Muistiinpanojen luominen ja muokkaaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja muokata muistiinpanoja ja katsella niiden muutoshistoriaa. Kaikki, joilla on pääsy tilille, voivat lisätä, muokata ja poistaa muistiinpanoja Google Ads ‑kampanjoiden ja ‑mainosryhmien sivuilla.

Muistiinpanojen luominen

Voit luoda muistiinpanoja monella eri tavalla riippuen siitä, missä päin Google Adsia olet. Lue lisää alta.

Tuloskaavion kautta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Helpoin tapa luoda muistiinpano on viedä hiiri tuloskaaviossa solmun päälle ja lisätä muistiinpano näkyviin tulevasta tietokortista.

Näin luot muistiinpanoja kampanjoihin:

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa Yleiskatsaus.
  3. Valitse oikean yläreunan päivämäärävalitsimesta aikaväli, jolta haluat nähdä dataa.
  4. Vie hiiri sivun yläosan tuloskaaviossa pyöreän solmun päälle. Neliskulmaiset solmut kuvastavat aiemmin luotuja muistiinpanoja, joita voit muokata.
  5. Klikkaa Lisää muistiinpano. Voit myös klikata Näytä kaikki muistiinpanot, jos haluat nähdä kaikki kampanjaa tai mainosryhmää koskevat muistiinpanot ja muokata niitä.
    • Muistiinpano lisätään kampanjaan, jonka sivulla olet sitä luodessasi. Jos et ole valinnut tiettyä kampanjaa yläreunan Näkymät-palkista, muistiinpano lisätään Google Ads ‑tilin tasolle.
  6. Lisää muistiinpano sille varattuun kohtaan.
  7. Klikkaa Tallenna.

Näin luot muistiinpanoja mainosryhmiin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Valitse oikean yläreunan päivämäärävalitsimesta aikaväli, jolta haluat nähdä dataa.
  5. Vie hiiri sivun yläosan tuloskaaviossa pyöreän solmun päälle. Neliskulmaiset solmut kuvastavat aiemmin luotuja muistiinpanoja, joita voit muokata.
  6. Klikkaa Lisää muistiinpano. Voit myös klikata Näytä kaikki muistiinpanot, jos haluat nähdä kaikki mainosryhmää koskevat muistiinpanot ja muokata niitä.
    • Muistiinpano lisätään mainosryhmään, jonka sivulla olet sitä luodessasi. Jos et ole valinnut tiettyä mainosryhmää yläreunan Näkymät-palkista, muistiinpano lisätään Google Ads ‑tilin tasolle.
  7. Lisää muistiinpano sille varattuun kohtaan.
  8. Klikkaa Tallenna.

Muistiinpanopaneelin kautta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tällä tavalla voit lisätä muistiinpanon mille tahansa päivämäärälle valitsematta ensin tiettyä kohtaa tuloskaaviosta. Muistiinpanopaneelista näet myös kaikki aiemmin lisätyt muistiinpanot.

Näin luot muistiinpanoja kampanjoihin:

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Klikkaa tulostaulukon yläpuolelta kolmen pisteen kuvaketta .
  4. Valitse Avaa muistiinpanopaneeli. Näet kaikki aiemmin lisätyt muistiinpanot.
  5. Klikkaa Lisää.
    • Muistiinpano lisätään kampanjaan, jonka sivulla olet sitä luodessasi. Jos et ole valinnut tiettyä kampanjaa yläreunan Näkymät-palkista, muistiinpano lisätään Google Ads ‑tilin tasolle.
  6. Valitse päivämäärä.
  7. Lisää muistiinpano sille varattuun kohtaan.
  8. Klikkaa Tallenna.

Näin luot muistiinpanoja mainosryhmiin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa tulostaulukon yläpuolelta kolmen pisteen kuvaketta .
  5. Valitse Avaa muistiinpanopaneeli. Näet kaikki aiemmin lisätyt muistiinpanot.
  6. Klikkaa Lisää.
    • Muistiinpano lisätään mainosryhmään, jonka sivulla olet sitä luodessasi. Jos et ole valinnut tiettyä mainosryhmää yläreunan Näkymät-palkista, muistiinpano lisätään Google Ads ‑tilin tasolle.
  7. Valitse päivämäärä.
  8. Lisää muistiinpano sille varattuun kohtaan.
  9. Klikkaa Tallenna.

Raporttitaulukon kautta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin luot muistiinpanoja kampanjoihin:

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Valitse haluamasi kampanjat klikkaamalla vasemmalta niiden valintaruutuja Blue check box icon for selecting ad campaigns. Listan yläpuolelle ilmestyy sininen valikkopalkki.
  4. Klikkaa Lisää muistiinpano.
    • Muistiinpano lisätään vain valittuihin kampanjoihin.
  5. Valitse päivämäärä.
  6. Kirjoita muistiinpano päivämäärän alapuolella olevaan kenttään.
  7. Klikkaa Tallenna.

Näin luot muistiinpanoja mainosryhmiin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Valitse haluamasi mainosryhmät klikkaamalla vasemmalta niiden valintaruutuja Blue check box icon for selecting ad campaigns. Listan yläpuolelle ilmestyy sininen valikkopalkki.
  5. Klikkaa Lisää muistiinpano.
    • Muistiinpano lisätään vain valittuihin mainosryhmiin.
  6. Valitse päivämäärä.
  7. Kirjoita muistiinpano päivämäärän alapuolella olevaan kenttään.

Klikkaa Tallenna.

Muistiinpanojen muokkaaminen

Voit muokata olemassa olevaa muistiinpanoa muistiinpanopaneelin kautta tai suoraan kehityskaaviosta. On kaksi tapaa etsiä olemassa oleva muistiinpano.

Tuloskaavion kautta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin muokkaat kampanjoiden muistiinpanoja:

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Vie hiiri tuloskaaviossa neliskulmaisen solmun päälle, niin voit muokata muistiinpanoa. Kaikki tiettyä päivämäärää koskevat muistiinpanot näkyvät samassa tietokortissa.
  4. Avaa muistiinpanopaneeli klikkaamalla Näytä kaikki muistiinpanot.
  5. Etsi muokattava muistiinpano vierittämällä paneelia.
  6. Aloita muistiinpanon muokkaaminen klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  7. Kirjoita sisältö.
  8. Klikkaa Tallenna.

Näin muokkaat mainosryhmien muistiinpanoja:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Vie hiiri tuloskaaviossa neliskulmaisen solmun päälle, niin voit muokata muistiinpanoa. Kaikki tiettyä päivämäärää koskevat muistiinpanot näkyvät samassa tietokortissa.
  5. Avaa muistiinpanopaneeli klikkaamalla Näytä kaikki muistiinpanot.
  6. Etsi muokattava muistiinpano vierittämällä paneelia.
  7. Aloita muistiinpanon muokkaaminen klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  8. Kirjoita sisältö.
  9. Klikkaa Tallenna.

Muistiinpanopaneelin kautta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin muokkaat kampanjoiden muistiinpanoja:

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Klikkaa tuloskaavion alapuolelta kolmen pisteen kuvaketta .
  4. Valitse Avaa muistiinpanopaneeli. Näet kaikki aiemmin lisätyt muistiinpanot.
  5. Etsi muokattava muistiinpano vierittämällä paneelia.
  6. Aloita muistiinpanon muokkaaminen klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake tai poista muistiinpano klikkaamalla roskakorikuvaketta.
  7. Kirjoita sisältö.
  8. Klikkaa Tallenna.

Näin muokkaat mainosryhmien muistiinpanoja:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa tuloskaavion alapuolelta kolmen pisteen kuvaketta .
  5. Valitse Avaa muistiinpanopaneeli. Näet kaikki aiemmin lisätyt muistiinpanot.
  6. Etsi muokattava muistiinpano vierittämällä paneelia.
  7. Aloita muistiinpanon muokkaaminen klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake tai poista muistiinpano klikkaamalla roskakorikuvaketta.
  8. Kirjoita sisältö.
  9. Klikkaa Tallenna.

Muistiinpanohistorian katseleminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit tarkistaa, milloin muistiinpanot on luotu, milloin niitä on muokattu viimeksi ja kuka lisääjä tai muokkaaja on.

Näin tarkistat kampanjoiden muistiinpanot:

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Avaa muistiinpano viemällä hiiri tuloskaaviossa neliskulmaisen solmun päälle tai klikkaa kaavion alapuolelta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Avaa muistiinpanopaneeli, niin näet kaikki muistiinpanot.
    • Jokaisen muistiinpanon lopussa kerrotaan, milloin se on luotu tai milloin sitä on muokattu viimeksi. Näet nämä tiedot myös muutoshistoriasta.

Näin tarkistat mainosryhmien muistiinpanot:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Avaa muistiinpano viemällä hiiri tuloskaaviossa neliskulmaisen solmun päälle tai klikkaa kaavion alapuolelta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Avaa muistiinpanopaneeli, niin näet kaikki muistiinpanot.
    • Jokaisen muistiinpanon lopussa kerrotaan, milloin se on luotu tai milloin sitä on muokattu viimeksi. Näet nämä tiedot myös muutoshistoriasta.

Aiheeseen liittyvä linkki