Om parallell spårning

Parallell spårning har aktiverats för sök-, display- och Shopping-kampanjer i de flesta webbläsare. Vi fortsätter förbättra täckningen under de kommande månaderna. Parallell spårning för videokampanjer blir tillgängligt senare under 2019. Parallell spårning är för närvarande inte tillgänglig för hotellkampanjer, så du behöver inte aktivera funktionen för att din kampanj ska fungera normalt.

Parallell spårning bidrar till att målsidan läses in snabbare, vilket kan resultera i att färre besökare lämnar din webbplats. Det kan i sin tur ge dig fler konverteringar och bättre annonsresultat. Parallell spårning leder kunder direkt från din annons till din slutliga webbadress (utan att de först leds till spårningsadresserna) medan klickmätningen sker i bakgrunden.

Viktigt

Kontakta klickmätningsleverantören och hör om deras system kan användas med parallell spårning. Kompatibiliteten kan variera beroende på vilka funktioner du har aktiverat. Om systemet inte är kompatibelt kanske klickmätningen slutar fungera. Om du är leverantör av klickmätningslösningar hittar du mer information i vår partnerguide.

Så fungerar det

Med parallell spårning leds kunderna direkt till din målsida samtidigt som klickmätningen sker i bakgrunden.

Så här fungerar parallell spårning:

1. Kunden klickar på din annons.
  2. Kunden ser din målsida.

Samtidigt sker följande i bakgrunden:

1. Google Ads klickspårare läses in.
  2. Spårningsadressen läses in.
  3. Om du använder flera klickspårare kan ytterligare omdirigeringar läsas in.

Utan parallell spårning passerar kunderna en eller flera omdirigeringar efter att ha klickat på din annons innan de når målsidan. Det betyder att det tar längre tid innan kunderna når din målsida.

Så här fungerar spårning utan parallell spårning:

1. Kunden klickar på din annons.
  2. Google Ads klickspårare läses in.
  3. Spårningsadressen läses in.
  4. Eventuella ytterligare spårningsadresser läses in.
  5. Kunden ser din målsida.