Het rapport Zoektermen weergeven

U kunt met het rapport Zoektermen nagaan hoe uw advertenties hebben gepresteerd na activatie door daadwerkelijke zoekopdrachten in het zoeknetwerk. Identificeer nieuwe zoektermen met veel potentie en zie hoe dicht daadwerkelijke zoekopdrachten liggen bij uw geselecteerde zoekwoorden. In dit artikel wordt beschreven hoe u het rapport Zoektermen kunt weergeven. Voor meer informatie over het rapport gaat u naar Over het rapport Zoektermen.

Uw rapport Zoektermen weergeven

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Alle campagnes in het navigatievenster aan de linkerkant en klik op Zoekwoorden in het paginamenu.
  3. Klik bovenaan de pagina op Zoektermen.
  4. Er worden gegevens weergegeven over de zoektermen die vertoningen en klikken hebben gegenereerd.
  5. U kunt uw zoektermenrapport aanpassen en de kolommen die u wilt weergeven selecteren door op Kolommen te klikken. Hiermee kunt u kolommen verschuiven, aan uw rapport toevoegen of uit het rapport verwijderen.
  6. Klik op het pictogram met de drie punten 3-dot icon.png en selecteer Download om de gegevens in een rapport te downloaden.

Houd er rekening mee dat u alleen zoektermen ziet die ten minste acht uur geleden zijn gebruikt en die in de afgelopen 30 dagen klikken hebben ontvangen of zijn gezocht door een aanzienlijk aantal mensen. Zoektermen die niet voldoen aan deze criteria, worden samengevat in de rij 'Andere zoektermen'.

Uw zoektermgegevens interpreteren

Inzicht in de kolom 'Zoekwoord'

In de kolom 'Zoekwoord' ziet u welke van uw zoekwoorden overeenkwamen met de zoektermen van gebruikers en uw advertentie hebben geactiveerd. Deze informatie is nuttig om uw zoekwoorden 'in actie' te bekijken omdat u kunt zien hoe ze overeenkomen met daadwerkelijke zoekopdrachten.

U kunt aan de hand van de gegevens in de kolom 'Zoekwoord' uw zoekwoordenlijst verbeteren. Stel dat u tulpen verkoopt. Wanneer u het rapport Zoektermen bekijkt, ziet u dat uw brede zoekwoord bloemen uw advertentie activeert wanneer mensen zoeken naar rode rozen en paarse orchideeën - bloemen die u niet verkoopt. U besluit daarom uw zoekwoordenlijst te verfijnen, zodat deze termen en woordgroepen bevat die specifieker van toepassing zijn op de producten die u wel aanbiedt, namelijk tulpen.

De kolom 'Zoekwoord' wordt standaard niet weergegeven. In de vorige versie van AdWords schakelt u de kolom 'Zoekwoord' in door op het dropdownmenu Kolommen te klikken en 'Kolommen aanpassen' te selecteren. Klik in het gedeelte 'Statistieken selecteren' op Kenmerken. Klik vervolgens op de link Toevoegen naast 'Zoekwoord' en ten slotte op Toepassen. In het nieuwe, verbeterde Google Ads schakelt u de kolom 'Zoekwoord' in door te klikken op het kolompictogram Kolommen en vervolgens op Kenmerken. Vink het vakje naast 'Zoekwoord' aan en klik op Toepassen.

Inzicht in de kolom 'Zoektype'

In de kolom 'Zoektype' in het rapport Zoektermen kunt u zien hoe zoektermen die uw advertenties op Google hebben geactiveerd, zijn gerelateerd aan de zoekwoorden in uw account. Door te bekijken welke zoektypen goed werken voor welke zoekwoorden en zoekopdrachten, kunt u zoektypen verfijnen voor al uw zoekwoorden, zodat deze beter worden afgestemd op de juiste klanten.

De prestatiestatistieken in het rapport Zoektermen kunnen verschillen van de gegevens in uw productgroepen omdat deze verkeer rapporteren voor zoekopdrachten die voldoen aan de privacydrempels van Google.

Tip: Pas uw rapport aan

U kunt uw rapport aanpassen om de lijst te bekijken van zoektermen die uw advertentie hebben geactiveerd voor uw volledige account, specifieke campagnes of advertentiegroepen. In de vorige versie van AdWords opent u deze functie op de volgende manier: klik op het tabblad Dimensies, vervolgens op Weergeven en selecteer 'Zoektermen' in het dropdownmenu. In het nieuwe, verbeterde Google Ads opent u deze functie door op het rapportagepictogram ic_assessment_grey600_1x_web_24dp.png te klikken en vervolgens Vooraf gedefinieerde rapporten te selecteren in het dropdownmenu. Hoewel dezelfde informatie beschikbaar is voor afzonderlijke zoekwoorden wanneer u het rapport Zoektermen op deze manier bekijkt, kunt u zoekwoorden of uitsluitingszoekwoorden niet rechtstreeks vanuit het rapport toevoegen.

Tip: Zoektermen bij zoekpartners

Uw advertenties bij onze zoekpartners kunnen, behalve op pagina's met zoekresultaten, ook worden weergegeven op sitedirectorypagina's of op andere pagina's die zijn gerelateerd aan een zoekopdracht. In dergelijke gevallen kunnen zoektermen langer dan normaal worden weergegeven of anders worden opgemaakt, afhankelijk van de structuur van een bepaalde site of pagina.