Een doelgroepbron instellen

In Doelgroepbronnen voegt u met het nieuwe, verbeterde Google Ads bronnen voor gegevens verzameld van eigen klanten toe aan uw account. Deze bronnen voor gegevens verzameld van eigen klanten kunnen worden gebruikt om remarketinglijsten te maken en mensen te bereiken die uw website hebben bezocht, uw app hebben gebruikt, uw video hebben bekeken of hun informatie met u hebben gedeeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u doelgroepbronnen instelt.

Voordelen

• Doelgroepbronnen instellen of koppelen om gebruik te maken van de kracht van remarketing
  • Doelgroepbronnen beheren en controleren en problemen oplossen
  • De taghits, actieve parameters en doelgroeplijsten weergeven die zijn gemaakt op basis van elk van de doelgroepbronnen

Een doelgroepbron kiezen

Voor de meeste doelgroepbronnen is het nodig uw Google Ads-account aan het account van de bron te koppelen. Volg de onderstaande instructies om een nieuwe doelgroepbron in uw Google Ads-account in te stellen.

Google Ads-tag

Gegevens voor uw remarketinglijsten verzamelen en conversies bijhouden door de Google Ads-tag aan uw website toe te voegen.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart 'Google Ads-tag' op Tag instellen.
    1. Als u al een Google Ads-tag heeft ingesteld, kunt u de tag bewerken door eerst op het menu met drie stippen en vervolgens op Bewerken te klikken.
  5. Bepaal welke gegevens uw tag moet verzamelen:
    1. 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt algemene bezoekgegevens van de website.
    2. 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op de activiteiten van de gebruiker.
      • Deze optie wordt ook 'Dynamische remarketing' genoemd. Hiermee kunt u aan mensen in uw remarketinglijsten advertenties tonen op basis van hun activiteit op uw site of in uw app.
  6. Selecteer de algemene parameters die u wilt bijhouden.
  7. Als u 'Standaard gegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
    1. Selecteer een bedrijfstype.
      • Het bedrijfstype geeft aan dat uw tags informatie moeten verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Selecteer de bedrijfstypeparameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Installeer de algemene sitetag en het Google Ads-gebeurtenisfragment in het gedeelte <head> van uw html-pagina's. Meer informatie over de wijzigingen in de Google Ads-tag voor remarketing.
    1. U kunt:
      • De code kopiëren
      • Tag Manager gebruiken
      • De tag downloaden
      • De tag naar uw webmaster e-mailen
    2. Lees Uw site taggen voor remarketing voor stapsgewijze instructies.
  11. Klik op Gereed.

Google Analytics

Bekijk statistieken van uw website, houd conversies bij en neem de Analytics-remarketinggroepen over.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u rechten heeft om de weergaven in uw Google Analytics-property te kunnen bekijken. Hoe u de benodigde rechten kunt aanvragen, leest u in Gebruikersbeheer.

U moet uw Google Analytics-account koppelen aan uw Google Ads-account. Meer informatie over Google Analytics en Google Ads koppelen.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart 'Google Analytics' op Instellen.
  5. Bepaal welke gegevens deze bron moet verzamelen:
    1. 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt algemene bezoekgegevens van de website.
    2. 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op de activiteiten van de gebruiker.
      • Deze optie staat ook bekend als 'Dynamische remarketing'. Met dynamische remarketing kunt u gepersonaliseerde advertenties aan mensen in uw remarketinglijsten tonen op basis van hun activiteit.
  6. Als u 'Standaard gegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd:
    1. Klik op de Analytics-weergave waarin de gegevens voor dynamische kenmerken beschikbaar zijn
    2. Ga verder met stap 8.
  7. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
    1. Kies een bedrijfstype.
      • Bedrijfstypen geven aan dat uw tags informatie moeten verzamelen over activiteiten op uw website die specifiek zijn voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Klik op de Analytics-weergave waarin de gegevens voor dynamische kenmerken beschikbaar zijn
    3. Selecteer de kenmerken en de bijbehorende dimensies die u wilt bijhouden. Met deze kenmerken wordt Analytics geïnstrueerd informatie naar Google Ads te verzenden over activiteiten op uw website die specifiek zijn voor de content die uw klanten bekijken.
      • Vink het vakje aan naast het kenmerk dat u heeft geselecteerd.
      • Klik op de dropdownpijl naast 'Dimensie selecteren'.
      • Kies een vooraf gedefinieerde dimensie of maak een eigen dimensie.
  8. Klik op Maken en doorgaan.

YouTube

Remarketing toepassen op mensen die uw YouTube-kanaal bekijken, bijhouden wat mensen doen nadat ze videoadvertenties hebben bekeken en klikken genereren met overlays met call-to-action.

Informatie over YouTube-kanalen koppelen met Google Ads.

Play

Maak remarketinglijsten op basis van huidige app-gebruikers en houd in-app-aankopen bij als conversies om te zien welke advertenties tot acties leiden.

Informatie over Google Play koppelen met Google Ads.

App-analyse

Koppel een provider van app-analyse of uw eigen SDK (Software Development Kit) aan uw Google Ads-account.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart 'App-analyse' op Instellen.
  5. Bepaal welke gegevens deze bron moet verzamelen:
    1. 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt algemene bezoekgegevens van de website.
    2. 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op basis van een feed en gebruikersactiviteit.
      • Deze optie staat ook bekend als 'Dynamische remarketing'. Met dynamische remarketing kunt u gepersonaliseerde advertenties aan mensen in uw remarketinglijsten tonen op basis van hun activiteit.
  6. Beslis of u 'De parameter voor de gebruikers-ID opnemen in de tag' wilt inschakelen. Als dat het geval is, vinkt u het vakje aan. Laat anders het vakje leeg.
    1. Als gebruikers op uw website moeten inloggen, haalt deze parameter de gebruikers-ID's op van mensen op uw remarketinglijst zodat u meer getargete advertenties kunt weergeven.
  7. Als u 'Standaard gegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
    1. Kies een bedrijfstype.
      • Met een bedrijfstype kan uw tag informatie verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Selecteer de parameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Installeer een SDK.
    1. Lees de Configuratiehandleiding dynamische remarketing voor apps voor meer gedetailleerde instructies.
  11. Maak een feed voor personalisatie van advertenties (als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd).

Klantgegevens

Gebruik marketinggegevens om uw klanten te bereiken terwijl ze Google-services gebruiken zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail. Meer informatie over Gegevensbestanden uploaden en uw Klantenmatch-doelgroepen beheren.

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Klik op de plusknop om een nieuwe doelgroeplijst te maken.
  5. Kies 'Klantenlijst'.
  6. Kies of u klantgegevens als een bestand met platte tekst wilt uploaden of als een gehasht gegevensbestand.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand op uw computer gehasht met behulp van het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorgt u ervoor dat de gegevens voldoen aan de vereisten die zijn beschreven in het gedeelte Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden van dit artikel.
  7. Kies het bestand.
  8. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  9. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Onder 'Doelgroeplijsten' ziet u de voortgang van het uploaden van het bestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.

Gerelateerde links

Over het koppelen van Google Analytics en Google Ads
Over Doelgroepbeheer
Over Doelgroepinsights