Konfigurer tilpassede parametre til brug sammen med dine datasegmenter

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Tilpassede parametre giver dig mulighed for at identificere de besøgende på dit website baseret på de kategorier, som du angiver. Hvis du vil bruge tilpassede parametre, skal du føje dem til det globale websitetag. Derefter kan du oprette avancerede datasegmenter, som sikrer, at dine annoncer kun bliver vist for de websitebesøgende, der opfylder betingelserne i dine tilpassede parametre.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du redigerer din websitekode, så det globale websitetag indeholder tilpassede parametre. Der er også retningslinjer for, hvordan du bruger tilpassede parametre sammen med dine datasegmenter.

Vejledning

Sådan føjer du tilpassede parametre til det globale websitetag

Hvis du vil implementere tilpassede parametre, skal du først konfigurere det globale websitetag og tilføje tagget på dit website. Dette tag består af et globalt websitetag og et hændelseskodestykke, som sammen bruges til at spore dine datahændelser. Hvis du allerede har et hændelseskodestykke på dit website, kan du tilføje de tilpassede parametre i dit eksisterende kodestykke.

Hændelseskodestykke med tilpassede parametre

<!-- Hændelseskodestykke til tilpassede parametre i Google Ads -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'parameter1': '', // Indsæt din tilpassede parameter her
'parameter2': '', // Indsæt din tilpassede parameter her
'parameter3': '' // Indsæt din tilpassede parameter her
});
</script>

Din webmaster skal udfylde de tilpassede parametre dynamisk med de relevante oplysninger. De tilpassede parametre skal kodes i JSON-format (JavaScript Object Notation), som er et format til overførsel af strukturerede data via en netværksforbindelse.

Når koden for det globale websitetag og hændelseskodestykket med tilpassede parametre er placeret sammen, skal det globale websitetag se ud som i eksemplet nedenfor. Dette er et eksempel på et tag inden implementering. Undlad derfor at kopiere og indsætte dette eksempel på et kodestykke:

Eksempel på et globalt websitetag i websitekode

<!-- Globalt websitetag (gtag.js) – Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>

<!-- Hændelseskodestykke til tilpassede parametre i Google Ads -->
<script>
gtag('event', 'page_view', {'send_to': 'AW-123456789',
'section': '',
'pagetype': '',
'membertype': ''
});
</script>

Få oplysninger om, hvordan du opgraderer ældre tags på dit website.

Tip!

Når du implementerer det globale websitetag (især hvis det indeholder tilpassede parametre), kan du bruge Google Tag Assistant til at tjekke, at tagget er implementeret korrekt på en konkret side. Dette værktøj er en Chrome-udvidelse, som automatisk bekræfter Google-kodestykker på alle sider, og som du kan bruge som en hjælp til at rette de fejl, der registreres. Download og installer Tag Assistant via Google Chrome Webshop.

Sådan opbygger du dine datasegmenter til tilpassede parametre

De tilpassede parametre, som du sender via dit tag, bliver tilgængelige, når du opretter dine datasegmenter i Google Ads. Følg denne fremgangsmåde for at oprette dine datalister ved hjælp af tilpassede parametre:

1. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto.
  2. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på plusknappen , og vælg + Websitebesøgende.
  4. Angiv et Målgruppenavn, og tjek, at "Listemedlemmer" er angivet til Besøgende på en side.
  5. Gør følgende i sektionen "Besøgt side":
    1. Vælg din tilpassede parameter i rullemenuen "Webadresse".
    2. Vælg en operator (eksempler: indeholder, svarer til, begynder med).
    3. Angiv en værdi for din tilpassede parameter.
  6. Klik på Opret målgruppe.

Du kan f.eks. vælge parameteren "membertype", derefter vælge "er lig med" og indtaste "betalende" for at føje betalende medlemmer til din liste.

Oprettelse af avancerede lister ved hjælp af OG, ELLER

For at oprette en avanceret liste med tilpassede parametre kan du nu tilføje nye betingelser i en "ELLER"-relation (siden skal opfylde alle betingelserne) eller i en "OG"-relation (siden skal opfylde alle betingelser):

• Hvis du vil tilføje nye betingelser i en "ELLER"-relation, skal du klikke på knappen ELLER under rullemenuen "Webadresse".
  • Hvis du vil tilføje en ny betingelse i en "OG"-relation, skal du klikke på knappen OG til højre for din tilpassede parameter.

Eksempel

Du vil gerne redigere reglen på din liste, så den omfatter medlemmer, der brugte formularen Kontakt os, ved at klikke på knappen OG og derefter angive den nye betingelse som "conversiontype > er lig med > contact us".

Almindelige lister, så du kan komme i gang

Ikke-medlemmer, der har set bestemte sidekategorier

Hvis du vil oprette en dataliste med personer, der ikke er medlemmer, men som har set bestemte kategorier, kan du bruge den tilpassede parameter "membertype" til at identificere de besøgende, som endnu ikke er registreret, og som har set sektionen "Spil" på dit website. Du skal sætte den første betingelse til "membertype" > "er lig med" > "ikke" og den anden betingelse til "subsection" > "er lig med" > "spil".

Gratis medlemmer, der aldrig har brugt kontaktformularen

Lad os sige, at du vil nå ud til besøgende, som er registreret, men som aldrig har kontaktet virksomheden. Hvis du vil oprette en sådan liste, skal du bruge den tilpassede parameter "membertype" til at identificere de besøgende og den tilpassede parameter "conversiontype" til at identificere,

om de har indsendt formularen "Kontakt os". Du skal sætte den første betingelse til "membertype" > "svarer til" > "gratis" og den anden betingelse til "conversiontype" > "er ikke lig med" > "contactus".

Betalende medlemmer, der ser flere typer indhold på dit website

Lad os til slut forestille os, at du vil nå ud til betalende medlemmer, der besøger helt bestemte sektioner på dit website. Du skal bruge parameteren "membertype" til at identificere betalende medlemmer. Og derefter skal du bruge de tilpassede parametre "section" og "subsection" for at identificere eller bortfiltrere bestemte sektioner af dit website. Du kan f.eks. bruge følgende betingelser:

• Første betingelse: "membertype" > svarer til > "betalende"
  • Anden betingelse: "section" > svarer til > "underholdning"
  • Tredje betingelse: "subsection" > svarer til > "film"
  • Fjerde betingelse: "subsection" > er ikke lig med > "spil"