Over parallelle tracking

Parallelle tracking is verplicht voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes en videocampagnes. Voor hotelcampagnes is parallelle tracking optioneel. Voor sommige accounts is de schakelaar voor parallelle tracking nog steeds beschikbaar in de accountinstellingen, maar deze optie is alleen van toepassing op hotelcampagnes.

Met parallelle tracking wordt uw bestemmingspagina sneller geladen, waardoor verloren bezoeken kunnen worden beperkt. Dit kan leiden tot meer conversies en betere advertentieprestaties. Met parallelle tracking worden klanten vanuit uw advertentie niet eerst naar de tracking-URL geleid, maar rechtstreeks naar de uiteindelijke URL. De klikmeting vindt hierbij op de achtergrond plaats.

Belangrijk

Neem contact op met uw provider van klikmeting om na te gaan of dat systeem parallelle tracking ondersteunt. Dit kan variëren, afhankelijk van de specifieke functies die u heeft ingeschakeld Als er sprake is van incompatibiliteit, werkt de klikmeting mogelijk niet meer. Bent u een provider van oplossingen voor klikmeting? Raadpleeg dan onze partnergids voor meer informatie.

Hoe het werkt

Een animatie die laat zien hoe parallelle tracking werkt

Met parallelle tracking worden klanten rechtstreeks naar uw bestemmingspagina geleid, terwijl de klikmeting op de achtergrond plaatsvindt.

Parallelle tracking werkt als volgt:

1. De klant klikt op uw advertentie.
  2. De klant ziet uw bestemmingspagina.

Tegelijkertijd gebeurt op de achtergrond het volgende:

1. De kliktracker van Google Ads wordt geladen.
  2. De tracking-URL wordt geladen.
  3. Als u meer dan één kliktracker gebruikt, worden er mogelijk extra omleidingen geladen.

Zonder parallelle tracking worden klanten, nadat ze op uw advertentie hebben geklikt, een of meerdere keren omgeleid voordat ze uw bestemmingspagina bereiken. Daardoor duurt het langer voordat uw bestemmingspagina wordt weergegeven.

Zonder parallelle tracking werkt tracking als volgt:

1. De klant klikt op uw advertentie.
  2. De kliktracker van Google Ads wordt geladen.
  3. De tracking-URL wordt geladen.
  4. Een eventuele aanvullende tracking-URL wordt geladen.
  5. De klant ziet uw bestemmingspagina.