Opprett og rediger notater

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan opprette og redigere notater, og hvordan du kan sjekke notatloggen. Alle med kontotilgang kan legge til, redigere og fjerne notater på sidene for Google Ads-kampanjene og -annonsegruppene dine.

Opprett notater

Du kan opprette notater på flere måter. Akkurat hvordan du kan gjøre dette, kommer an på hvor i Google Ads du er. Nedenfor finner du informasjon om de ulike måtene du kan opprette notater på.

Via resultatdiagrammet

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Den første – og enkleste – måten du kan opprette et notat på, er ved å holde markøren over en node i resultatdiagrammet og legge til notatet via informasjonskortet som vises.

Slik oppretter du kampanjenotater:

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Oversikt.
  3. Bruk datovelgeren øverst til høyre på siden for å velge datoperioden du vil se data fra.
  4. Hold markøren over en rund node i resultatdiagrammet øverst på siden. Vi indikerer eksisterende notater med firkantede noder, og disse kan du redigere.
  5. Klikk på Legg til et notat. Du kan også klikke på Se alle notatene hvis du vil se eller redigere eventuelle notater som allerede er skrevet om denne kampanjen eller annonsegruppen.
    • Når du oppretter et notat, blir det lagt til i kampanjen du ser på. Hvis du ikke har valgt noen kampanje i Rapporteringsvisninger-raden øverst, legges notatet til på kontonivå i Google Ads.
  6. Legg inn notatet i «Skriv inn notatet»-feltet.
  7. Klikk på Lagre.

Slik oppretter du notater om annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Bruk datovelgeren til høyre ovenfor resultatdiagrammet for å velge datoperioden du vil se dataene fra.
  5. Hold markøren over en rund node i resultatdiagrammet øverst på siden. Vi indikerer eksisterende notater med firkantede noder, og disse kan du redigere.
  6. Klikk på Legg til et notat. Du kan også klikke på Se alle notatene hvis du vil se eller redigere eventuelle notater som allerede er skrevet om denne kampanjen eller annonsegruppen.
    • Når du oppretter et notat, blir det lagt til i annonsegruppen du ser på. Hvis du ikke har valgt noen annonsegruppe i Rapporteringsvisninger-raden øverst, legges notatet til på kontonivå i Google Ads.
  7. Legg inn notatet i «Skriv inn notatet»-feltet.
  8. Klikk på Lagre.

Via notatpanelet

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Hvis du går for den andre metoden, kan du legge til et notat for en hvilken som helst dato uten først å måtte velge et bestemt punkt i resultatdiagrammet. Med denne metoden kan du dessuten gjennomgå alle eksisterende notater i notatpanelet.

Slik oppretter du kampanjenotater:

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Klikk på prikkeikonet ovenfor resultattabellen.
  4. Klikk på Åpne notatpanelet. Du kan se en liste over alle eksisterende notater nedenfor.
  5. Klikk på Legg til.
    • Når du oppretter et notat, blir det lagt til i kampanjen du ser på. Hvis du ikke har valgt noen kampanje i Rapporteringsvisninger-raden øverst, legges notatet til på kontonivå i Google Ads.
  6. Velg en dato.
  7. Legg inn notatet i «Skriv inn notatet»-feltet.
  8. Klikk på Lagre.

Slik oppretter du notater om annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Klikk på prikkeikonet ovenfor resultattabellen.
  5. Klikk på Åpne notatpanelet. Du kan se en liste over alle eksisterende notater nedenfor.
  6. Klikk på Legg til.
    • Når du oppretter et notat, blir det lagt til i annonsegruppen du ser på. Hvis du ikke har valgt noen annonsegruppe i Rapporteringsvisninger-raden øverst, legges notatet til på kontonivå i Google Ads.
  7. Velg en dato.
  8. Legg inn notatet i «Skriv inn notatet»-feltet.
  9. Klikk på Lagre.

Via rapporttabellen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik oppretter du kampanjenotater:

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Velg kampanjer fra listen ved å klikke i avmerkingsboksen Blue check box icon for selecting ad campaigns til venstre. En blå menylinje vises over listen.
  4. Klikk på Legg til et notat.
    • Notatet blir bare lagt til i de valgte kampanjene.
  5. Velg en dato.
  6. Skriv inn notatet i feltet under datoen.
  7. Klikk på Lagre.

Slik oppretter du notater om annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Velg annonsegrupper fra listen ved å klikke i avmerkingsboksen Blue check box icon for selecting ad campaigns til venstre. En blå menylinje vises over listen.
  5. Klikk på Legg til et notat.
    • Notatet blir bare lagt til i de valgte annonsegruppene.
  6. Velg en dato.
  7. Skriv inn notatet i feltet under datoen.

Klikk på Lagre.

Endre notater

Du kan endre eksisterende notater via notatpanelet eller direkte i resultatdiagrammet. Du kan endre eksisterende notater på følgende to måter:

Via resultatdiagrammet

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik redigerer du kampanjenotater:

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Hold markøren over en firkantet node i resultatdiagrammet for å redigere et notat. Du finner alle notater knyttet til en bestemt dato på ett enkelt infokort.
  4. Klikk på Se alle notatene for å åpne notatpanelet.
  5. Rull opp eller ned for å finne notatet du vil redigere.
  6. Klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) for å redigere det aktuelle notatet.
  7. Skriv inn ønsket tekst.
  8. Klikk på Lagre.

Slik redigerer du notater om annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Hold markøren over en firkantet node i resultatdiagrammet for å redigere et notat. Du finner alle notater knyttet til en bestemt dato på ett enkelt infokort.
  5. Klikk på Se alle notatene for å åpne notatpanelet.
  6. Rull opp eller ned for å finne notatet du vil redigere.
  7. Klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) for å redigere det aktuelle notatet.
  8. Skriv inn ønsket tekst.
  9. Klikk på Lagre.

Via notatpanelet

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik redigerer du kampanjenotater:

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Klikk på prikkeikonet rett under resultatdiagrammet til venstre.
  4. Klikk på Åpne notatpanelet. Du kan se en liste over alle eksisterende notater nedenfor.
  5. Rull ned for å finne notatet du vil redigere.
  6. Klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) for å redigere notatet, eller klikk på papirkurvikonet for å slette det.
  7. Skriv inn ønsket tekst.
  8. Klikk på Lagre.

Slik redigerer du notater om annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Klikk på prikkeikonet rett under resultatdiagrammet til venstre.
  5. Klikk på Åpne notatpanelet. Du kan se en liste over alle eksisterende notater nedenfor.
  6. Rull ned for å finne notatet du vil redigere.
  7. Klikk på blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) for å redigere notatet, eller klikk på papirkurvikonet for å slette det.
  8. Skriv inn ønsket tekst.
  9. Klikk på Lagre.

Gjennomgå notatloggen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du kan ikke bare sjekke når notatene ble opprettet eller oppdatert sist, men også hvem som gjorde det.

Slik gjennomgår du kampanjenotater:

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Hold markøren over en firkantet node i resultatdiagrammet for å åpne et notat, eller klikk på prikkeikonet under resultatdiagrammet og deretter påÅpne notatpanelet for å gjennomgå alle notatene.
    • Nederst i ethvert notat kan du se når det ble opprettet eller sist endret. Denne informasjonen finner du også i endringsloggen.

Slik gjennomgår du notater om annonsegrupper:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Hold markøren over en firkantet node i resultatdiagrammet for å åpne et notat, eller klikk på prikkeikonet under resultatdiagrammet og deretter påÅpne notatpanelet for å gjennomgå alle notatene.
    • Nederst i ethvert notat kan du se når det ble opprettet eller sist endret. Denne informasjonen finner du også i endringsloggen.

Link til relatert innhold