Conversies via winkelbezoeken bekijken

Als u zich wilt richten op de invloed van advertentieklikken of zichtbare vertoningen op het aantal bezoeken aan de fysieke locaties van uw bedrijf (ook wel 'conversies via winkelbezoeken' genoemd), zijn er verschillende manieren om deze informatie in uw rapporten zichtbaarder te maken.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw gegevens over winkelbezoeken kunt weergeven wanneer u uw rapporten bekijkt.

In dit artikel vindt u de concrete instructies. Voor een overzicht van conversies via winkelbezoeken leest u Over conversies via winkelbezoeken.

Opmerking: Winkelbezoeken die worden toegeschreven aan zichtbare vertoningen, zijn alleen beschikbaar voor campagnes in het Display Netwerk en voor advertenties die worden weergegeven in het Google Display Netwerk.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Conversies via winkelbezoeken worden toegevoegd aan de kolom 'Alle conversies' in uw campagnerapporten. U moet deze kolom toevoegen aan uw rapporten, als u dat nog niet heeft gedaan:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het menu Kolommen boven de tabel met statistieken.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  5. Klik onder 'Statistieken selecteren' op Conversies.
  6. Selecteer Alle conv. door op het pijltje te klikken.

De kolom 'Alle conversies' wordt nu weergegeven in uw rapporten. Winkelbezoeken zijn beschikbaar op campagne-, advertentiegroep- en zoekwoordniveau (en op productgroepniveau voor Shopping) en kunnen worden gesegmenteerd op apparaat. Als u winkelbezoeken apart wilt bekijken, los van andere conversies zoals websiteacties of oproepen, segmenteert u de kolommen aan de hand van de onderstaande instructies. Voordat u hieraan begint, moet u de kolom 'Alle conversies' toevoegen aan uw rapporten.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het dropdownmenu Segmenteren. Selecteer Conversies en vervolgens Conversiebron of Naam van conversie.
  4. Er worden nu regels weergegeven met gegevens per conversieactie. Zoek de regel op voor de conversieactie via winkelbezoeken om de winkelbezoekgegevens te bekijken.

Als u winkelbezoeken in een aparte kolom wilt laten weergeven zonder uw campagnes te segmenteren, kunt u ook een aangepaste kolom toevoegen aan de hand van de onderstaande instructies. Voordat u hieraan begint, moet u de kolom 'Alle conversies' toevoegen aan uw rapporten.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het dropdownmenu Kolommen en selecteer vervolgens Kolommen aanpassen.
  4. Selecteer aan de linkerkant de categorie 'Aangepaste kolommen'.
    • Als u nog niet eerder een aangepaste kolom heeft gemaakt, krijgt u een dialoogvenster te zien.
    • Als u al eerder een aangepaste kolom heeft gemaakt, klikt u op +Kolom.
  5. Geef in het veld 'Naam van kolom' de naam van uw nieuwe kolom op. Deze naam wordt weergegeven in de kolomkop.
  6. Geef in het veld 'Kolombeschrijving' een beschrijving van uw kolom op. De tekst die u hier opgeeft, wordt weergegeven wanneer u de muisaanwijzer op de ? naast de naam van de kolom plaatst.
  7. Klik op het menu Statistiek en selecteer Conversies. Selecteer vervolgens Alle conv
  8. Klik in de onderstaande lijst op Conversies en selecteer Conversiebron of Naam van conversie
  9. Selecteer onder 'Geselecteerd segment' de naam van uw conversieactie via winkelbezoeken.
  10. Klik op Opslaan. De nieuwe aangepaste kolom wordt automatisch aan uw kolommen toegevoegd.
  11. Klik op Toepassen om uw kolomaanpassing toe te passen op uw gegevenstabel.