Om meldingsrapportering

Med meldingsrapportering kan du få detaljert informasjon og måle resultatene du oppnår med meldingsutvidelsene dine. Du kan spore antallet meldinger som utveksles, chattenes varighet, kundens retningsnummer og mye mer. Med disse dataene kan du dermed treffe mer veloverveide beslutninger om optimalisering av resultatene meldingsutvidelsene dine kaster av seg. I denne artikkelen skal vi se på hvordan meldingsrapportering fungerer. Hvis du vil se hvordan meldingsinformsjon skal tolkes, kan du gå rett til Analysér data om meldingsrapportering.

Sånn fungerer det

Meldingsrapportering er bare tilgjengelig i Søkenettverket. I denne funksjonen brukes Google-viderekoblingsnumre til å måle resultatene du oppnår med meldingsutvidelser. Når meldingsrapporteringen er slått på, tilordner Google et Google-viderekoblingsnummer til annonsen din. Vi kan dermed spore og levere rapporteringsdata om resultatene du oppnår med meldingene dine. Google-viderekoblingsnumre med meldingsrapportering aktivert er foreløpig bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Canada, Frankrike, Storbritannia og USA.

Dette skjer hvis du har slått på meldingsrapportering for annonsene dine:

1. En kunde klikker på meldingsutvidelsen i annonsen din for å sende deg en melding. Du blir belastet for klikket med samme CPC som om kunden hadde klikket på en annen del av annonsen som førte til nettstedet ditt.
  2. Meldingen blir sendt til bedriften din via et Google-viderekoblingsnummer, og dermed kan Google spore og rapportere om resultatene du oppnår med meldingsutvidelsen din.
  3. Du kan deretter gjennomgå rapporteringsstatistikk om meldingene som utløses av annosnene dine, og optimalisere kampanjene dine basert på denne informasjonen.

Eksempel

En bilforhandler merker at hun har mottatt flere meldinger siden bedriften la til meldingsutvidelser, og hun vil danne seg et tydeligere bilde av denne meldingstrafikken. Hun slår på meldingsrapportering i kontoinnstillingene sine. Etter å ha tatt en gjennomgang av dataene, kan hun se at økter der det sendes over fire meldinger, ofte fører til at det bestilles en prøvekjøring. Hun øker derfor budene på denne kampanjen. Hun oppdager senere at de lengste chatteøktene finner sted med folk med retningsnummer 402, så hun bestemmer seg derfor for å målrette annonsene sine mot det aktuelle området.

Slå på meldingsrapportering

Hvis du befinner deg i et kvalifisert land, kan det hende du ser et varsel om meldingsrapportering. Slik slår du på meldingsrapportering:

1. Gå til sidemenyen til venstre, klikk på Innstillinger og deretter på Kontoinnstillinger helt øverst.
  2. Vis «Meldingsrapportering»-delen og klikk på .
  3. Klikk på Lagre.

For å konfigurere meldingsutvidelser går du til Bruk meldingsutvidelser.

Om telefonnumre

Så sant det er mulig, inneholder Google-viderekoblingsnumrene det samme retningsnummeret eller prefikset som telefonnummeret til bedriften din. I noen tilfeller kan det være at lokale Google-viderekoblingsnumre ikke er tilgjengelige. Hvis dette skjer, vises det i stedet et gratis Google-viderekoblingsnummer sammen med annonsen din. Google-viderekoblingsnumre er enten gratisnumre eller numre med lokal takst. Google-viderekoblingsnumre er foreløpig tilgjengelig i disse landene.

Viktig: Google-viderekoblingsnumrene som er knyttet til meldingsrapporteringen din, er Googles eiendom og kan derfor bli endret eller overført. Du kan derfor ikke bruke Google-viderekoblingsnummeret ditt foruten i meldingsrapporteringen.