Over Doelgroepbeheer

In Doelgroepbeheer vindt u doelgroeplijsten, doelgroepbronnen en doelgroepinsights.

Met het nieuwe, verbeterde Google Ads kan Doelgroepbeheer u tijd en moeite besparen door bestaande functionaliteit voor remarketing- en doelgroeplijsten op een intuïtieve manier aan te bieden.

In dit artikel worden de voordelen en de werking van Doelgroepbeheer uitgelegd. In Over instellingen voor remarketing vindt u instructies voor de ingebruikname.

Voordelen

• Doelgroepbronnen instellen, beheren en controleren zoals de Google Ads-tag, een provider van app-analyse of een YouTube-kanaal.
  • Nieuwe doelgroeplijsten maken op basis van de doelgroepbronnen die u heeft ingesteld.
  • Meer te weten komen over de doelgroepen waar uw remarketinglijsten uit bestaan, zoals demografie, interesses, locaties en apparaten.

Hoe Doelgroepbeheer werkt

U vindt Doelgroepbeheer als volgt: klik op het gereedschapspictogram rechtsboven op het scherm en kijk onder 'Gedeelde bibliotheek'. Het paginamenu van Doelgroepbeheer bestaat uit drie gedeelten: Doelgroepbronnen, Doelgroeplijsten en Doelgroepinsights.

Doelgroepbronnen

U begint met Doelgroepbeheer door bronnen van gegevens verzameld van eigen klanten op te nemen in Doelgroepbronnen. Op basis van deze doelgroepbronnen kunt u remarketinglijsten maken. U kunt de volgende doelgroepbronnen toevoegen:

• Google Ads-tag: Verzamel gegevens van uw website om remarketing toe te passen voor mensen die de website hebben bezocht. U kunt gedetailleerde gebruikerskenmerken instellen om te gebruiken voor gepersonaliseerd advertentiemateriaal.
  • Google Analytics: Importeer in Google Analytics ingebouwde doelgroepen om daar remarketing op toe te passen met Google Ads. U kunt gedetailleerde gebruikerskenmerken instellen om te gebruiken voor gepersonaliseerd advertentiemateriaal.
  • YouTube: Remarketing toepassen op mensen die uw kanaal hebben gezien, bijhouden wat mensen doen nadat ze uw videoadvertenties hebben bekeken en klikken genereren met overlays met call-to-action.
  • Google Play: Remarketinglijsten maken op basis van huidige app-gebruikers en in-app-kopers.
  • App-analyse: Link een externe provider van app-analyse (inclusief Firebase) of uw eigen SDK (Software Development Kit) met uw account om remarketing toe te passen op mensen die uw app gebruiken.
  • Klantgegevens: Contactgegevens van klanten uploaden om advertenties aan uw klanten weer te geven terwijl ze Google-services gebruiken zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail.

Doelgroeplijsten

Met Doelgroeplijsten maakt u nieuwe doelgroepen die u met remarketinglijsten kunt targeten op basis van de doelgroepbronnen die u heeft toegevoegd. U kunt ook alle eerder gemaakte remarketinglijsten bekijken. Met de tabel Doelgroeplijsten kunt u uw remarketinglijsten beheren door te zoeken, te sorteren, te filteren, labels toe te passen, te verwijderen en lijsten te groeperen.

Doelgroepinsights

Voor Doelgroepinsights worden de netwerkgegevens van Google gebruikt. U kunt daarmee meer inzicht krijgen in de leden van uw doelgroep en belangrijke patronen en mogelijkheden ontdekken. De doelgroepen in uw remarketinglijsten worden onderverdeeld in affiniteitscategorieën, in-market-categorieën, leeftijd, geslacht, geografie, apparaten en meer. Deze tool biedt insights die kunnen worden vertaald in praktische campagnebeslissingen om nieuwe mensen aan te trekken of advertentiemateriaal te optimaliseren. Meer informatie Over Doelgroepinsights.

Gerelateerde links

Over remarketinglijsten
Een websiteremarketinglijst maken
Over remarketing aan YouTube-kijkers