Een doelgroepbron instellen

Een doelgroepbron bestaat uit gegevens verzameld van eigen klanten die u kunt gebruiken om remarketinglijsten te maken in Google Ads. U kunt bijvoorbeeld een doelgroepbron instellen om mensen te bereiken die uw website hebben bezocht, uw app hebben gebruikt, uw video hebben bekeken of hun informatie met u hebben gedeeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een doelgroepbron instelt.

Voordelen

• Stel doelgroepbronnen in of koppel ze om gebruik te maken van de kracht van remarketing.
  • Beheer en controleer uw doelgroepbronnen, en los eventuele problemen op.
  • Bekijk de taghits, actieve parameters en doelgroeplijsten die zijn gemaakt op basis van elke doelgroepbron.

Een doelgroepbron kiezen

Voor de meeste doelgroepbronnen is het nodig uw Google Ads-account aan het account van de bron te koppelen. Volg de onderstaande instructies om een nieuwe doelgroepbron in uw Google Ads-account in te stellen.

Google Ads-tag

Gegevens voor uw remarketinglijsten verzamelen en conversies bijhouden door de Google Ads-tag aan uw website toe te voegen.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapsicoon .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart 'Google Ads-tag' op Tag instellen.
  5. Als u al een Google Ads-tag heeft ingesteld, kunt u de tag bewerken door eerst te klikken op het menu met drie stippen en vervolgens op Bewerken.
  • Bepaal welke gegevens uw tag moet verzamelen:
    1. Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
    2. 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op de activiteiten van de gebruiker.
    3. Deze optie wordt ook 'Dynamische remarketing' genoemd. Hiermee kunt u aan mensen in uw remarketinglijsten advertenties tonen op basis van hun activiteit op uw site of in uw app.
  • Selecteer de algemene parameters die u wilt bijhouden.
  • Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  • Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
    1. Selecteer een bedrijfstype.
    2. Het bedrijfstype geeft aan dat uw tags informatie moeten verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    3. Selecteer de bedrijfstypeparameters die u wilt bijhouden.
  • Klik op Maken en doorgaan.
  • Installeer de algemene sitetag en het Google Ads-gebeurtenisfragment in het gedeelte <head> van uw html-pagina's. Meer informatie over de wijzigingen in de Google Ads-remarketingtag.
    1. U kunt:
      • De code kopiëren
      • Tag Manager gebruiken
      • De tag downloaden
      • De tag mailen naar uw webontwikkelaar
    2. Lees Uw site taggen voor remarketing voor stapsgewijze instructies.
  • Klik op Gereed.
  • Google Analytics

Bekijk websitestatistieken, houd conversies bij en zet uw Google Analytics-remarketingdoelgroepen over.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u over de benodigde rechten beschikt om de weergaveniveaus in uw Google Analytics-property te bekijken. Hoe u de benodigde rechten kunt aanvragen, leest u in Gebruikersbeheer.
    • U moet uw Google Analytics-account aan uw Google Ads-account koppelen. Meer informatie over Google Analytics en Google Ads koppelen.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapsicoon .
    2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
    3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
    4. Klik op de Google Analytics-kaart op Instellen.
    5. Bepaal welke gegevens deze bron moet verzamelen:
      • Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
      • 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op de activiteiten van de gebruiker.
      • Een andere naam voor deze optie is 'Dynamische remarketing'. Hiermee kunt u aan mensen op uw remarketinglijsten advertenties laten zien op basis van hun activiteit.
    6. Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd:
      • Ga verder met stap 8.
    7. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
      1. Kies een bedrijfstype.
      2. Bedrijfstypen geven aan dat uw tags informatie moeten verzamelen over activiteiten op uw website die specifiek zijn voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
      3. Klik op de Analytics-weergave waarin de gegevens voor dynamische kenmerken beschikbaar zijn
      4. Selecteer de kenmerken en de bijbehorende dimensies die u wilt bijhouden. Met deze kenmerken wordt Analytics geïnstrueerd informatie naar Google Ads te verzenden over activiteiten op uw website die specifiek zijn voor de content die uw klanten bekijken.
        1. Vink het vakje aan naast het kenmerk dat u heeft geselecteerd.
        2. Klik op de dropdownpijl naast 'Dimensie selecteren'.
        3. Kies een vooraf gedefinieerde dimensie of maak een eigen dimensie.
    8. Klik op Maken en doorgaan.

Google Analytics App & web en Firebase

De App & webproperty van Google Analytics bevindt zich momenteel in de bètafase. Meer informatie

Voor Google Analytics App & webproperty's en Firebase-projecten kunt u web- en app-conversies, transacties en remarketingdoelgroepen die in Google Analytics zijn gemaakt, importeren in uw Google Ads-account.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u de benodigde rechten heeft om de weergaveniveaus in uw Google Analytics App & webproperty of Firebase-project te bekijken. Zie Gebruikerstoestemming als u de benodigde rechten moet aanvragen.
    • Koppel uw Google Analytics App & webproperty of Firebase-project aan uw Google Ads-account. Zie Google Ads koppelen aan de Google Analytics App & web of Firebase voor meer informatie.
    • Google Analytics App & web-doelgroeplijsten, Google Analytics App & web-taghits (mobiel) en Firebase-taghits worden weergegeven onder de tegel 'Google Analytics App & web en Firebase' in 'Doelgroepbronnen'.
    • Dynamische remarketing voor het web wordt niet ondersteund door Google Analytics App & webproperty's.

Instructies

1. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in het scherm.
    2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
    3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
    4. Klik op de kaart 'Google Analytics App & web en Firebase' op Koppelen aan App & web en Firebase om uw Google Ads-account te koppelen aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project. Als u klaar bent, wordt de kaart 'Google Analytics App & web en Firebase' weergegeven als doelgroepbron. Zie Google Ads koppelen aan de Google Analytics App & web of Firebase voor meer informatie.
    5. Als u meer property's of projecten wilt toevoegen, klikt u op Nog een property koppelen op de kaart 'Google Analytics App & web en Firebase'.

YouTube

Pas remarketing toe op mensen die uw YouTube-kanaal bekijken, houd bij wat mensen doen nadat ze videoadvertenties hebben bekeken en genereer klikken met overlays met call-to-action.

Informatie over YouTube-kanalen en Google Ads koppelen.

Play

Maak remarketinglijsten op basis van huidige app-gebruikers en houd in-app-aankopen bij als conversies om te zien welke advertenties tot acties leiden.

Informatie over Google Play en Google Ads koppelen.

App-analyse

Koppel een externe provider van app-analyse of uw eigen SDK (Software Development Kit) aan uw Google Ads-account.
    Opmerking: Als u Firebase wilt gebruiken als doelgroepbron, bekijkt u het gedeelte 'Google Analytics App & web en Firebase'.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapsicoon .
    2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
    3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
    4. Klik op de kaart App-analyse op Instellen.
    5. Bepaal welke gegevens deze bron moet verzamelen:
      • Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
      • 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op basis van een feed en gebruikersactiviteit.
      • Een andere naam voor deze optie is 'Dynamische remarketing'. Hiermee kunt u aan mensen op uw remarketinglijsten advertenties laten zien op basis van hun activiteit.
    6. Vink het vakje naast 'De parameter voor de gebruikers-ID opnemen in de tag' aan als u die optie wilt inschakelen. Laat anders het vakje leeg.
      • Als gebruikers op uw website moeten inloggen, haalt deze parameter de gebruikers-ID's op van mensen op uw remarketinglijst zodat u meer gepersonaliseerde advertenties kunt weergeven.
    7. Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
    8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
      1. Kies een bedrijfstype.
      2. Met een bedrijfstype kan uw tag informatie verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
      3. Selecteer de parameters die u wilt bijhouden.
    9. Klik op Maken en doorgaan.
    10. Installeer een SDK.
    11. Lees de Configuratiehandleiding dynamische remarketing voor apps voor meer gedetailleerde instructies.
    12. Maak een feed voor personalisatie van advertenties (als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd).

Klantgegevens

Gebruik marketinggegevens om uw klanten te bereiken terwijl ze Google-services gebruiken zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail. Meer informatie over Gegevensbestanden uploaden en uw Klantenmatch-doelgroepen beheren.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapsicoon .
    2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
    3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
    4. Klik op de plusknop  om een nieuwe doelgroeplijst te maken.
    5. Kies 'Klantenlijst'.
    6. Kies of u klantgegevens als een bestand met platte tekst wilt uploaden of als een gehasht gegevensbestand.
    7. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand op uw computer gehasht met behulp van het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig naar de Google-servers gestuurd.
    8. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorgt u ervoor dat de gegevens voldoen aan de vereisten die zijn beschreven in het gedeelte Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden van dit artikel.
  • Kies het bestand.
  • Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  • Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  • Klik op Opslaan.
  • Onder 'Doelgroeplijsten' ziet u de voortgang van het uploaden van het bestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.