Om sms-rapportering

Med sms-rapportering kan du få detaljerad information om dina sms-tillägg och mäta resultatet av dem. Du kan spåra antalet inkommande och utgående sms, chattsamtalens varaktighet, kundernas riktnummer och annat. Utifrån denna information kan du sedan bestämma hur du ska optimera dina sms-tillägg. I den här artikeln beskriver vi hur sms-rapportering fungerar. Läs mer om hur du tolkar informationen i Analysera sms-rapportdata.

Så fungerar det

Sms-rapportering kan bara användas i Söknätverket. Funktionen mäter resultatet av dina sms-tillägg med hjälp av Googles vidarekopplingsnummer. När du har aktiverat sms-rapportering tilldelas din annons ett vidarekopplingsnummer från Google. Numret gör det möjligt för oss att registrera och rapportera resultaten från dina sms. Googles vidarekopplingsnummer med sms-rapportering är för närvarande tillgängliga i Australien, Brasilien, Frankrike, Kanada, Storbritannien och USA.

Detta händer när du använder sms-rapportering med dina annonser:

1. En kund trycker på sms-tillägget i din annons för att skicka ett sms. Du debiteras för ett klick – samma CPC som om kunden klickade på en annan del av annonsen som leder till din webbplats.
  2. Sms:et omdirigeras till ditt företag via Googles vidarekopplingsnummer, som gör det möjligt för Google att registrera och rapportera resultatet av ditt sms-tillägg.
  3. Du kan nu se rapportuppgifter om alla sms som har genererats från dina annonser och optimera dina kampanjer utifrån dem.

Exempel

En bilhandlare märker att de får fler sms sedan de började använda sms-tillägg och vill veta mer om sms-trafiken. De aktiverar sms-rapportering i kontoinställningarna. När de granskar informationen ser de att kommunikation med fler än fyra sms tenderar att leda till bokade provkörningar. De höjer därför sina bud på den kampanjen. Senare ser de att de längsta chattsamtalen kommer från ett visst riktnummer och bestämmer sig för att inrikta sina annonser på det området.

Aktivera sms-rapportering

Om du befinner dig i ett land där denna funktion är tillgänglig kan du få ett meddelande om sms-rapportering. Så här aktiverar du sms-rapportering:

1. Klicka på Inställningar på sidmenyn till vänster och sedan på Kontoinställningar högst upp.
  2. Utöka avsnittet Meddelanderapportering och klicka på .
  3. Klicka på Spara.

Information om hur du konfigurerar meddelandetillägg finns i Använda meddelandetillägg.

Om telefonnummer

När det är möjligt har Googles vidarekopplingsnummer samma riktnummer eller prefix som ditt företag. I vissa fall kanske ett lokalt vidarekopplingsnummer inte är tillgängligt. Då visas i stället ett avgiftsfritt vidarekopplingsnummer från Google i annonsen. Googles vidarekopplingsnummer är antingen avgiftsfria, ett lokalt nummer eller likvärdiga med ett lokalt nummer. Googles vidarekopplingsnummer är för närvarande tillgängliga i dessa länder.

Viktigt! Eftersom Googles vidarekopplingsnummer som används för sms-rapportering tillhör Google kan de komma att ändras eller kopplas om. Du kan därför inte använda Googles vidarekopplingsnummer för andra ändamål än sms-rapportering.