Aangepaste parameters instellen voor gebruik met gegevenssegmenten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt aangepaste parameters gebruiken om uw sitebezoekers vast te stellen op basis van door u opgegeven categorieën. Als u aangepaste parameters wilt gebruiken, moet u deze toevoegen aan de algemene sitetag. Vervolgens kunt u geavanceerde gegevenssegmenten maken die uw advertenties alleen weergeven aan sitebezoekers die voldoen aan de voorwaarden van de aangepaste parameters.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de websitecode bewerkt om aangepaste parameters op te nemen in de algemene sitetag. U vindt hier ook richtlijnen voor het gebruik van aangepaste parameters voor gegevenssegmenten.

Instructies

Aangepaste parameters toevoegen aan de algemene sitetag

Stel een algemene sitetag in en voeg de tag toe aan uw website als u aangepaste parameters wilt implementeren. Deze tag bestaat uit een algemene sitetag en een gebeurtenisfragment. Ze werken samen om gegevensgebeurtenissen te volgen. U kunt aangepaste parameters toevoegen aan uw bestaande fragment als u al een gebeurtenisfragment op uw site heeft.

Gebeurtenisfragment met aangepaste parameters

<!-- Gebeurtenisfragment voor aangepaste parameters in Google Ads -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'parameter1': '', // Neem hier de aangepaste parameter op
'parameter2': '', // Neem hier de aangepaste parameter op
'parameter3': '' // Neem hier de aangepaste parameter op
});
</script>

Uw webmaster moet de relevante informatie dynamisch laten opnemen in de aangepaste parameters. De aangepaste parameters moeten worden gecodeerd volgens de JSON-indeling, ofwel JavaScript Object Notation, een indeling om gestructureerde gegevens te versturen via een netwerkverbinding.

Als de code voor de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment met aangepaste parameters bij elkaar worden geplaatst, ziet de algemene sitetag er zo uit: Dit is een voorbeeld van een tag vóór implementatie. Kopieer en plak het onderstaande codevoorbeeld niet:

Voorbeeld van een algemene sitetag in websitecode

<!-- Algemene sitetag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>

<!-- Gebeurtenisfragment voor aangepaste parameters in Google Ads -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'section': '',
'pagetype': '',
'membertype': ''
});
</script>

Leer hoe u oudere tags upgradet op uw site.

Tip

Als u de algemene sitetag implementeert, vooral met aangepaste parameters, kunt u met Google Tag Assistant checken of de implementatie op een specifieke pagina correct is uitgevoerd. Deze tool is een Chrome-extensie die automatisch Google-codefragmenten op alle pagina's checkt en waarmee u fouten kunt oplossen. Download en installeer Tag Assistant via de Google Chrome Store.

Gegevenssegmenten voor aangepaste parameters samenstellen

De aangepaste parameters die u in de tag verstuurt, komen beschikbaar wanneer u uw gegevenssegmenten in Google Ads maakt. Volg deze stappen om gegevenslijsten met aangepaste parameters te maken:

1. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in uw account.
  2. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Doelgroepbeheer.
  3. Klik op de plusknop  en selecteer + Websitebezoekers.
  4. Geef een Doelgroepnaam op en check of 'Leden van lijst' is ingesteld op Bezoekers van een pagina.
  5. Doe in het gedeelte Bezochte pagina het volgende:
    1. Selecteer uw aangepaste parameter in het dropdownmenu URL.
    2. Selecteer een operator (voorbeelden: bevat, is gelijk aan, begint met).
    3. Geef een waarde op voor uw aangepaste parameter.
  6. Klik op Doelgroep maken.

U kunt bijvoorbeeld de parameter 'membertype' selecteren, vervolgens 'is gelijk aan' en ten slotte 'premium' invoeren om premium-siteleden aan uw lijst toe te voegen.

Geavanceerde lijsten maken met EN, OF

Als u een geavanceerde lijst met aangepaste parameters wilt maken, kunt u nieuwe voorwaarden toevoegen aan een OF-relatie (de pagina moet aan een of meer voorwaarden voldoen) of aan een EN-relatie (de pagina moet aan alle voorwaarden voldoen):

• Als u nieuwe voorwaarden wilt toevoegen in een OF-relatie, klikt u op de knop OF onder het dropdownmenu URL.
  • Als u nieuwe voorwaarden wilt toevoegen in een EN-relatie, klikt u op de knop EN rechts van de aangepaste parameter.

Voorbeeld

Als u bijvoorbeeld de regel van uw lijst zodanig wilt aanpassen dat daarin leden worden opgenomen die het contactformulier hebben gebruikt, klikt u op de knop EN en stelt u de nieuwe voorwaarde in als conversiontype > is gelijk aan > contact us.

Veelgebruikte lijsten om mee aan de slag te gaan

Niet-leden die specifieke paginacategorieën hebben bekeken

Als u een gegevenslijst wilt maken van niet-leden die specifieke categorieën hebben bekeken, kunt u de aangepaste parameter membertype gebruiken om bezoekers te vinden die zich nog niet hebben geregistreerd en die het gedeelte Games van uw site hebben bekeken. U stelt daartoe de eerste voorwaarde in op membertype > is gelijk aan > non en de tweede voorwaarde op subsection > is gelijk aan > games.

Gratis leden die nog nooit het contactformulier hebben gebruikt

Stel dat u bezoekers wilt bereiken die zich hebben aangemeld, maar nooit contact hebben opgenomen met het bedrijf. U kunt nu een lijst maken door de parameter 'membertype' te gebruiken voor de bezoekers en de aangepaste parameter 'conversiontype' voor

verzendingen van het contactformulier. U stelt de eerste voorwaarde in op membertype > is gelijk aan > free en de tweede voorwaarde op conversiontype > is niet gelijk aan > contact us.

Premium-leden die meerdere typen content op uw site bekijken

Ten slotte: stel dat u premium-leden wilt bereiken die heel specifieke gedeelten van uw site bezoeken. U gebruikt dan de parameter 'membertype' om alleen premium-leden te selecteren. Vervolgens gebruikt u de aangepaste parameters 'section' en 'subsection' om gedeelten van uw site te specificeren of uit te sluiten. U zou bijvoorbeeld de volgende voorwaarden kunnen gebruiken:

• Eerste voorwaarde: membertype > is gelijk aan > premium
  • Tweede voorwaarde: section > is gelijk aan > entertainment
  • Derde voorwaarde: subsection > is gelijk aan > movies
  • Vierde voorwaarde: subsection > is niet gelijk aan > games