Bruk den globale nettstedstaggen for Google Ads-konverteringssporing

For å gi deg en mer konsekvent opplevelse når du bruker nettstedskode i de ulike Google-produktene, kan du spore Google Ads-konverteringene dine med den globale nettstedstaggen. Når du oppretter en konverteringshandling for nettstedet i den nye utgaven av Google Ads, blir det brukt en global nettstedstag i stedet for den forrige taggen for konverteringssporing. Denne endringen skjedde i oktober 2017. Du bør sette inn denne taggen på alle sidene på nettstedet ditt. Du må dessuten legge til en annen kodebit, en hendelseskodebit eller en telefonkodebit – akkurat hva kommer an på hvilken type konvertering du vi spore – på visse sider på nettstedet ditt. Disse kodebitene fungerer sammen med den globale nettstedstaggen for å spore konverteringer.

I denne artikkelen skal vi forklare hvorfor du bør bruke den globale nettstedstaggen, og hvordan du implementerer den på riktig måte.

Hvis du fortsatt har den forrige taggen for konverteringssporing installert på nettstedet ditt, fungerer den fortsatt. Vi anbefaler imidlertid at du bruker den nye taggen, for med den får du mer nøyaktig registrering av konverteringer.

Fordeler

• Hurtigere og enklere integrasjon med andre Google-produkter: Den globale nettstedstaggen brukes ikke bare av Google Ads, men også av andre Google-produkter, for eksempel Google Analytics. Hvis du bruker disse produktene, kan du sørge for at nettstedsimplementeringen blir enklere ved at brukerne får en enhetlig taggingsopplevelse når du bruker den globale nettstedstaggen.
  • Mer nøyaktig konverteringssporing: Når du bruker den globale nettstedstaggen, plasseres nye informasjonskapsler på domenet ditt. Dermed lagres informasjon om annonseklikket som førte brukeren til nettstedet ditt. På denne måten kan Google Ads registrere konverteringer mer presist. Med den globale nettstedstaggen kan du spesifisere hvilke interaksjoner på nettstedet som skal telles som konverteringer i Google Ads.
  • Komplett dekning av alle konverteringer: Hvis du bruker den forrige taggen for konverteringssporing, endret for «bare piksler»-implementering, kan ikke Google Ads registrere alle konverteringene dine. Med den globale nettstedstaggen er du sikret at alle konverteringene blir registrert.

Vær oppmerksom på at Google Ads-taggene for konverteringssporing kan bruke klikkinformasjonen fra de nye informasjonskapslene som er angitt på domenet ditt. Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedet, og at du innhenter samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Sånn fungerer den globale nettstedstaggen

Den globale nettstedstaggen sporer konverteringene dine sammen med en annen kodebit; en hendelses- eller en telefonkodebit.

• Hvis du sporer konverteringer på nettstedet ditt, blir den globale nettstedstaggen informert av hendelseskodebiten om når det skal spores konverteringer.
  • Hvis du sporer samtaler til nettstedet ditt, erstatter telefonkodebiten telefonnummeret til bedriften din med et Google-viderekoblingsnummer.

Når du konfigurerer konverteringssporing på nettstedet ditt, kan du se og kopiere den globale nettstedstaggen for kontoen din samt eventuelle kodebiter som skal brukes sammen med taggen. Kodebitene vi presenterer nedenfor, er utelukkende ment som eksempler. De kommer ikke til å gjøre noen nytte på nettstedet ditt.

Den globale nettstedstaggen

Den globale nettstedstaggen skal plasseres på alle sidene på nettstedet ditt, i <head>-delen på HTML-sidene. Hvis du allerede har installert en global nettstedstag etter tidligere å ha opprettet en konverteringshandling via den samme Google Ads-kontoen (eller om den er installert via en managerkonto ifm. oppretting av en annen konverteringshandling i kontoen din), trenger du ikke å legge til denne taggen på nytt. Hvis du har installert den globale nettstedstaggen på nettstedet ditt via et annet Google-produkt (f.eks. Google Analytics) eller fra en annen Google Ads-konto, kan du følge veiledningen der vi forklarer hvordan du kan tilpasse taggen for at den skal fungere med Google Ads-kontoer.

Her kan du se et eksempel på den globale nettstedstaggen:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: CONVERSION_ID -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-CONVERSION_ID"></script>
  <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config',AW-CONVERSION_ID');
  </script>

Hendelseskodebit

For at sporing av konverteringer på nettstedet ditt skal fungere, bør du installere hendelseskodebiten på selve konverteringssiden. Du kan plassere den hvor som helst i koden, så lenge den er plassert etter den globale tag-kodebiten. For best mulig sporing anbefaler vi at du plasserer den inne i selve <head>-delen.

Her kan du se et eksempel på en hendelseskodebit:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

Telefonkodebit

Du bør legge til telefonkodebiten på alle sidene på nettstedet ditt der du viser telefonnummeret du vil spore. Pass også på at du plasserer den rett etter den globale nettstedstaggen.

Her kan du se et eksempel på en telefonkodebit:

<script>
  gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
  });
</script>

Sånn tilpasser du eksisterende globale nettstedstagger for Google Ads-kontoer

Hvis du allerede har en global nettstedstag på alle sidene på nettstedet ditt, kan du konfigurere den slik at den sender data til flere Google Ads- eller Google Analytics-kontoer. Vi kan ta et eksempel på en global nettstedstag fra en Google Analytics-konto. Den globale nettstedstaggen kan se slik ut:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID"></script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
  </script>

Hvis du ønsker støtte for Google Ads-kontoen din, er det bare å legge til den fremhevede linjen i den globale nettstedstaggen din. Du må dessuten erstatte «AW-CONVERSION_ID» med den unike ID-en du får når du konfigurerer taggene dine for konverteringssporing

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">   </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
    gtag('config','AW-CONVERSION_ID');
  </script>

To disable the collection of remarketing data, add the highlighted gtag('set') command below to your global site tag:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID">       </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');
  </script>

Once you’ve made this change, you don’t need to add the global site tag snippet obtained from your Google Ads account to your website. Just add the event or phone snippet. Note that you can re-use the same global snippet for multiple Google Ads or Google Analytics accounts. For each additional Google Ads or Google Analytics account you want your tag to support, add a new ‘config’command that contains the ID of the account (as demonstrated in the sample code above, which has separate ‘config’commands for Google Analytics and Google Ads).

Slik bruker du den nye taggen for konverteringssporing

Følg fremgangsmåten for å konfigurere konverteringssporing i den nye utgaven av Google Ads.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Bare sider som inneholder Googles konverteringskode, spores i dette programmet. Vi bruker datakryptering og sikre tjenere.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du innhenter samtykke i slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.