Tietoja yleisön hallinnoinnin yleisöluetteloista

Yleisöluettelot ovat yleisön hallinnoinnin osio, jossa voit luoda ja hallinnoida uudelleenmarkkinointiluetteloitasi. Voit hallita uudelleenmarkkinointikampanjoiden avulla sitä, mitkä yleisöt näkevät mainoksesi YouTubessa, Gmailissa, Google-haussa ja Google Display ‑verkostossa. Kun olet määrittänyt yleisölähteen, voit kohdistaa uudelleenmarkkinoinnin luomallesi yleisöluettelolle tai Google Adsin luomalle luettelolle.

Edut

• Näe kaikki uudelleenmarkkinointiluettelosi keskitetysti.
  • Katsele kunkin aktiivisen verkoston luettelotyyppejä, tilaa ja kokoa (kattavuutta).
  • Lisää luetteloita nopeasti mainosryhmiin ja kampanjoihin.
  • Varmista optimaalinen näkyvyys määrittämällä, missä ja kenelle mainoksesi näkyvät.
  • Suodata ja luo raportteja itseäsi kiinnostavista tiedoista lisäämällä luetteloihisi tunniste.
Jos olet määrittänyt Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin uudessa Google Adsissa, näet uuden Google Ads ‑tagin, joka koostuu yleisestä sivustotagista ja valinnaisesta tapahtumakoodinpätkästä. Jos olet asentanut sivustollesi vanhan AdWords-tagin JavaScriptilla, tagi toimii edelleen, mutta on suositeltavaa käyttää uutta Google Ads ‑tagia. Lue lisää Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin muutoksista.

Miten yleisöluettelot toimivat?

Kun Google Ads ‑tagi on lisätty sivustolle tai sovellukseen, se kerää dataa ja lisää henkilöitä soveltuviin luetteloihin. Lounasravintola voisi esimerkiksi luoda luettelon nimeltä "Lounasvierailijat" ja lisätä uuteen uudelleenmarkkinointiluetteloon ne käyttäjät, jotka vierailevat ravintolan sivustolla lounasaikaan. Luettelon avulla Lounastarjous-kampanja voidaan kohdistaa kyseisille käyttäjille ja lisätä sivuston liikennettä lounastilausten muodossa. Lue lisätietoja verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luomisesta.

Näin pääset yleisöluetteloihin

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  4. Siirryt oletuksena Yleisöluettelot-sivulle.

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden järjestäminen

Yleisöluettelotaulukossa on kerrallaan näkyvissä jopa 50 uudelleenmarkkinointiluetteloa. Näet yhdellä silmäyksellä luetteloidesi nimet, joukkotoimintojen valintaruudut ja muun muassa seuraavat tiedot:

• Tyyppi-sarakkeesta näet tähän uudelleenmarkkinointiluetteloon kuuluvat henkilöt ja sen, miten luettelo on luotu.
  • Jäsenyyden tila ‑kohdasta näet, lisätäänkö luetteloon vielä käyttäjiä.
  • Koko‑sarakkeista näet, kuinka monta uudelleenmarkkinointiluettelossasi olevaa käyttäjää voidaan tavoittaa kussakin verkostossa (hakuverkosto, YouTube, Display-verkosto ja Gmail).
  • Tunnisteiden avulla voit järjestää avainsanasi, mainoksesi, mainosryhmäsi, kampanjasi ja uudelleenmarkkinointiluettelosi ryhmiksi. Näin voit suodattaa dataa ja luoda raportteja sen mukaan, mitä dataa pidät kiinnostavana.

Voit järjestää koko taulukon yhden luokan mukaan klikkaamalla mitä tahansa yllä mainituista luokista. Voit esimerkiksi järjestää luettelot Käytön tila ‑luokan mukaan, jolloin näet nopeasti, mitkä luettelot ovat tällä hetkellä käytössä ja mitkä eivät.

Avaa sininen työkaluvalikko klikkaamalla luettelon nimen vieressä olevaa valintaruutua. Valikon toiminnoilla voit lisätä luettelon mainosryhmään tai kampanjaan, muokata luetteloa tai lisätä tunnisteen. Voit valita useita valintaruutuja, jolloin toiminto kohdistetaan useisiin luetteloihin. Voit myös lisätä taulukkoon valinnaisia sarakkeita, kun klikkaat taulukon päällä oikeassa yläkulmassa olevaa valinnaisten sarakkeiden kuvaketta Sarakkeet

Yleisöluettelot-taulukossa olevista uudelleenmarkkinointiluetteloista voi olla näkyvissä muitakin lisäkuvauksia, kuten tiedot siitä, miten luettelo luotiin tai mihin lähteeseen luettelo pohjautuu.

Luettelotyypit

Sivustolla käyneet

Tämä on verkkosivustokampanjan vakioluettelotyyppi. Luettelot seuraavat käyttäjien toimintaa sivustollasi ja lisäävät käyttäjiä luetteloon määrittämiesi kriteerien tai Google Adsin automaattisesti määrittämien kriteerien perusteella. Kriteereinä voivat olla käynnit, tulosivut, poistumissivut ja konversion eri vaiheet. Voit luoda tämän luettelotyypin, kun yleinen sivustotagi on lisätty sivustollesi. Osa sivustojen uudelleenmarkkinointiluetteloista luodaan automaattisesti, kuten Kaikki vierailijat- ja Kaikki konvertoineet ‑luettelot. Lue lisätietoja automaattisesti luoduista luetteloista.

YouTuben käyttäjät

YouTube-luetteloihin lisätään käyttäjät, jotka katselevat videomainoksiasi ja/tai reagoivat niihin. Nämä uudelleenmarkkinointiluettelot voidaan luoda linkittämällä ensin YouTube-kanavasi Google Ads ‑tiliisi. Lue lisää uudelleenmarkkinoinnista YouTube-katsojille.

Sovelluksen käyttäjät

Näihin luetteloihin lisätään käyttäjät, jotka ovat asentaneet sovelluksesi laitteelleen. Heille voidaan näyttää mainoksiasi, kun he käyttävät muita sovelluksia Google Display ‑verkostossa. Lue lisätietoja uudelleenmarkkinoinnista sovelluksen käyttäjille.

Asiakasluettelo

Luettelot luodaan Google Adsin asiakaskohdistusominaisuuden pohjalta. Asiakasluetteloiden avulla voit ladata asiakkaidesi jakamia yhteystietoja, kuten sähköpostiosoitteita tai postinumeroita, sekä näyttää mainoksia asiakkaillesi, kun he käyttävät Google-hakua, YouTubea tai muita Googlen omistamia palveluja. Lue lisätietoja asiakaskohdistuksesta.

Oma yhdistelmä

Voit luoda tämän luettelotyypin yhdistämällä manuaalisesti vähintään kaksi nykyistä uudelleenmarkkinointiluetteloa. Jos olet esimerkiksi luonut luettelot kalliimman hintaluokan ostajista sekä sinulta jo elektroniikkaa ostaneista henkilöistä, voit tavoittaa potentiaalisia ostajia uusille, kalliimman hintaluokan elektroniikkatuotteillesi yhdistämällä nämä kaksi luetteloa.

Samankaltainen yleisö

Luetteloon lisätään henkilöt, joiden käyttäytymismallit vastaavat vain osittain nykyisten uudelleenmarkkinointiluetteloiden henkilöiden käyttäytymistä. Esimerkiksi jalkineiden mainostaja saattaa huomata, että sandaalien ostajat hakevat myös uima-allastarvikkeita. Mainostaja voi luoda Samankaltainen yleisö ‑luettelon, jonka avulla kesäjalkinemainoksia kohdistetaan uima-allastarvikkeiden hakijoille. Samankaltainen yleisö ‑luettelot luodaan automaattisesti, kun lähdeluettelosi on tarpeeksi suuri.

Luetteloihin liittyvät toiminnot

Luetteloiden luominen

Voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita yleisölähteistä keräämäsi datan pohjalta, ja Google Ads luo automaattisesti osan luetteloista yleisölähteidesi pohjalta.

Jos haluat luoda uuden luettelon manuaalisesti, klikkaa pluspainiketta  ja valitse haluamasi luettelotyyppi.

Lisää…

Mainosryhmiin. Voit yhdistää luettelot yhteen tai useampaan mainosryhmään, jotta ryhmän mainokset näytetään luetteloidesi henkilöille.

Kampanjoihin. Valitse vähintään yksi kampanja, johon luettelosi lisätään.

Poista

Valittuihin luetteloihin lisätään tunniste "poistettu", eivätkä ne enää näy Yleisöluettelot-päätaulukossasi, jollei tunnistetta poisteta.

Keskeytä

Luettelon keskeyttäminen jäädyttää sen mainosryhmästä tai kampanjasta, johon luettelo on yhdistetty. Keskeytettyyn luetteloon lisätään silti käyttäjiä.

Tunnisteet

Järjestä luetteloita lisäämällä niihin tunnisteita. Voit käyttää Google Adsin valmiita tunnisteita tai luoda milloin tahansa omia tunnisteita, jotta voit järjestää luettelot sinulle hyödyllisimmällä tavalla.

Katso tarkemmat ohjeet uudelleenmarkkinointiluetteloiden muokkaamisesta, keskeyttämisestä ja poistamisesta.

Syitä luetteloiden parantamiseen

Google Display ‑verkostoon kohdistetuissa uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään 100 aktiivista vierailijaa tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta, jotta mainoksesi voidaan näyttää. Google-hakuun kohdistetuissa luetteloissa aktiivisia vierailijoita tai käyttäjiä on oltava vähintään 1 000. Gmail-mainoksiin kohdistetuissa luetteloissa on oltava vähintään 100 aktiivista käyttäjää tai vierailijaa. Luetteloiden koot voivat vaihdella kunkin verkoston kautta tavoitettavien vierailijoiden määrän mukaan.

Vähintään 1 000 käyttäjän luettelo lisätään myös yleisötilastoihin, jotka näyttävät arvokkaita tietoja luettelosi käyttäjistä ja siten auttavat sinua löytämään uusia yleisöjä.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Tietoja yleisön hallinnoinnista
Mallien käyttäminen verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluetteloissa
Kampanjan luominen