Se konverteringer fra butikkbesøk

Hvis kontoen din er kvalifisert for konverteringer fra butikkbesøk, og du ønsker å måle hvordan interaksjoner med Google Ads påvirker besøk til de fysiske beliggenhetene til bedriften din, kan du konfigurere rapporter som inneholder data om konverteringer fra butikkbesøk.

I denne artikkelen kan du finne mer informasjon om hvordan du tolker dataene om butikkbesøk i rapportene dine. Finn ut mer om konverteringer fra butikkbesøk.

Innføring i rapportering av butikkbesøk

I denne GIF-animasjonen kan du se hvordan du kan legge til forhåndsdefinerte egendefinerte kolonner for butikkbesøk.

Konverteringer fra butikkbesøk kan vises i ulike kolonner i Google Ads-rapportene dine. Det er viktig at du konfigurerer riktige kolonner for butikkbesøk i rapportene dine, slik at konverteringene dine blir vist (kolonnene er som standard ikke tatt med). Her ser du kolonnene du kan legge til for butikkbesøk:

• Butikkbesøk
  • Kostnad/butikkbesøk
  • Frekvens for butikkbesøk (butikkbesøk/interaksjoner)
  • Verdi av butikkbesøk
  • Verdi av butikkbesøk / kostnad
  • Verdi av butikkbesøk / interaksjoner
  • Verdi av butikkbesøk / butikkbesøk
  • Visningsbaserte butikkbesøk
Merk:
  • Enkelte av kolonnene for butikkbesøk er ikke kompatible med YouTube- eller videokampanjer.
  • Kolonnene ovenfor er bare tilgjengelige i rapporter tilknyttet kampanjer, annonsegrupper og søkeord.

For å ta med konverteringer fra butikkbesøk i «Konverteringer»-kolonnen i rapporter angir du målet for butikkbesøk som standardmål i kontoen.

Forskjeller mellom «Konverteringer»-kolonnen og «Alle konverteringer»-kolonnen

Som standard rapporteres butikkbesøk under «Alle konverteringer». Her får du oversikt over alle konverteringene tilknyttet Google Ads-kampanjene dine (deriblant konverteringer du ikke spesifikt byr på). Med «Konverteringer»-kolonnen kan du tilpasse dataene du ser i rapportene dine, og kontrollere hvordan du byr på konverteringer.
Merk: Når du tar med butikkbesøk i «Konverteringer»-kolonnen, tas de også med i strategiene for smart budgivning i søke- og Shopping-kampanjer.

Forskjeller mellom butikkbesøk og visningsbaserte butikkbesøk

Avhengig av hvilket nettverk og hvilke kampanjetyper du bruker, kan du se to typer butikkbesøk i Google Ads-kontoen din: klikkbaserte og visningsbaserte butikkbesøk. Klikkbaserte butikkbesøk spores i «Butikkbesøk»-kolonnen, mens visningsbaserte butikkbesøk (butikkbesøk tilskrevet synlige visninger) spores i «Visningsbaserte butikkbesøk»-kolonnen. Hvis det rapporteres visningsbaserte butikkbesøk i kontoen din, blir disse ikke tatt med i «Alle konverteringer»-kolonnen som standard. I stedet kan du se visningsbaserte butikkbesøk i «Visningskonverteringer»-kolonnen.
Merk: Butikkbesøk som er tilskrevet synlige visninger, er bare tilgjengelig for kampanjer på YouTube, i Google Displaynettverk og på Google Maps. Eksempler på slike kampanjer er video-, banner- og Smart Shopping-kampanjer.

Avansert veiledning

Du kan tilpasse rapportene dine om butikkbesøk i Google Ads, for eksempel slik at konverteringsdataene dine blir segmentert. Du kan også legge til «Alle konverteringer»- og «Visningskonverteringer»-kolonnene for å se butikkbesøk sammen med andre konverteringshandlinger.

Se butikkbesøk i «Alle konverteringer»-kolonnen

For å se butikkbesøk sammen med andre konverteringshandlinger bruker du «Alle konverteringer»- og «Visningskonverteringer»-kolonnen.

Merk: «Alle konv.»-kolonnen omfatter alle konverteringer, innbefattet konverteringsmål som ikke er standardinnstillinger for kontoen, og sekundære konverteringshandlinger.

Konverteringer fra butikkbesøk blir lagt til i «Alle konverteringer»-kolonnen i rapportene om kampanjer, søkeord, annonsegrupper og produktgrupper (for Shopping-annonser). Slik legger du til «Alle konverteringer»-kolonnen i rapportene dine:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Avhengig av hvilke data du vil se i rapporten, kan du velge mellom disse alternativene:
    • Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen, og velg Kampanjer, Annonsegrupper eller Annonser.
      • For produktgrupper klikker du på Annonsegrupper og velger Produktgrupper.
    • Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Elementer.
    • Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk på Søk etter søkeord.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.
  4. Velg Endre kolonner i rullegardinmenyen.
  5. Klikk på Konverteringer-delen, og merk av ved siden av «Alle konv.».
  6. Klikk på Bruk. Deretter vises «Alle konverteringer»-kolonnen i rapportene dine.

Hvis du har kampanjer i YouTube- eller Displaynettverket, blir konverteringer fra butikkbesøk også lagt til i «Visningskonverteringer»-kolonnen i rapportene dine på kampanje- og annonsegruppenivå. Slik legger du til «Visningskonverteringer»-kolonnen i rapportene dine:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen, og velg Kampanjer eller Annonsegrupper avhengig av hvilke data du vil se i rapporten.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.
  4. Velg Endre kolonner i rullegardinmenyen.
  5. Klikk på Konverteringer-delen, og merk av ved siden av «Visningskonv.».
  6. Klikk på Bruk. Deretter vises «Visningskonv.»-kolonnen i rapportene dine.

Segmentér konverteringsdataene dine for å se butikkbesøk

Hvis du vil se butikkbesøk på kampanje-, annonsegruppe- og søkeordnivå, kan du også segmentere «Alle konverteringer»- og «Visningskonverteringer»-kolonnene etter konverteringskilden. Konverteringskilden angir kanalen der kundene fullførte konverteringene du måler. Før du begynner, må du sjekke at du har lagt til «Alle konverteringer»-kolonnen i rapportene dine.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Avhengig av hvilke data du vil se i rapporten, velger du mellom disse alternativene:
    • Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen, og velg Kampanjer eller Annonsegrupper.
    • Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk på Søk etter søkeord.
  3. Avhengig av hvilke data du vil se i rapporten, klikker du på Kampanjer, Annonsegrupper eller Søkeord på sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på segmenteringsikonet Segment, og velg deretter blant disse alternativene:
    • Velg Konverteringer > Konverteringskilde. Konverteringene dine segmenteres etter kilde, og konverteringene fra butikkbesøk vises i «Butikkbesøk»-segmentet.
    • Velg Konverteringer > Konverteringshandling. Deretter vises rader med data om hver enkelt konverteringshandling. Finn konverteringshandlingene du bruker for å holde rede på konverteringer fra butikkbesøk.

Lag en rapport om butikkbesøkene dine

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette en rapport der du fokuserer på konverteringene fra butikkbesøk.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Velg Butikkbesøk.

Finn ut hvordan du oppretter egendefinerte rapporter i rapportredigereren

Tips om hvordan du kan tolke rapportene om butikkbesøk

Ettersom rapporteringen av butikkbesøk er basert på en modell, er det visse nyanser som skiller butikkbesøk fra konverteringer på nettet.

• For at rapporteringen av butikkbesøk skal være så oppdatert som mulig, kjøres modellen ofte. Dette innebærer at verdiene for butikkbesøkene de siste dagene kan endre seg etter hvert som modellen samler inn oppdatert informasjon.
  • Besøk tilskrives annonseklikk eller annonsevisninger. Dette betyr at besøk rapporteres etter annonseklikk eller visningsdato – ikke datoen for besøket i butikken.
  • Vi anbefaler alltid at du sjekker dataene om butikkbesøk etter at konverteringsvinduet er utløpt. Det kan hende at nyere data i konverteringsvinduet endres, ettersom det fortsatt registreres konverteringer.
  • Butikkbesøk har alltid en rapporteringsforsinkelse, slik at konverteringene de siste to til fem dagene kanskje ikke vises i rapportene. Selv om rapporteringen av butikkbesøk registreres etter dagen interaksjonen fant sted, kan det ta litt tid før folk faktisk besøker butikken din og besøkene gjenspeiles riktig i rapportene dine.
  • Butikkbesøk beregnes annerledes i Google Analytics sammenlignet med Google Ads. Målingene i Google Analytics bygger på nettstedtrafikk, mens målingene i Google Ads er basert på annonseinteraksjoner. Finn ut mer om butikkbesøk i Google Analytics.
  • Hvis du har en Google Ads-managerkonto, kan du alltid se butikkbesøk på manager- eller kundekontonivå. Hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå, fjernes imidlertid dupliserte butikkbesøk fra de underordnede kontoene.
  • Hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå, må antallet butikkbesøk på managerkontonivå alltid være likt antallet butikkbesøk i alle de underordnede kundekontoene der du sporer konverteringer fra butikkbesøk.

Forstå endringer i rapporteringen av butikkbesøk

Hvis rapporteringen av butikkbesøkene i kontoen din endrer seg brått eller opphører fullstendig over en lengre periode, finnes det to mulige forklaringer på dette.

• Endringer i kundenes atferd: Kundenes atferd kan endre seg i løpet av året. Sesongvariasjoner eller aktuelle hendelser kan ha innvirkning på trafikken til butikken din.
  • Endringer i kontokonfigureringen: Eksempler på endringer som kan ha direkte innvirkning på konverteringer fra butikkbesøk, er endringer i bedriftsprofilen, adresseelementer, adresseelementer for samarbeidspartnere, konverteringsinnstillinger (f.eks. konverteringsvindu eller -status) og stedsmålrettingen. Hvis du er bekymret for svingninger i antallet butikkbesøk, bør du sjekke at kontokonfigureringen for butikkbesøk er riktig og ikke er endret.

Bruk dette feilsøkingsverktøyet hvis du har andre spørsmål.

Bruk av «Diagnostikk»-siden for butikkbesøk

Hvis du har spørsmål om rapportering om butikkbesøk i kontoen din, kan du gå til «Diagnostikk»-siden for å se den generelle statusen for rapportering om butikkbesøk. På denne siden ser du detaljert informasjon om spesifikke problemer i kontoen din som kan ha innvirkning på rapporteringen om butikkbesøk. På «Diagnostikk»-siden ser du også om kontoen din er optimalisert for budgivning for konverteringer fra butikkbesøk.

Slik åpner du Diagnostikk-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Du kan sjekke antallet butikkbesøk under «Konverteringer» på «Sammendrag»-siden .
  3. Klikk på navnet på den aktive konverteringshandlingen knyttet til butikkbesøk for å åpne Butikkbesøk-siden, og klikk deretter på Diagnostikk.
Merk: Du må ha konverteringshandlingen knyttet til butikkbesøk i kontoen din for å få tilgang til «Diagnostikk»-siden. Hvis du ikke har butikkbesøk i kontoen din, kan du finne ut mer om konverteringer fra butikkbesøk og kvalifisering i denne artikkelen.

Slik kan du gjennomgå «Diagnostikk»-siden

På «Diagnostikk»-siden for konverteringshandlingen knyttet til butikkbesøk kan du se opplysningene nedenfor, for at det skal være enklere for annonsører å forstå den aktuelle statusen for rapporteringen deres om butikkbesøk:
  • Gjeldende status: indikerer rapporteringsstatusen for butikkbesøk
  • Beliggenheter: indikerer om kontoen har tilknyttede beliggenheter (adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere)
  • Kampanjer med adresseelementer som kjøres: indikerer hvor mange av kampanjene i kontoen som kjører adresseelementer. Data om butikkbesøk rapporteres bare for kampanjer der adresseelementer kjøres aktivt.
  • Bekreftelse av beliggenheter: indikerer hvilken prosentandel av beliggenhetene i kontoen som er bekreftet i bedriftsprofilen, for beliggenheter må være bekreftet for at det skal kunne rapporteres om butikkbesøk. Hvis adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere er aktivert i forbindelse med tilknyttede Google-kjeder, er disse beliggenhetene allerede bekreftet.
  • Datagrenser: indikerer om kontoen inneholder nok data til å innfri kravene til personvern, og til at det kan rapporteres om konverteringer fra butikkbesøk.
  • Konfigurering av konverteringssporing: Dette indikerer at konverteringssporingen for kontoen er konfigurert på managerkontonivå. Dette vises bare hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå.
  • Konverteringsverdi: indikerer om det er lagt til en egendefinert konverteringsverdi for butikkbesøk i kontoen (f.eks. som skal brukes med smart budgivning)