Facturering beheren na annulering van uw Google Ads-account

In dit artikel wordt uitgelegd wat er met eventuele resterende gelden of saldi gebeurt nadat u uw Google Ads-account heeft geannuleerd. U vindt hier ook meer informatie over uw account annuleren of toegang krijgen tot uw geannuleerde account.

Hoe u uw terugbetaling krijgt

Als er nog geld in uw account aanwezig is, betalen we dat aan u terug nadat uw account is geannuleerd. Geld voor promotieaanbiedingen wordt niet terugbetaald.

Als u betaalt met een creditcard of via automatische incasso

We boeken de terugbetaling over naar de creditcard of bankrekening die u oorspronkelijk voor betalingen heeft gebruikt. Het kan maximaal vier weken duren voordat de creditcardmaatschappij of de bank de terugbetaling heeft verwerkt.

Als u betaalt via overboeking

We hebben de gegevens van uw bankrekening nodig om de terugbetaling te verwerken. Volg de instructies in uw account om de benodigde gegevens aan ons door te geven. De terugbetaling wordt binnen vier weken na ontvangst van uw gegevens verwerkt.

Uw accountsaldo controleren na annulering

Ook nadat u uw account heeft geannuleerd, kunt u inloggen bij Google Ads en controleren of u nog onbetaalde advertentiekosten heeft:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram Google Ads | Gereedschap [icoon] en kies Facturering en betaling.​
  3. Het volgende wordt weergegeven:
    • Als voor het account automatische betaling was ingesteld, worden de onbetaalde advertentiekosten weergegeven als het bedrag onder Uw saldo.
    • Als voor het account maandelijkse facturering was ingesteld, worden de onbetaalde advertentiekosten weergegeven als het bedrag onder Openstaand bedrag.
    • Als voor het account handmatige betalingen werden gedaan, zijn er geen onbetaalde saldi. Eventueel in het account overgebleven geld van een vooruitbetaald bedrag wordt terugbetaald via de creditcard of bankrekening die eerder voor het account werd gebruikt. Als u betaalde door middel van overboekingen, moet u uw bankrekeninggegevens opgeven om de terugbetaling te verwerken.
  4. Als u wilt weten of u in uw account extra kosten heeft gegenereerd nadat uw advertenties zijn stopgezet, klikt u op Transacties in het menu aan de linkerkant en zoekt u naar regelitems van het type Campagneactiviteit na de datum waarop de weergave van uw advertenties is gestopt.

Openstaande kosten betalen na annulering

Als u nog openstaande kosten heeft, brengen we deze binnen de volgende 31 dagen automatisch in rekening via uw primaire betaalmethode. De laatste automatische factuur bevat de kosten voor klikken die vóór het annuleren van uw account zijn gegenereerd, maar die op dat moment nog niet waren gefactureerd.