Kivijalkakaupassa käynti ‑konversioiden tutkiminen

Jos haluat keskittyä seuraamaan yrityksesi fyysisiin toimipisteisiin kohdistuvia käyntejä (joita kutsutaan myös kivijalkakaupassa käynti ‑konversioiksi), jotka ovat saaneet alkunsa mainoksen klikkauksesta tai katseltavissa olevasta näyttökerrasta, voit tehostaa tämän datan näkymistä raporteissasi monin eri tavoin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tutkia kivijalkakaupassa käyntejä koskevaa dataa raporteissasi.

Tässä artikkelissa keskitytään ohjeisiin. Aiheeseen liittyvä yleiskatsaus on artikkelissa Tietoja kivijalkakaupassa käynti ‑konversioista.

Huom. Näkyvien impressioiden ansioksi lasketut käynnit kivijalkakaupassa ovat käytettävissä vain sellaisissa Display-verkoston kampanjoissa tai mainoksissa, joita näytetään Google Display ‑verkostossa.

Ohjeet

Käynnit kaupassa raportoidaan oletuksena Kaikki konversiot ‑sarakkeessa. Jos haluat sisällyttää käynti kaupassa ‑konversiot Konversiot-raportointisarakkeeseen, sinun on tehtävä se manuaalisesti valitsemalla Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetus.

Kun lisäät käynnit kaupassa Konversiot-sarakkeeseen, ne lisätään myös Haku- ja Shopping-kampanjoissasi käytettäviin Smart Bidding ‑strategioihin.

Tilastotaulukon konversiodatan tutkiminen

Kivijalkakaupassa käynti ‑konversiot lisätään kampanja-, mainosryhmä- ja avainsanaraporttien sekä Shopping-mainoksia koskevien tuoteryhmäraporttien Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen. Jos et ole vielä lisännyt tätä saraketta raportteihisi, tee se seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat, Mainosryhmät, Mainokset ja laajennukset, Avainsanat tai Tuoteryhmät riippuen siitä, mitä dataa haluat katsoa.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella näkyvää sarakekuvaketta Sarakkeet.
  4. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa Konversiot-osiota ja valitse Kaikki konv. ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
  6. Klikkaa Käytä. Raporteissasi näkyy nyt Kaikki konversiot ‑sarake.

Jos sinulla on Display-verkoston kampanja, kivijalkakaupassa käynti ‑konversiot lisätään myös kampanja- ja mainosryhmäraporttiesi View-through-konversiot-sarakkeeseen. Jos et ole vielä lisännyt tätä saraketta raportteihisi, tee se seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat tai Mainosryhmät riippuen siitä, mitä dataa haluat katsoa.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella näkyvää sarakekuvaketta Sarakkeet.
  4. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa Konversiot-osiota ja valitse View-through-konversio‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
  6. Klikkaa Käytä. View-through-konversio-sarake näytetään nyt raporteissasi.

Näin voit tutkia kivijalkakaupassa käyntejä konversiodatan ryhmittelyn avulla

Kivijalkakaupassa käynnit ovat käytettävissä kampanja-, mainosryhmä- ja avainsanatasolla, ja ne voidaan ryhmitellä laitteen mukaan. Jos haluat seurata kivijalkakaupassa käyntejä erillään muista konversioista, kuten verkkosivuston toiminnoista tai puheluista, ryhmittele sarakkeesi alla olevien ohjeiden mukaan. Varmista ennen aloittamista, että olet jo lisännyt Kaikki konversiot ‑sarakkeen raportteihisi.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat, Mainosryhmät tai Avainsanat riippuen siitä, mitä dataa haluat katsoa.
  3. Klikkaa segmenttikuvaketta Segment ja tee jompikumpi seuraavista:
    • Valitse Konversiot > Konversion lähde. Konversiot ryhmitellään lähteen mukaan siten, että kivijalkakaupassa käynti ‑konversiot näkyvät Käynnit kivijalkakaupassa ‑segmentissä. Konversion lähde kertoo, missä seuraamasi konversiot syntyivät.
    • Valitse Konversiot > Konversiotapahtuma. Näet rivejä, joiden data on ryhmitelty kunkin konversiotapahtuman mukaan. Etsi konversiotapahtumat, joiden avulla seuraat käynti kaupassa ‑konversioita.

Huom. Et voi ryhmitellä dataa tuoteryhmätasolla Google Adsissa. Voit kuitenkin ryhmitellä tuoteryhmiä konversiolähteen ja konversiotapahtuman mukaan raportin lataamisen yhteydessä.

Näin tutkit kaupassa käyntien dataa erillisessä sarakkeessa

Ennalta määritetyt omat sarakkeet

Ennalta määritetyt omat sarakkeet ovat kaavapohjaisia sarakkeita, joita mainostajat voivat valita sarakkeenvalitsimesta. Näitä sarakkeita lisäämällä mainostajat voivat muokata raporteissa näytettäviä sarakkeita.

Huom. Nämä sarakkeet ovat käytettävissä vain kampanjoiden, mainosryhmien ja avainsanojen raporteissa.

Esimerkkejä ennalta määritetyistä raporteista

Käynnit kaupassa
Hinta / käynti kaupassa
Käynti kaupassa ‑prosentti (käynnit kaupassa / aktivoitumiset)
Kaupassa käyntien arvo
Kaupassa käyntien arvo / hinta
Kaupassa käyntien arvo / aktivoitumiset
Kaupassa käyntien arvo / käynnit kaupassa
Käynnit kaupassa (view-through)

Omat sarakkeet

Jos haluat nähdä kaupassa käynnit erillisessä sarakkeessa ryhmittelemättä kampanjoitasi tai mainosryhmiäsi, voit lisätä oman sarakkeen seuraamalla alla olevia ohjeita. Voit tehdä tämän, jos ennalta määritetyt omat sarakkeet eivät ole käytettävissä (muissa kuin kampanjoiden, mainosryhmien ja avainsanojen raporteissa tai jos katsot YouTube-kampanjan dataa).

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.

2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat tai Mainosryhmät riippuen siitä, mitä dataa haluat katsoa.

3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella näkyvää sarakekuvaketta Sarakkeet.

4. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.

5. Klikkaa Omat sarakkeet ‑osiota ja valitse sitten Uusi sarake.

6. Lisää muita sarakkeen tietoja seuraavasti:

• Lisää sarakkeelle nimi (esim. Käynnit kaupassa). Nimi näytetään sarakkeen otsikossa.

• Kirjoita sarakkeen kuvaus. Kyseinen teksti näytetään aina, kun viet hiiren sarakkeen nimen päälle.

• Klikkaa + Mittari ja valitse Konversiot > Kaikki konv.

• Jos haluat sisällyttää sarakkeeseen myös view-through-konversiodatan, klikkaa +, niin mittarit lasketaan yhteen. Klikkaa sitten + Mittari ja valitse Konversiot > View-through-konversio.
      Huom. Tämä vaihtoehto on vain sellaisten käyttäjien saatavilla, joilla on Display-verkoston kampanja.

7. Siirry oikealla näkyvään Ryhmittele-osioon ja toimi seuraavasti:

• Jos haluat nähdä käynti kaupassa ‑konversioiden kokonaismäärän, klikkaa Konversiot > Konversion lähde ja valitse Käynnit kaupassa.

• Jos haluat nähdä tiettyyn konversiotapahtumaan liittyvien käynti kaupassa ‑konversioiden määrän, klikkaa Konversiot > Konversiotapahtuma ja valitse kyseinen konversiotapahtuma.

8. Klikkaa Tallenna. Siirryt takaisin Muokkaa sarakkeita ‑sivulle.

9. Valitse uusi kaupassa käyntien sarakkeesi ja klikkaa Käytä, niin se näytetään tilastotaulukossa.

Jos haluat nähdä kaupassa käynnit erillisessä sarakkeessa ryhmittelemättä kampanjoitasi tai mainosryhmiäsi, voit myös lisätä oman sarakkeen seuraamalla alla olevia ohjeita. Varmista ennen aloittamista, että olet jo lisännyt Kaikki konversiot ‑sarakkeen raportteihisi.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat tai Mainosryhmät riippuen siitä, mitä dataa haluat katsoa.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella näkyvää sarakekuvaketta Sarakkeet.
  4. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa Omat sarakkeet ‑osiota ja valitse sitten Uusi sarake.
  6. Lisää muita sarakkeen tietoja seuraavasti:
    1. Lisää sarakkeelle nimi (esim. Käynnit kaupassa). Nimi näytetään sarakkeen otsikossa.
    2. Kirjoita sarakkeen kuvaus. Kyseinen teksti näytetään aina, kun viet hiiren sarakkeen nimen päälle.
    3. Klikkaa + Tieto ja valitse sitten Konversiot > Kaikki konv.
    4. Jos haluat sisällyttää sarakkeeseen myös view-through-konversiodatan, klikkaa +, niin tiedot lasketaan yhteen. Klikkaa sitten + Tieto ja valitse Konversiot > View-through-konversio.
      Huom. Tämä vaihtoehto on vain sellaisten käyttäjien saatavilla, joilla on Display-verkoston kampanja.
  7. Siirry oikealla näkyvään Ryhmittele-osioon ja toimi seuraavasti:
    • Jos haluat nähdä kivijalkakaupassa käynti ‑konversioiden kokonaismäärän, klikkaa Konversiot > Konversion lähde ja valitse sitten Käynnit kivijalkakaupassa.
    • Jos haluat nähdä tiettyyn konversiotapahtumaan liittyvien kivijalkakaupassa käynti ‑konversioiden määrän, klikkaa Konversiot > Konversiotapahtuma ja valitse sitten kyseinen konversiotapahtuma.
  8. Klikkaa Tallenna. Siirryt takaisin Muokkaa sarakkeita ‑sivulle.
  9. Valitse uusi kaupassa käyntien sarakkeesi ja klikkaa Käytä, niin se näytetään tilastotaulukossa.

Kivijalkakaupassa käyntejä koskevan raportin luominen

Voit luoda käynti kaupassa ‑konversioita koskevan raportin seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta raportointikuvaketta  ja valitse Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet) > Konversiot > Käynti kaupassa.

Lue lisää raporttien luomisesta raportin muokkaustyökalussa.