specifik annonsgrupp i fältet Vyer högst upp läggs anteckningen till på Google Ads-kontonivå.
  7. Skriv din anteckning under Redigera anteckningen.
  8. Klicka på Spara.

Via anteckningspanelen

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Du kan även lägga till en anteckning för valfritt datum utan att först välja en specifik punkt på resultatdiagrammet. Med den här metoden kan du också se alla befintliga anteckningar i anteckningspanelen.

Så här skapar du anteckningar på kampanjnivå:

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter ovanför resultattabellen.
  4. Klicka på Öppna anteckningspanelen. Då visas en lista över alla befintliga anteckningar.
  5. Klicka på Lägg till.
    • Anteckningarna läggs till i den kampanj som var öppen när du skapade dem. Om du inte har valt en specifik kampanj i fältet Vyer högst upp läggs anteckningen till på Google Ads-kontonivå.
  6. Välj ett datum.
  7. Skriv din anteckning under Redigera anteckningen.
  8. Klicka på Spara.

Så här skapar du anteckningar på annonsgruppsnivå:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter ovanför resultattabellen.
  5. Klicka på Öppna anteckningspanelen. Då visas en lista över alla befintliga anteckningar.
  6. Klicka på Lägg till.
    • Anteckningarna läggs till i den annonsgruppen som var öppen när du skapade dem. Om du inte har valt en specifik annonsgrupp i fältet Vyer högst upp läggs anteckningen till på Google Ads-kontonivå.
  7. Välj ett datum.
  8. Skriv din anteckning under Redigera anteckningen.
  9. Klicka på Spara.

Via rapporttabellen

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här skapar du anteckningar på kampanjnivå:

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Välj kampanjer på listan genom att markera kryssrutan Blue check box icon for selecting ad campaigns till vänster. En blå menyrad visas ovanför listan.
  4. Klicka på Lägg till anteckning.
    • Anteckningen läggs bara till i de valda kampanjerna.
  5. Välj ett datum.
  6. Skriv anteckningen i rutan under datumet.
  7. Klicka på Spara.

Så här skapar du anteckningar på annonsgruppsnivå:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Välj annonsgrupper på listan genom att markera kryssrutan Blue check box icon for selecting ad campaigns till vänster. En blå menyrad visas ovanför listan.
  5. Klicka på Lägg till anteckning.
    • Anteckningen läggs bara till i de valda annonsgrupperna.
  6. Välj ett datum.
  7. Skriv anteckningen i rutan under datumet.

Klicka på Spara.

Redigera anteckningar

Du kan redigera befintliga anteckningar via anteckningspanelen eller direkt på resultatdiagrammet. Du kan hitta befintliga anteckningar på två sätt:

Via resultatdiagrammet

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här redigerar du anteckningar i kampanjer:

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Håll muspekaren över en fyrkantig nod i resultatdiagrammet för att redigera en anteckning. Du hittar alla anteckningar för ett visst datum i en informationsruta.
  4. Klicka på Se alla anteckningar för att öppna anteckningspanelen.
  5. Scrolla upp eller ned för att hitta anteckningen som du vill redigera.
  6. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att redigera en anteckning.
  7. Skriv anteckningen.
  8. Klicka på Spara.

Så här redigerar du anteckningar i annonsgrupper:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Håll muspekaren över en fyrkantig nod i resultatdiagrammet för att redigera en anteckning. Du hittar alla anteckningar för ett visst datum i en informationsruta.
  5. Klicka på Se alla anteckningar för att öppna anteckningspanelen.
  6. Scrolla upp eller ned för att hitta anteckningen som du vill redigera.
  7. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att redigera en anteckning.
  8. Skriv anteckningen.
  9. Klicka på Spara.

Via anteckningspanelen

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här redigerar du anteckningar i kampanjer:

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter strax under resultatdiagrammet till vänster.
  4. Klicka på Öppna anteckningspanelen. Då visas en lista över alla befintliga anteckningar.
  5. Scrolla ned till anteckningen som du vill redigera.
  6. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att redigera en anteckning eller på papperskorgen för att radera den.
  7. Skriv anteckningen.
  8. Klicka på Spara.

Så här redigerar du anteckningar i annonsgrupper:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter strax under resultatdiagrammet till vänster.
  5. Klicka på Öppna anteckningspanelen. Då visas en lista över alla befintliga anteckningar.
  6. Scrolla ned till anteckningen som du vill redigera.
  7. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att redigera en anteckning eller på papperskorgen för att radera den.
  8. Skriv anteckningen.
  9. Klicka på Spara.

Granska anteckningshistoriken

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Du kan se när anteckningar skapades eller senast redigerades, och av vem.

Så här granskar du anteckningar i kampanjer:

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Håll muspekaren över en fyrkantig nod i resultatdiagrammet för att öppna en anteckning. Du kan även klicka på ikonen med tre punkter under resultatdiagrammet och sedan på Öppna anteckningspanelen för att se alla anteckningar.
    • Längst ned i anteckningen kan du se när den skapades eller senast redigerades. Denna information finns även i ändringshistoriken.

Så här granskar du anteckningar i annonsgrupper:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Håll muspekaren över en fyrkantig nod i resultatdiagrammet för att öppna en anteckning. Du kan även klicka på ikonen med tre punkter under resultatdiagrammet och sedan på Öppna anteckningspanelen för att se alla anteckningar.
    • Längst ned i anteckningen kan du se när den skapades eller senast redigerades. Denna information finns även i ändringshistoriken.

Relaterad länk