Conversies via winkelbezoeken bekijken

Als u zich wilt richten op de invloed van advertentieklikken of zichtbare vertoningen op het aantal bezoeken aan de fysieke locaties van uw bedrijf (ook wel 'conversies via winkelbezoeken' genoemd), zijn er verschillende manieren om deze informatie in uw rapporten zichtbaarder te maken.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw gegevens over winkelbezoeken kunt weergeven wanneer u uw rapporten bekijkt.

In dit artikel vindt u de concrete instructies. Voor een overzicht van conversies via winkelbezoeken leest u Over conversies via winkelbezoeken.

Opmerking: Winkelbezoeken die worden toegeschreven aan zichtbare vertoningen, zijn alleen beschikbaar voor campagnes in het Display Netwerk en voor advertenties die worden weergegeven in het Google Display Netwerk.

Instructies

Winkelbezoeken worden standaard gerapporteerd in de kolom 'Alle conversies'. Als u conversies via winkelbezoeken wilt opnemen in de rapportkolom 'Conversie', moet u dit handmatig doen door de instelling 'Opnemen in conversies' te selecteren.

Als u winkelbezoeken opneemt in de kolom 'Conversies', worden deze ook in uw 'Slim bieden'-strategieën voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes weergegeven.

Conversiegegevens weergeven in uw tabel met statistieken

Conversies via winkelbezoeken worden toegevoegd aan de kolom 'Alle conversies' in de rapporten voor uw campagne, advertentiegroep, zoekwoord en productgroep (voor Shopping-advertenties). Voeg deze kolom toe aan uw rapporten als u dit nog niet heeft gedaan:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Afhankelijk van de gegevens die u wilt weergeven, klikt u in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties en extensies, Zoekwoorden of Productgroepen.
  3. Klik op het pictogram 'Kolommen' Kolommen boven de tabel met statistieken.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  5. Klik op het gedeelte Conversies en vink het vakje aan naast Alle conv.
  6. Klik op Toepassen. De kolom 'Alle conversies' wordt nu weergegeven in uw rapporten.

Als u een campagne in het Display Netwerk heeft, worden conversies via winkelbezoeken ook toegevoegd aan de kolom View-through-conversies in de rapporten voor uw campagne en advertentiegroep. Voeg deze kolom toe aan uw rapporten als u dit nog niet heeft gedaan:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Afhankelijk van de gegevens die u wilt weergeven, klikt u in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of Advertentiegroepen.
  3. Klik op het pictogram 'Kolommen' Kolommen boven de tabel met statistieken.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  5. Klik op het gedeelte Conversies en vink het selectievakje naast View-through-conv. aan.
  6. Klik op Toepassen. De kolom View-through-conv. wordt nu weergegeven in uw rapporten.

Conversiegegevens segmenteren om winkelbezoeken weer te geven

Winkelbezoeken zijn beschikbaar op campagne-, advertentiegroep- en zoekwoordniveau en kunnen worden gesegmenteerd op apparaat. Als u winkelbezoeken apart wilt bekijken, los van andere conversies zoals websiteacties of oproepen, segmenteert u uw kolommen aan de hand van de onderstaande instructies. Voordat u hieraan begint, moet u de kolom 'Alle conversies' toevoegen aan uw rapporten.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Afhankelijk van de gegevens die u wilt weergeven, klikt u in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes, Advertentiegroepen of Zoekwoorden.
  3. Klik op het segmenteerpictogram Segment en kies een van de volgende opties:
    • Selecteer Conversies > Conversiebron. Uw conversies worden per bron gesegmenteerd. Conversies via winkelbezoeken worden weergegeven in het segment Winkelbezoeken. 'Conversiebron' geeft aan waar uw klanten de door u bijgehouden conversies hebben voltooid.
    • Selecteer Conversies > Conversieactie. U ziet rijen met gegevens bij elke conversieactie. Zoek de conversieacties die u gebruikt om conversies via winkelbezoeken bij te houden.

Opmerking: U kunt uw gegevens niet segmenteren op productgroepniveau binnen Google Ads. Het is wel mogelijk om productgroepen te segmenteren op conversiebron en conversieactie wanneer u een rapport downloadt.

Gegevens over winkelbezoeken weergeven in een aparte kolom

Vooraf gedefinieerde aangepaste kolommen

Vooraf gedefinieerde aangepaste kolommen zijn op formules gebaseerde kolommen die in de kolomkiezer beschikbaar zijn voor adverteerders. Adverteerders kunnen deze kolommen gebruiken als basis om hun kolommen verder aan te passen.

Opmerking: Vooraf gedefinieerde aangepaste kolommen zijn alleen beschikbaar in rapporten voor campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden.

Voorbeelden van vooraf gedefinieerde aangepaste kolommen

Winkelbezoeken
Kosten/winkelbezoek
Winkelbezoekpercentage (winkelbezoeken/interacties)
Winkelbezoekwaarde
Winkelbezoekwaarde/kosten
Winkelbezoekwaarde/interacties
Winkelbezoekwaarde/winkelbezoeken
Winkelbezoeken op basis van view-through

Aangepaste kolommen

Als u winkelbezoeken in een aparte kolom wilt weergeven zonder uw campagnes of advertentiegroepen te segmenteren, kunt u aan de hand van de onderstaande instructies een aangepaste kolom toevoegen. Dit is een handige optie wanneer vooraf gedefinieerde aangepaste kolommen niet beschikbaar zijn (in alle rapporten behalve die voor campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden, of als u een YouTube-campagne bekijkt).

1. Log in op uw Google Ads-account.

2. Afhankelijk van de gegevens die u wilt weergeven, klikt u in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of Advertentiegroepen.

3. Klik op het pictogram 'Kolommen' Kolommen boven de tabel met statistieken.

4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.

5. Klik in het gedeelte Aangepaste kolommen en klik op Nieuwe kolom.

6. Voer meer gegevens in voor uw kolom:

• Geef een kolomnaam op (bijvoorbeeld 'Winkelbezoeken'). Deze naam wordt weergegeven in de kolomkop.

• Voer een beschrijving voor de kolom in. Deze beschrijving wordt weergegeven wanneer u de muisaanwijzer op de naam van de kolom plaatst.

• Klik op '+ Statistiek' en selecteer 'Conversies' > 'Alle conv.'

• Als u ook gegevens van view-through-conversies wilt opnemen, klikt u op het plusteken (+), zodat uw statistieken worden opgeteld. Vervolgens klikt u op '+ Statistiek' en selecteert u 'Conversies' > 'View-through-conv.'
      Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een campagne in het Display Netwerk.

7. In het gedeelte Segmenteren aan de rechterkant kunt u het volgende doen:

• Klik op 'Conversies' > 'Conversiebron' en selecteer 'Winkelbezoeken' als u het totale aantal conversies via winkelbezoeken wilt weergeven.

• Klik op 'Conversies' > 'Conversieactie' en selecteer de betreffende conversieactie als u het aantal conversies via winkelbezoeken van een bepaalde conversieactie wilt weergeven.

8. Klik op Opslaan. U keert terug naar de pagina 'Kolommen aanpassen'.

9. Selecteer de nieuwe kolom voor winkelbezoeken en klik op Toepassen om deze in de tabel met statistieken weer te geven.

Als u winkelbezoeken in een aparte kolom wilt weergeven zonder uw campagnes of advertentiegroepen te segmenteren, kunt u aan de hand van de onderstaande instructies een aangepaste kolom toevoegen. Voordat u hieraan begint, moet u de kolom 'Alle conversies' toevoegen aan uw rapporten.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Afhankelijk van de gegevens die u wilt weergeven, klikt u in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of Advertentiegroepen.
  3. Klik op het pictogram 'Kolommen' Kolommen boven de tabel met statistieken.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  5. Klik in het gedeelte Aangepaste kolommen en klik op Nieuwe kolom.
  6. Voer meer gegevens in voor uw kolom:
    1. Geef een kolomnaam op (bijvoorbeeld 'Winkelbezoeken'). Deze naam wordt weergegeven in de kolomkop.
    2. Voer een beschrijving voor de kolom in. Deze beschrijving wordt weergegeven wanneer u de muisaanwijzer op de naam van de kolom plaatst.
    3. Klik op + Statistiek en selecteer Conversies > Alle conv.
    4. Als u ook gegevens van view-through-conversies wilt opnemen, klikt u op +, zodat uw statistieken worden opgeteld. Vervolgens klikt u op + Statistiek en selecteert u Conversies > View-through-conv.
      Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een campagne in het Display Netwerk.
  7. In het gedeelte Segmenteren aan de rechterkant kunt u het volgende doen:
    • Klik op Conversies > Conversiebron en selecteer Winkelbezoeken als u het totale aantal conversies via winkelbezoeken wilt weergeven.
    • Klik op Conversies > Conversieactie en selecteer de betreffende conversieactie als u het aantal conversies via winkelbezoeken van een bepaalde conversieactie wilt weergeven.
  8. Klik op Opslaan. U keert terug naar de pagina 'Kolommen aanpassen'.
  9. Selecteer de nieuwe kolom voor winkelbezoeken en klik op Toepassen om deze in de tabel met statistieken weer te geven.

Een rapport maken voor uw winkelbezoeken

Volg de onderstaande stappen om een rapport te maken waarin u uw conversies via winkelbezoeken kunt zien.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het rapportpictogram en klik vervolgens op Vooraf gedefinieerde rapporten (dimensies) > Conversies > Winkelbezoek.

Meer informatie over hoe u rapporten maakt in de Rapporteditor