Laskeutumissivujen kehityksen arvioiminen

On tärkeää tarkistaa laskeutumissivujen kehitys säännöllisesti. Tämä auttaa sinua näkemään, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustojasi. Saat yleiskatsauksen näistä tiedoista parhaiten Laskeutumissivut-sivulla.

Laskeutumissivut-sivulla voit

• nähdä kuhunkin laskeutumissivuusi liittyvät laajennetut laskeutumissivut
  • tunnistaa sivut, jotka voivat tarjota paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla
  • tarkistaa, kuinka mobiiliystävällinen sivusi on tai latautuuko sivu kelvollisena Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑sivuna.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Laskeutumissivut-sivua käytetään. Lisätietoja tällä sivulla esille tulevista seikoista on artikkelissa Tietoa Laskeutumissivut-sivusta.

Laskeutumissivujen toimivuus Google Adsissa

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, ota YouTube-tekstitykset käyttöön. Klikkaa videon alareunasta Asetukset-kuvaketta, valitse Tekstitykset ja valitse sitten kieli.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Laskeutumissivut. Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti- ja Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti ‑sarakkeista näet, mitkä sivut eivät ole mobiililaitteille optimoituja.
    • Jos laskeutumissivua ei aina pidetä mobiiliystävällisenä Googlen mobiiliystävällisyystestin perusteella, Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti ‑sarakkeen prosenttiluku on alle 100. Jos sivu ei saa lainkaan klikkauksia mobiililaitteilta, sarakkeessa näkyy arvo —.
    • Jos laskeutumissivu ei aina lataudu kelvollisena AMP-sivuna, kun käyttäjät klikkaavat mainostasi, Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti ‑sarakkeen prosenttiluku on alle 100. Jos sivulla ei ole AMP-merkintää, sarakkeessa näkyy arvo —.
  3. Klikkaa laskeutumissivulinkin alapuolelta Näytä laajennetut laskeutumissivut. Tämän jälkeen näet luettelon kyseiseen laskeutumissivuun liittyvien laajennettujen laskeutumissivujen URL-osoitteista.
    • Käynnistä Googlen mobiiliystävällisyystesti erillisessä ikkunassa klikkaamalla Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti ‑sarakkeesta Testaa.
    • Käynnistä AMP Validator ‑testi erillisessä ikkunassa klikkaamalla Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti ‑sarakkeesta Testaa.
  4. Voit selvittää, millä sivuilla käyttäjät aktivoituivat eniten, tutkimalla Klikkaukset-, Impr. (impressiot)- ja CTR (klikkausprosentti) ‑sarakkeita. Kuten muissakin Google Ads ‑raporteissasi, voit segmentoida ja suodattaa sarakkeiden datan tai ladata ja tallentaa koko taulukon.
  5. Voit näyttää useamman kuin yhden laskeutumissivun laajennetut laskeutumissivut seuraavasti:
    1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Laskeutumissivut.
    2. Valitse vähintään kahden laskeutumissivun valintaruudut.
    3. Kun taulukon yläpuolella näkyy sininen palkki, klikkaa Näytä laajennetut laskeutumissivut.

Huomioitavaa

Laskeutumissivut-sivulla raportoidut klikkaukset sisältävät vain laskeutumissivulle johtaneet otsikkoklikkaukset. Määrä ei siis vastaa Kampanjat- eikä Mainokset ja laajennukset ‑sivuilla raportoituja klikkausmääriä, jotka sisältävät myös karttojen, puhelinnumeroiden ja muiden laajennusten klikkaukset.