Google-tagi

Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia.

Google-tagi (gtag.js) on yksittäinen tagi, jonka voit lisätä verkkosivustollesi monien eri Google-tuotteiden ja ‐palveluiden käyttöä varten. Sen sijaan että hallinnoisit useita tageja eri Google-tuotetileillä, voit käyttää Google-tagia koko sivustollasi ja yhdistää sen useisiin kohteisiin.

Google-tagin avulla voit lähettää dataa verkkosivustoltasi linkitettyjen Google-tuotteiden kohteisiin. Näin voit mitata verkkosivustosi ja mainostesi tehokkuutta. Google-tagi on tällä hetkellä käytettävissä ja määritettävissä vain Google Adsissa ja Google Analytics 4:ssä.

Animaatio, josta näkyy tagitunnus ja kohdetunnus Google-tagissa

Koska verkkosivustoteknologiat (esim. evästeet) kehittyvät yksityisyyteen, selaimiin ja säädöksiin liittyvien muutosten takia jatkuvasti, on tärkeää, että verkkosivustolla on käytössä laadukas ja koko sivuston kattava taggaus. Näin voidaan varmistaa, että mittaus on mahdollisimman tarkkaa.

Kun olet valmis, voit ottaa Google-tagin käyttöön.

Näin se toimii

Aiemmin sinun oli otettava käyttöön yleinen sivustotagi (gtag.js). Yleinen sivustotagi on muuttunut Google-tagiksi.

Google-tagilla (gtag.js) on yksi tagitunnus, jonka voit lisätä verkkosivustollesi monien eri Google-tuotteiden ja ‐palveluiden käyttöä varten. Sen sijaan, että hallinnoisit useita tageja eri Google-tuotetileillä, voit käyttää yksittäistä Google-tagia koko sivustollasi ja yhdistää tagitunnuksen useisiin kohteisiin.

Uusi "Google-tagi"-näkymä korvaa aiemmat yleisen sivustotagin näkymät Google Adsissa ja Google Analyticsissa, minkä myötä pääset käyttämään mittausominaisuuksia lisäämättä koodia ensimmäisen käyttöönoton jälkeen. Google-tagin asetusten muuttaminen vaikuttaa kaikkiin siihen liittyviin kohteisiin.

Hyödyt

• Useita tageja: Jos verkkosivustollesi on asennettu monta tagia, voit halutessasi yhdistää Google-tagisi, jotta voit saada parempaa dataa ja hallinnoida tageja samassa paikassa.
  • Hallinnoi pääsyoikeuksia: Nyt voit hallinnoida käyttäjien pääsyoikeuksia tagiasetuksiisi erikseen muiden tuotteidesi pääsyoikeuksista. Näin voit vaikuttaa enemmän siihen, kuka voi muuttaa tärkeimpiä mittausasetuksiasi.

Mikä muuttuu?

Google Ads- ja Google Analytics ‐tileilläsi on nyt uusi "Google-tagi"-näkymä.

Kuva Google-tagin Määritys-välilehdestä

Huom. Kaikki yleiset sivustotagit on muunnettu Google-tageiksi. Jos sivustollasi on yleinen sivustotagi, sinun ei tarvitse päivittää sivustoasi Google-tagin käyttöä varten.

Kun olet valmis, voit

1. ottaa Google-tagin käyttöön
  2. pyytää ja käsitellä käyttäjäsuostumuksia
  3. Google-tagin asetusten määrittäminen
  4. tehdä tagiin muutoksia (valinnainen)
  5. hallinnoida Google-tagin käyttäjiä (valinnainen).

Käyttäjähallinta

Voit hallinnoida käyttäjiä Google-tagin Järjestelmänvalvoja-välilehdellä. Google-tagin "Käyttäjähallinta"‑asetusten avulla voit hallinnoida käyttäjien pääsyä tagiasetuksiisi erikseen muiden tuotteidesi pääsyoikeuksista.

Turvallisuus ja yksityisyys verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Googlen tuotteet keräävät dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut asianmukaiset tagit käyttöön.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Huom. Jos et ole hankkinut käyttäjien suostumusta henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttöön mainosten personointia varten, kun laki sitä vaatii, poista uudelleenmarkkinointidatan kerääminen käytöstä. Lue lisää siitä, miten voit poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä tietyiltä käyttäjiltä muokkaamalla Google-tagia.