Tietoja viestien raportoinnista

Hanki yksityiskohtaisia ​​tietoja ja mittaa viestilaajennusten tehokkuutta viestin raportoinnilla. Voit seurata vaihdettujen viestien määrää, keskustelujen kestoa, asiakkaan aluekoodia ja paljon muuta. Näiden tietojen perusteella voit tehdä tietoisempia päätöksiä viestin laajennusten tehokkuuden optimoinnista. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten viestien raportointi toimii. Saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit tulkita viestitietojasi, siirry kohtaan Viestiraportointitietojen analysointi.

Toimi näin

Viestiraportointi on käytettävissä vain hakuverkostossa. Viestiraportointi käyttää Google-soitonsiirtonumeroita, ja sen avulla voit seurata viestilaajennustesi tehokkuutta. Kun viestilaajennuksen raportointi on käytössä, Google määrittää mainoksellesi Google-soitonsiirtonumeron, jonka avulla voimme seurata viestiesi tehokkuutta ja luoda raportteja siitä. Viestilaajennuksen raportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä Australiassa, Brasiliassa, Isossa-Britanniassa, Kanadassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Viestilaajennuksen raportoinnin toiminta

1. Asiakas napauttaa mainoksesi viestilaajennusta ja lähettää sinulle viestin. Sinulta veloitetaan klikkauksen hinta. Tämä on sama klikkauskohtainen hinta, joka veloitetaan silloin, kun asiakas klikkaa mainoksessasi olevaa verkkosivustollesi johtavaa linkkiä.
  2. Viesti ohjataan yritykseesi Google-soitonsiirtonumeron kautta. Sen avulla Google voi seurata ja raportoida viestilaajennuksesi tehokkuutta.
  3. Voit nyt tutkia mainostesi kautta saamiesi viestien tietoja ja optimoida niiden perusteella kampanjoitasi.

Esimerkki

Autokauppias huomaa, että on saanut enemmän viestejä viestilaajennusten lisäämisen jälkeen. Nyt hän haluaisi saada viestiliikenteestä vielä tarkempia tietoja, joten hän päättää ottaa viestiraportoinnin käyttöön. Tarkastellessaan tietoja hän näkee, että yli neljän viestin vaihdolla on taipumus johtaa sovittuihin koeajoihin, joten hän nostaa hintatarjouksiaan tässä kampanjassa. Myöhemmin hän huomaa myös, että suurin osa pitkistä chat-keskusteluista tulee suuntanumeron 09 alueelta. Tätä tietoa voi hyödyntää mainosten kohdistamisessa.

Viestilaajennuksen raportoinnin ottaminen käyttöön

Jos olet palvelun piiriin kuuluvassa maassa, näkyviin saattaa tulla viestilaajennuksen raportointia koskeva ilmoitus. Voit ottaa viestilaajennuksen raportoinnin käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Asetukset ja sitten ylhäältä Tilin asetukset.
  2. Laajenna Viestilaajennuksen raportointi ‑osio ja klikkaa Käytössä.
  3. Klikkaa Tallenna.

Tietoja viestilaajennusten luomisesta on kohdassa Viestilaajennusten käyttäminen.

Tietoja puhelinnumeroista

Google-soitonsiirtonumerossa käytetään samaa suuntanumeroa kuin yrityksesi numerossa, mikäli se on mahdollista. Joissakin tapauksissa paikallinen Google-soitonsiirtonumero ei ole käytettävissä. Tällöin mainoksessasi näkyy maksuton Google-soitonsiirtonumero. Google-soitonsiirtonumerot ovat joko paikallisia puhelinnumeroita vastaavia maksuttomia numeroita tai paikallisia puhelinnumeroita. Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.

Tärkeää: Koska viestilaajennuksen raportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat Googlen omaisuutta, niitä voidaan muuttaa tai ne voidaan määrittää muuhun käyttöön. Tästä syystä Google-soitonsiirtonumeroa voi käyttää vain viestilaajennuksen raportoinnissa.