Yleisön hallinnointi ‑osion yleisösegmentit

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat samantyyppiset, omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Yleisösegmentit ovat Yleisön hallinnoinnin osio, jossa voit luoda ja hallinnoida omia datasegmenttejäsi. Verkkosivuston dataan perustuvilla kampanjoilla voit hallita sitä, mitkä yleisösegmentit voivat nähdä mainoksiasi YouTubessa, Gmailissa, Google Haussa ja Google Display ‑verkostossa. Kun olet lisännyt yleisölähteen, voit kohdistaa mainontaa luomallesi yleisösegmentille tai Google Adsin luomalle segmentille.

Edut

• Katsele kaikkia datasegmenttejäsi samassa paikassa.
  • Näe kunkin segmentin tyyppi, tila ja koko (tavoittavuuden) kussakin aktiivisessa verkostossa.
  • Lisää omia datasegmenttejäsi nopeasti mainosryhmiin ja kampanjoihin.
  • Optimoi näkyvyys valitsemalla, missä ja kenelle mainoksesi näkyvät.
  • Lisää segmentteihisi tunniste, jotta voit suodattaa dataa ja luoda raportteja sen mukaan, mitä dataa pidät kiinnostavana.
Jos olet ottanut Google-tagin käyttöön voidaksesi seurata sivustosi kävijöitä, näet sen koostuvan Google-tagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Katso ohjeet verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon

Näin yleisösegmentit toimivat

Kun Google-tagi on lisätty sivustolle tai sovellukseen, se kerää dataa ja lisää ihmisiä sopiviin segmentteihin. Esimerkki: Lounasravintola voisi luoda Lounaskävijät-segmentin ja lisätä uuteen datasegmenttiin käyttäjät, jotka käyvät ravintolan sivustolla lounasaikaan. Segmentin avulla käyttäjille voidaan kohdistaa Lounastarjous-kampanjan mainoksia ja sivustolle voidaan saada lisää liikennettä lounastilauksia varten. Lue lisää verkkosivuston kävijöihin perustuvan segmentin luomisesta.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin löydät yleisösegmentit

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Siirryt oletuksena Omat datasegmenttisi ‑sivulle.

Datasegmenttien järjestäminen

Yleisösegmenttitaulukossa näkyy kerralla enintään 50 datasegmenttiä. Näet yhdellä silmäyksellä segmenttiesi nimet, joukkotoimintojen valintaruudut ja muun muassa seuraavat tiedot:

• Tyyppi-kohdasta näet, minkä tyyppisiä käyttäjiä datasegmenttiin kuuluu ja miten se on luotu.
  • Jäsenyyden tila ‑kohdasta näet, lisätäänkö segmenttiin vielä käyttäjiä.
  • Koko‑sarakkeista näet, kuinka monta sivuston datasegmentissä olevaa käyttäjää kussakin verkostossa voidaan tavoittaa (hakuverkosto, YouTube, Display-verkosto ja Gmail).
  • Tunnisteiden avulla voit järjestää avainsanat, mainokset, mainosryhmät, kampanjat ja datasegmentit omiin ryhmiin. Voit sen jälkeen suodattaa sinua kiinnostavaa dataa nopeasti ja helposti sekä luoda siitä raportteja.

Voit järjestää koko taulukon yhden kategorian mukaan klikkaamalla mitä tahansa yllä mainituista kategorioista. Voit esimerkiksi järjestää segmentit Käytön tila ‑kategorian mukaan, jolloin näet nopeasti, mitkä segmentit ovat tällä hetkellä käytössä ja mitkä eivät.

Avaa sininen työkaluvalikko klikkaamalla segmentin nimen vieressä olevaa valintaruutua. Valikon toiminnoilla voit lisätä segmentin mainosryhmään tai kampanjaan, muokata segmenttiä tai lisätä siihen tunnisteen. Voit valita useita valintaruutuja, jolloin toiminto kohdistetaan useisiin segmentteihin. Voit myös lisätä taulukkoon valinnaisia sarakkeita klikkaamalla taulukon yläpuolelta oikeasta yläkulmasta valinnaisten sarakkeiden kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.

Yleisösegmenttitaulukossa saattaa näkyä datasegmenteistä myös tarkempaa tietoa esimerkiksi siitä, milloin segmentti on luotu tai mihin lähteeseen se pohjautuu.

Muista kuitenkin, että kokovaatimuksia on noudatettava.

Datasegmentin koko

Mainosten näkymistä koskevat vaatimukset vaihtelevat kohdeverkoston mukaan. Segmentin arvioidun koon tarkkuuteen vaikuttavat monet asiat, kuten segmentin asetukset, tagin lisäämisestä kulunut aika ja kampanja-asetukset.

• Google Display ‑verkostossa on oltava vähintään 100 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • Google-hakuverkostossa on oltavat vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • YouTubessa on oltava vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta.
  • Discovery-mainosten segmenteissä on oltava vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta.

"Aktiiviset käyttäjät" (tai vain "Käyttäjät") on niiden ihmisten määrä, jotka ovat aktivoituneet sivustollasi tai sovelluksessasi.

Jos datasegmenttien ylläpitämisessä on ongelmia:

Datasegmenttityypit

Sivustolla käyneet

Tämä on tavallinen datasegmenttityyppi verkkosivustoon perustuville kampanjoille. Segmentit seuraavat käyttäjien toimintaa verkkosivustollasi ja lisäävät käyttäjiä luetteloon määrittämiesi kriteerien tai Google Adsin automaattisesti määrittämien kriteerien perusteella. Kriteereinä voivat olla käynnit, tulosivut, poistumissivut ja konversion eri vaiheet. Voit luoda tämän tyyppisen datasegmentin, kun sivustollesi on lisätty Google-tagi. Osa sivustokävijöihin perustuvista yleisösegmenteistä luodaan automaattisesti, esim. "Kaikki kävijät" ja "Kaikki konvertoituneet". Lue lisää automaattisesti luoduista segmenteistä.

Asiakassegmentit

Nämä segmentit luodaan Google Adsin asiakaskohdistusominaisuuden pohjalta. Asiakassegmenttien avulla voit ladata asiakkaidesi jakamia yhteystietoja, kuten sähköpostiosoitteita tai postinumeroita, sekä kohdistaa mainoksia siten, että ne näkyvät asiakkaillesi, kun he käyttävät Google Hakua, YouTubea tai muita Googlen palveluita. Lue lisää asiakaskohdistuksesta.

Jos olet merkinnyt kohdan "Laita konversioihin perustuvat asiakaslistat päälle" ruudun valituksi, näet konversioihin perustuvia asiakaslistoja. Kun ominaisuus on käytössä, Google luo automaattisesti asiakaskohdistuslistoja kullekin konversiotavoitteelle (esim. ostoksille). Yleisön hallinnointi ‑kohdassa nämä listat luokitellaan automaattisesti luoduiksi konversioihin perustuviksi asiakaslistoiksi. Niihin päivittyy reaaliajassa tiivistettyä käyttäjiltä saatua dataa sitä mukaa kun uusia konversioita kirjataan. Lue lisää asiakaskohdistuksesta.

Samantyyppiset segmentit

Nämä ovat käyttäjiä, joiden käyttäytymismallit vastaavat osittain nykyisten datasegmenttiesi henkilöiden käyttäytymistä. Esimerkiksi jalkineiden mainostaja saattaa huomata, että sandaalien ostajat hakevat myös uima-allastarvikkeita. Mainostaja voi luoda samantyyppisen segmentin, jonka avulla kesäjalkinemainoksia kohdistetaan uima-allastarvikkeiden hakijoille. Samantyyppiset segmentit luodaan automaattisesti, kun lähdesegmentti on riittävän suuri. Lue lisää samantyyppisistä segmenteistä.

Huom. Käytettäessä samantyyppisiä segmenttejä segmenttien tavoittavuutta ei ehkä voida arvioida tarkasti niiden loogisten yhdistelmien perusteella.

YouTuben käyttäjät

YouTube-segmentteihin lisätään käyttäjät, jotka katsovat videomainoksiasi tai reagoivat niihin. Nämä datasegmentit voidaan luoda linkittämällä ensin YouTube-kanavasi Google Ads ‑tiliisi. Lue lisää mainonnasta YouTube-katsojille.

Sovelluksen käyttäjät

Nämä ovat käyttäjiä, jotka ovat asentaneet sovelluksesi laitteillensa ja jotka lisätään näihin segmentteihin. He voivat nähdä mainoksiasi käyttäessään muita sovelluksia Google Display ‑verkostossa. Lue lisää Sovelluskampanjan luomisesta.

Oma yhdistelmä

Tämä on segmenttityyppi, jonka voit luoda yhdistämällä manuaalisesti vähintään kaksi nykyistä datasegmenttiä. Jos olet esimerkiksi luonut segmentit kalliita ostoksia tehneistä asiakkaista ja henkilöistä, jotka ovat ostaneet sinulta elektroniikkaa, voit yhdistää nämä kaksi segmenttiä ja tavoittaa yhdistelmän avulla potentiaalisia kalliin elektroniikan ostajia. Lue lisää omista yhdistelmistä.

Soittajat

Tämä segmentti sisältää ihmiset, jotka ovat jo soittaneet yritykseesi. Voit tavoittaa nämä käyttäjät uudelleen kohdistamalla heille lisää mainoksia tai sulkea heidät pois tulevien mainosten kohdistuksesta, jos haluat keskittyä pelkästään uusiin liideihin. Lisäksi voit kohdistaa mainontaa tiettyihin mainosmuotoihin tai muokata hintatarjouksia segmenttiin kuuluvien käyttäjien osalta. Nämä segmentit luodaan automaattisesti, etkä voi lisätä tai poistaa yksittäisiä jäseniä. Soittajat näkyvät Sivustolla käyneet ‑segmentissä.

Segmentteihin liittyvä toiminta

Luo segmentti

Voit luoda datasegmenttejä yleisölähteistä kerätyn datan pohjalta. Google Ads luo sinulle automaattisesti joitakin segmenttejä yleisölähteidesi perusteella (esimerkiksi konversioihin perustuvia asiakaslistoja).

Jos haluat luoda uuden segmentin manuaalisesti, klikkaa pluskuvaketta ja valitse haluamasi segmenttityyppi.

Lisää…

Mainosryhmiin: Voit yhdistää segmentit yhteen tai useampaan mainosryhmään, jotta ryhmän mainokset näkyvät segmenteissä oleville käyttäjille.

Kampanjoihin: Valitse vähintään yksi kampanja, johon segmentit lisätään.

Poista

Valittuihin segmentteihin lisätään tunniste "poistettu", eivätkä ne enää näy Yleisösegmentit-päätaulukossasi, jollei tunnistetta poisteta.

Keskeytä

Segmentin keskeyttäminen jäädyttää sen mainosryhmästä tai kampanjasta, johon segmentti on yhdistetty. Keskeytettyyn segmenttiin lisätään silti käyttäjiä.

Lisää tunnisteita

Järjestä segmentit lisäämällä niihin tunnisteita. Voit käyttää Google Adsin valmiita tunnisteita tai luoda milloin tahansa omia tunnisteita, joiden avulla voit järjestää segmentit sinulle hyödyllisimmällä tavalla.

Lue lisää datasegmenttien muokkaamisesta, keskeyttämisestä ja poistamisesta.

Miksi segmenttejä kannattaa parantaa

Google Display ‑verkostoon kohdistetuissa datasegmenteissä on oltava vähintään 100 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta, jotta mainoksesi voivat näkyä. Google Hakuun kohdistetuissa segmenteissä aktiivisia kävijöitä tai käyttäjiä on oltava vähintään 1 000. Discovery-mainoksiin kohdistetuissa segmenteissä on oltava vähintään 1 000 aktiivista käyttäjää tai kävijää. Segmenttikoot voivat vaihdella kunkin verkoston kautta saavutettavien kävijöiden määrän perusteella.

Vähintään 1 000 käyttäjän segmentti lisätään myös yleisötilastoihin, joista näet arvokkaita tietoja segmentissä olevista henkilöistä. Näistä tiedoista on apua uusien segmenttien löytämisessä.