Tietoja yleisön hallinnoinnista

Yleisön hallinnointi ‑osio sisältää Yleisöluettelot, Yleisölähteet ja Yleisötilastot.

Yleisön hallinnoinnin avulla uudessa Google Adsissa voit säästää aikaa ja vaivaa, koska uudelleenmarkkinoinnin ja yleisöluetteloiden toiminnot ovat entistä intuitiivisempia.

Tässä artikkelissa kerrotaan yleisön hallinnoinnin eduista ja toiminnasta. Määritysohjeita on artikkelissa Tietoja uudelleenmarkkinoinnin määrittämisestä.

Edut

• Voit määrittää, ylläpitää ja seurata yleisölähteitä, kuten Google Ads ‑tagia, sovellusanalytiikkatoimittajaa ja YouTube-kanavaa.
  • Voit luoda määrittämiesi yleisölähteiden perusteella uusia yleisöluetteloita.
  • Saat lisätietoja uudelleenmarkkinointiluetteloidesi yleisöstä, kuten yleisön demografisista tiedoista, kiinnostuksen kohteista, sijainneista ja laitteista.

Yleisön hallinnoinnin toiminta

Siirry Yleisön hallinnointi ‑osioon klikkaamalla näytön oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitsemalla Jaettu kirjasto. Yleisön hallinnoinnin sivuvalikossa on kolme osiota: Yleisölähteet, Yleisöluettelot ja Yleisötilastot.

Yleisölähteet

Aloita yleisön hallinnointi lisäämällä yleisölähteisiin ensimmäisen osapuolen datalähteitä. Näiden yleisölähteiden perusteella voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita. Voit lisätä seuraavia yleisölähteitä:

• Google Ads ‑tagi: Kerää dataa verkkosivustoltasi ja kohdista uudelleenmarkkinointi verkkosivustollasi käyneille henkilöille. Voit määrittää tarkkoja käyttäjäattribuutteja ja luoda personoitua mainosaineistoa niiden avulla.
  • Google Analytics: Tuo Google Analyticsista valmiita yleisöjä ja kohdista uudelleenmarkkinointi niille Google Adsin avulla. Voit määrittää tarkkoja käyttäjäattribuutteja ja luoda personoitua mainosaineistoa niiden avulla.
  • YouTube: Kohdista uudelleenmarkkinointi kanavasi katsojille, seuraa, mitä he tekevät videomainoksia katsottuaan, ja lisää klikkausten määrää toimintakehotuspeittokuvilla.
  • Google Play: Luo uudelleenmarkkinointiluetteloita hyödyntämällä tietoja sovelluksen käyttäjistä ja sovelluksen sisäisten ostosten tekijöistä.
  • Sovellusanalytiikka: Linkitä kolmantena osapuolena toimiva sovellusanalytiikkatoimittaja (esimerkiksi Firebase) tai oma ohjelmistokehityspakettisi (SDK) tiliisi ja kohdista uudelleenmarkkinointi sovelluksesi käyttäjille.
  • Asiakasdata: Lataa asiakkaiden yhteystietoja ja näytä heille mainoksia, kun he käyttävät Googlen verkko-omaisuutta, kuten Google-hakua, YouTubea ja Gmailia.

Yleisöluettelot

Yleisöluettelot-osiossa voit luoda uusia yleisöjä kokoamalla uudelleenmarkkinointiluetteloita lisäämiesi yleisölähteiden perusteella. Voit myös katsella aiemmin luomiasi uudelleenmarkkinointiluetteloita. Voit hallita luetteloitasi Yleisöluettelot-taulukon avulla hakemalla, lajittelemalla, suodattamalla, poistamalla ja ryhmittelemällä luetteloita sekä lisäämällä niihin tunnisteita.

Yleisötilastot

Googlen verkostodataan perustuvat yleisötilastot auttavat sinua ymmärtämään yleisöäsi paremmin sekä tunnistamaan keskeisiä käyttäytymismalleja ja mahdollisuuksia. Uudelleenmarkkinointiluetteloidesi yleisöt jaetaan tilastoissa ryhmiin esimerkiksi suhdeluokkien, ostoaikeiden, iän, sukupuolen, sijainnin ja laitteiden mukaan. Työkalu tarjoaa tietoa käytännön kampanjapäätösten tueksi, kun haluat esimerkiksi houkutella uusia asiakkaita tai optimoida mainosaineistoja. Lue lisää artikkelista Tietoja yleisötilastoista.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Uudelleenmarkkinointiluettelot
Verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luominen
Tietoja uudelleenmarkkinoinnista YouTube-katsojille