Konfigurer målgruppekilder

En målgruppekilde er en førsteparts datakilde du kan bruke som utgangspunkt for å opprette remarketinglister i Google Ads. Du kan for eksempel utarbeide en målgruppekilde for å nå ut til folk som har brukt appen din, besøkt nettstedet ditt, sett på videoen din eller delt informasjon med deg.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du konfigurerer målgruppekilder.

Fordeler

• Konfigurer eller tilknytt målgruppekilder for å dra nytte av remarketing.
  • Administrer, overvåk og feilsøk målgruppekildene dine.
  • Se tag-treffene, de aktive parameterne og målgruppelistene du har opprettet fra de ulike målgruppekildene.

Velg ønsket målgruppekilde

For å kunne bruke de fleste målgruppekilder må du knytte Google Ads-kontoen din sammen med kildens konto. Følg veiledningen nedenfor for å konfigurere en ny målgruppekilde i Google Ads-kontoen din.

Google Ads-tag

Du kan samle inn data til remarketinglistene dine og konverteringssporingen din ved å legge til Google Ads-taggen på nettstedet ditt.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Fra sidemenyen til venstre klikker du på Målgruppekilder.
  4. Klikk på Konfigurer taggen i kortet for Google Ads-taggen.
  5. Hvis du allerede har opprettet en Google Ads-tag, kan du endre taggen ved å klikke på menyen med tre prikker og så på Endre.
  • Angi hvilke data som skal samles inn via taggen din:
    1. Med alternativet «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden» samles det inn generelle data om besøk på nettstedet.
    2. Med alternativet «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg» skreddersys annonsene ut fra brukernes aktivitet.
    3. Dette alternativet kalles også «dynamisk remarketing» og gjør det mulig å vise annonser til folk på remarketinglistene dine basert på aktiviteten deres på nettstedet ditt eller i appen din.
  • Velg de generelle parameterne du vil spore.
  • Hvis du valgte «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden», kan du gå videre til trinn 9.
  • Hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg»:
    1. Velg en bedriftstype.
      • Bedriftstypen brukes i taggene dine slik at det innhentes informasjon om aktivitet på nettstedet ditt som gjelder spesifikt for bedriftstypen din. Hvis du ikke finner bedriftstypen din i listen, velger du «Annet (tilpasset alternativ)».
    2. Velg parameterne for bedriftstypen du vil spore.
  • Klikk på Opprett og fortsett.
  • Plassér den globale nettstedstaggen og hendelseskodebiten for Google Ads i <head>-delen på HTML-sidene dine. Finn ut mer om endringene i Google Ads-taggen for remarketing.
    1. Velg mellom følgende fremgangsmåter:
      • Kopiér koden
      • Bruk Tag Manager.
      • Last ned taggen
      • Send taggen til nettutvikleren din
    2. Se en trinnvis veiledning i artikkelen Merk nettstedet ditt for remarketing
  • Klikk på Ferdig.
  • Google Analytics

Se statistikk om nettstedet, spor konverteringer, og overfør Google Analytics-remarketingmålgruppene dine.

Før du begynner

• Sørg for at du har de nødvendige tillatelsene til å se de ulike nivåene for rapporteringsvisninger i Google Analytics-området ditt. Hvis du trenger å be om tillatelse, kan du finne mer informasjon om dette i artikkelen om brukeradministrering.
    • Du må knytte Google Analytics-kontoen din sammen med Google Ads-kontoen. Finn ut mer i artikkelen Knytt sammen Google Analytics- og Google Ads-kontoer.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
    2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
    3. Klikk på Målgruppekilder i sidemenyen til venstre.
    4. Klikk på Konfigurer på Google Analytics-kortet.
    5. Angi hvilke data som skal samles inn via denne kilden:
      • Med alternativet «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden» samles det inn generelle data om besøk på nettstedet.
      • Med alternativet «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg» skreddersys annonsene basert på brukernes aktivitet.
      • Dette alternativet kalles også «dynamisk remarketing». Med det kan du vise annonser til folk i remarketinglistene dine ut fra aktiviteten deres.
    6. Følg denne fremgangsmåten hvis du valgte «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden»:
      • Gå videre til trinn 8.
    7. Hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg»:
      1. Velg den aktuelle bedriftstypen.
        • Bedriftstypen brukes i taggene dine slik at det innhentes informasjon om aktivitet på nettstedet ditt som gjelder spesifikt for bedriftstypen din. Hvis du ikke finner bedriftstypen din i listen, velger du «Annet (tilpasset alternativ)».
      2. Klikk på Analytics-rapporteringsvisningen der data om det dynamiske attributtet er tilgjengelig.
      3. Velg attributtene og de tilknyttede dimensjonene du vil spore. Med disse attributtene kan Analytics sende informasjon til Google Ads om spesifikk aktivitet på nettstedet ditt knyttet til innholdet kundene dine ser på.
        1. Merk av i feltet ved siden av attributtet du har valgt.
        2. Klikk på rullegardinpilen ved siden av «Velg en dimensjon».
        3. Velg en forhåndsdefinert dimensjon, eller opprett en selv.
    8. Klikk på Opprett og fortsett.

App og nett i Google Analytics og Firebase

App- og nettområder i Google Analytics foreligger foreløpig i betaversjon. Finn ut mer

For Firebase-prosjekter og app- og nettområder i Google Analytics kan du importere nett- og appkonverteringer, transaksjoner og remarketingmålgrupper for apper og nettsteder som er innebygd i Google Analytics, til Google Ads-kontoen din.

Før du begynner

• Sørg for at du har de nødvendige tillatelsene til å se de ulike nivåene for rapporteringsvisninger i det aktuelle Firebase-prosjektet eller app- og nettområdet i Google Analytics. Hvis du trenger å be om tillatelse, kan du lese artikkelen om brukertillatelser.
    • Knytt Firebase-prosjektet ditt eller app- og nettomrpdet ditt i Google Analytics sammen med Google Ads-kontoen din. Du finner mer informasjon i artikkelen der vi ser nærmere på det å knytte Google Ads sammen med Firebase eller app og nett i Google Analytics.
    • Målgruppelister for app og nett i Google Analytics, treff i app- og nett-tagger for Google Analytics (mobil) og treff i Firebase-tagger vises under «App- og nettområder i Google Analytics og Firebase»-feltet i «Målgruppekilder».
    • Dynamisk remarketing for nettet støttes ikke i app- og nettområder i Google Analytics.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
    2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
    3. Klikk på Målgruppekilder i sidemenyen til venstre.
    4. Klikk på Knytt sammen med app- og nettområder og Firebase på «App- og nettområder i Google Analytics og Firebase»-kortet for å knytte Google Ads-kontoen di sammen med et Firebase-prosjekt eller app- og nettområde i Google Analytics. Når du er ferdig, vises «App- og nettområder i Google Analytics og Firebase»-kortet som målgruppekilde. Du finner mer informasjon i artikkelen der vi ser nærmere på det å knytte Google Ads sammen med Firebase eller app og nett i Google Analytics.
    5. For å legge til flere områder eller prosjekter, klikk på Tilknytt et annet område på «App- og nettområder i Google Analytics og Firebase»-kortet.

YouTube

Kjør remarketing mot folk som har interaksjoner med YouTube-kanalen din, spor handlingene folk gjør etter å ha sett på videoannonsene dine, og generer klikk med handlingsfremmende overlegg.

Finn ut hvordan du knytter YouTube-kanaler til en Google Ads-konto.

Play

Opprett remarketinglister ut fra de eksisterende brukerne av appen din, og spor kjøp i appen som konverteringer for å finne ut hvilke annonser som er mest effektive.

Finn ut hvordan du knytter sammen Google Play og Google Ads.

Appanalyse

Knytt en tredjepartsleverandør av appanalyser eller ditt eget utviklingssett for programvare (SDK) sammen med Google Ads-kontoen din.
    Merk: Hvis du vil bruke Firebase som målgruppekilde, kan du gå til «App- og nettområder i Google Analytics og Firebase»-delen, hvor du finner informasjon om dette.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
    2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
    3. Fra sidemenyen til venstre klikker du på Målgruppekilder.
    4. Klikk på Konfigurer på kortet for appanalyse.
    5. Angi hvilke data som skal samles inn via kilden din:
      • Med alternativet «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden» samles det inn generelle data om besøk på nettstedet.
      • Med alternativet «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg» skreddersys annonsene ut fra brukernes aktivitet.
      • Dette alternativet kalles også «dynamisk remarketing». Med det kan du vise annonser til folk i remarketinglistene dine ut fra aktiviteten deres.
    6. Avgjør hvorvidt du vil «Ta med bruker-ID-parameteren i taggen». I så fall må du merke av i avmerkingsboksen. Hvis ikke, merker du ikke av.
      • Hvis brukere kan logge på nettstedet ditt, henter denne parameteren inn bruker-ID-ene til personer på remarketinglisten din, slik at du kan vise mer personlig tilpassede annonser.
    7. Hvis du valgte «Samle inn standarddata som er tilgjengelige fra denne datakilden», kan du gå videre til trinn 9.
    8. Hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg»:
      1. Velg en bedriftstype.
        • Bedriftstypen brukes i taggen din slik at det innhentes informasjon om aktivitet på nettstedet ditt eller i appen din som gjelder spesifikt for bedriftstypen din. Hvis du ikke finner bedriftstypen din i listen, velger du «Annet (tilpasset alternativ)».
      2. Velg parameterne du vil spore.
    9. Klikk på Opprett og fortsett.
    10. Installer en SDK.
    11. Opprett en feed for personlig tilpasning av annonser (hvis du valgte «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg»).

Kundedata

Bruk markedsføringsdata for å nå ut til kundene dine mens de bruker Google-tjenester som for eksempel Google Søk, YouTube eller Gmail. Finn ut mer ved å laste opp datafiler og administrere Kundematch-målgruppene dine.

Veiledning

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
    2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
    3. Klikk på Målgruppelister i sidemenyen til venstre.
    4. Klikk på plussknappen for å opprette en ny målgruppeliste.
    5. Velg «Kundeliste».
    6. Velg om du ønsker å laste opp kundedata i en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
      1. Hvis du velger å laste opp kundedata i ren tekst, blir de private kundedataene i filen din hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen. Dette skjer før dataene overføres til Googles tjenere på en sikker måte.
      2. Hvis du velger å hashe dataene, må du sørge for at de oppfyller kravene i som beskrives i Krav til opplasting av datafiler-delen i denne artikkelen.
    7. Velg den aktuelle filen.
    8. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
    9. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
    10. Klikk på Lagre.
    11. Du kan se fremdriften for opplastingen av datafilen under «Målgruppelister». Det kan ta opptil to døgn før denne prosessen er fullført.