Åtgärda problem vid import av samtalskonverteringar

För att hålla reda på telefonsamtal som leder till försäljning eller andra värdefulla kundåtgärder kan du importera data om dina samtalskonverteringar till Google Ads. Ibland kanske det totala antalet konverteringar som Google Ads räknar inte överensstämmer med dina förväntningar.

I den här artikeln beskriver vi vanliga orsaker till att vissa av dina samtalskonverteringar inte ser ut att räknas.

Googles vidarekopplingsnummer har inte aktiverats

För att Google Ads ska kunna matcha samtalen måste Googles vidarekopplingsnummer ha aktiverats för samtalstillgångar och samtalsannonser vid tidpunkten då samtalet togs emot.

Filen innehåller samtal från andra källor

Google Ads kan bara matcha och importera samtal från Googles ”klicka för att ringa”-annonser och samtalsannonser. Om uppladdningen innehåller andra källor räknas inte dessa samtal som konverteringar.

Personer ringer utan att klicka på dina samtalstillgångar eller samtalsannonser

Om någon manuellt ringer numret som visas i din annons debiteras du inte för samtalet även om det sker som ett resultat av annonsen. Dessa kostnadsfria samtal räknas inte som konverteringar.

Filen innehåller felaktig data

Om det finns felaktig data i filen som du har importerat visas ett felmeddelande, eller så räknas konverteringarna inte. Tänk på följande:
  • Om du använder flera Google Ads-konton bör du kontrollera att du laddar upp dina konverteringar till rätt konto.
  • Kontrollera att tidszonen är korrekt och att tiden och tidszonen har ett format som stöds. Vi rekommenderar att du använder tidszonsformaten på den här listan för att undvika fel i samband med sommartid.
  • Kontrollera att telefonnumret har rätt format. Om telefonnumret inte är korrekt formaterat visas följande felmeddelande: ”Telefonnumrets format stöds inte. Ange telefonnumret i ett giltigt format och ladda upp det igen.” Läs mer om hur du importerar samtalskonverteringar.

Filen har för många rader

Begränsa importfilen till högst 25 000 rader.

Konverteringarna importeras inte

Konverteringar måste importeras inom en angiven konverteringsperiod. Den längsta tillåtna konverteringsperioden är 90 dagar, men du kan ändra den för varje konverteringsåtgärd.

Om du missar konverteringsperioden visas följande felmeddelande: ”Konverteringen kan inte importeras. Klick och konvertering måste vara inom konverteringsperioden.”